ΠΑΟΚ : Φεύγει ένα πόδι του τραπεζιού και πέφτουν τα πιάτα

ΠΑΟΚ : Φεύγει ένα πόδι του τραπεζιού και πέφτουν τα πιάτα

Ο Ρουμάνος ξεκίνησε με τριάδα στα χαφ, όταν αναγκαστικά έμειναν δυο, ήταν εύκολο να τους καταπιούν οι αντίπαλοι, άρα δεν ήταν θέμα ατομικής απόδοσης...

Κουτσομπολεύοντας το χθεσινό παιγνίδι με τους φίλους που το παρακολουθούσαμε, στοιχηματίζαμε για το πρωτοσέλιδο της μοναδικής αθλητικής εφημερίδας που έχει απομείνει στη Θεσσαλονίκη. Το «περνάει» συγκέντρωσε τις προτιμήσεις όλων, οπότε καταλαβαίνετε έναν από τους λόγους που οι τοπικές εφημερίδες και όχι μόνο, εξαφανίζονται η μια μετά την άλλη.

Το ότι ο ΠΑΟΚ περνάει ή ότι αναπτερώθηκαν οι ελπίδες του, θα μπορούσε να είναι ο υπότιτλος, ή θέμα των προσεχών ημερών, όχι ο βασικός τίτλος όμως μετά από παιγνίδι στο οποίο ηττήθηκε και μάλιστα με το βαρύ 4-0…

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε με την Τσέλσι χθες βράδυ, το τι συνέβη στο άλλο παιγνίδι τον αφορά άμεσα μεν, είναι άκρως λαϊκίστικο όμως να κεντράρεις εκεί, την επόμενη μιας ήττας.
Είναι χαρακτηριστικό του Ελληνικού τύπου να υπερθεματίζει στις επιτυχίες και στις στραβές να προσπαθεί να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα.

Παλιότερα επί Μπούζα, όταν ο ΠΑΟΚ έχανε ψάχναμε να βρούμε το τελικό σκορ, δεν υπήρχε πουθενά στο πρωτοσέλιδο. Εκεί μπορεί να διάβαζες αιματοβαμμένους τίτλους του τύπου «οι παίκτες δε τίμησαν τη φανέλα, πρόδωσαν τον υπέροχο λαό», πουθενά όμως το σκορ.

Το ίδιο βιολί συνεχίζεται και σήμερα, λες και φοβούνται να μιλήσουν γι αυτό που βλέπουν, λες και ο ρόλος τους είναι να χαϊδεύουν αυτιά.

Μια και πιάσαμε τους δημοσιογκράφιτυ, στο αντίστοιχο παιγνίδι της Τούμπας στην πρεμιέρα των ομίλων, είχα ξεκινήσει σχολιάζοντας τα λεγόμενα του εκφωνητή, που ήταν προς την κατεύθυνση που μόλις περιέγραψα. Γλυκανάλατες κι ανούσιες προσεγγίσεις πως «ο ΠΑΟΚ πρέπει να το πιστέψει, να γίνει λίγο πιο προσεκτικός», λες και δεν έβλεπε πως οι αντίπαλοι ήταν οδοστρωτήρες.

Με πλήρη επίγνωση των λεγομένων μου, σας υπογράφω πως εκτελούν εντολές της διεύθυνσης, που τους ενημερώνει πάντα πως δεν πρέπει να απογοητεύουν τον κόσμο, γιατί θα κλείσει την τηλεόραση ή αντίστοιχα δε θα διαβάσει το άρθρο και θα χαθούν πελάτες.

Με αυτόν το μπαμπούλα λοιπόν, γίνονται καραγκιόζηδες και δεν περιγράφουν εκείνο που βλέπουν, αρκούμενοι σε αναλύσεις του γλυκού νερού, αοριστίες και λόγια παρηγοριάς…

Τον Σωτηρακόπουλο τον έχω σε τεράστια εκτίμηση, δεν τον θεωρώ απλά καλό ως σπορτκάστερ, τον εντάσσω στις περιπτώσεις αυτών που γεννήθηκαν να κάνουν αυτό που κάνουν.

Επισημάνσεις όμως σαν τις χθεσινές «να κρατήσει ο ΠΑΟΚ τη μπάλα στο πόδια του, να παγώσει το παιγνίδι» κλπ, ακούγονταν στ΄αυτιά μου σα να λες σε κάποιον μεροκαματιάρη «γίνε εκατομμυριούχος».
Μια κουβέντα είναι αυτή, που εύκολα την αμολάς πίσω από ένα μικρόφωνο, στην πράξη όμως πως γίνεται;

Με παίκτη λιγότερο από το ξεκίνημα του αγώνα, κόντρα σε ομάδα δυο ταχύτητες πάνω, που συγκαταλέγεται μάλιστα στις δέκα καλύτερες -μην πω πέντε- της Ευρώπης αυτή τη στιγμή, με ποιον τρόπο το καταφέρνεις;

Κέρδιζε τη μπάλα ο ΠΑΟΚ και πριν προλάβει παίκτης του να στοπάρει, βρισκόταν περιτριγυρισμένος από τρεις-τέσσερις μπλε φανέλες, η μόνη λύση ήταν το γιόμα και πάλι όμως δεν αποτελούσε σωτηρία.

Εκτός αυτού ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα που στόχο έχει πάντα να παίζει κανονικό ποδόσφαιρο, ούτε κλωτσοσκούφι του αρέσει, ούτε αρκείται σε ψυχωμένες και ηρωικές εμφανίσεις. Αυτό προσπάθησε να κάνει στο Λονδίνο, ακόμα και με 10. Όποτε έπαιρνε τη μπάλα, προσπαθούσε να χτίσει επιθέσεις με ορθολογικό τρόπο, το ότι δεν το κατάφερε, είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο.

Προφανώς ήταν αδύνατον, όπως συνέβη και στον αγώνα της Τούμπας, ένας λόγος παραπάνω όταν μένει με δέκα.

Το μέτρο σύγκρισης σε περίπτωση που υπήρχε αριθμητική ισορροπία θα ήταν σίγουρα διαφορετικό, όχι θεαματικά όμως.

Προς επιβεβαίωση όσων αναφέρω παραπάνω, παραθέτω το εξής ερώτημα:

Αν ψάξεις για διακριθέντα, δύσκολα να βρεις, άντε να βάλω μέσα τον Κρέσπο και τον Βέρνμπλουμ.

Από την άλλη πλευρά, βρείτε μου κάποιον που υστέρησε, με εξαίρεση ίσως τον Μάτος, που έκανε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις του στον ΠΑΟΚ.

Κάποιοι αφελείς θα αναφέρουν τον Μαουρίσιο, τον Σακχόφ ή τον Ζαμπά, είναι όμως σα να φεύγει ένα από τα πόδια του τραπεζιού και να ζητάς το λόγο από τα υπόλοιπα που δεν καταφέρνουν να διατηρήσουν σταθερότητα και πέφτουν τα πιάτα.

Ο τελευταίος δεν συμπεριλαμβάνεται στην τριάδα, συνέπειες όμως θα υπάρχουν για όλους, όπως και για τον Πρίγιοβιτς, που ήταν σα να μην υπήρχε στο γήπεδο. Μα όταν υπολειτουργεί η μεσαία γραμμή, μοιραία συμπαρασύρονται και όλοι οι υπόλοιποι…

Από τη στιγμή που έφυγε ο Βέρνμπλουμ για να καλύψει το κενό του Χατσερίντι, τελείωσαν όλα…

Ο ρόλος τους ήταν κομβικός εκ των προτέρων, γι αυτό κι ο Ρουμάνος ξεκίνησε με τριάδα, όταν αναγκαστικά έμειναν δυο, ήταν εύκολο να τους καταπιούν οι αντίπαλοι, άρα δεν ήταν θέμα ατομικής απόδοσης…

Σε εντελώς θεωρητική βάση, μια επιλογή θα ήταν να μπει αλλαγή ο Βαρέλα ώστε να μη χαλάσει η ισορροπία στο κέντρο, είναι δύσκολο να το προβλέψεις όμως όταν τρως τέτοια κρυάδα, πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο.

Συνήθως οι προπονητές αναπροσαρμόζουν τα πλάνα τους έχοντας διαβάσει το παιγνίδι μέχρι τη στιγμή της αποβολής, έχοντας τσεκάρει ποιοι παίκτες τραβάνε, ποιοι είναι οι πιο επικίνδυνοι αντίπαλοι, στην περίπτωση μας, σχεδόν δεν υπήρχε παιγνίδι μέχρι τότε.

Το πιο λογικό ήταν αυτό που έκανε τελικά ο Λουτσέσκου, αρκέστηκε σε εσωτερικό μπάλωμα, ελπίζοντας πως η εικόνα θα ξεκαθαρίσει κάπως στην πορεία, για να πράξει αναλόγως. Απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως ήταν να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα, κάτι εξ΄ορισμού δύσκολο, δεν είχαμε και Άγγελο να πάρει η ευχή, να έκανε ένα τάμα στα φτερωτά, μπας και το σώζαμε.

Ανεξάρτητα με το τι θα γίνει τελικά στον όμιλό, η πορεία του ΠΑΟΚ ήταν απογοητευτική, το να χτυπάει πρόκριση ομάδα έχοντας πετύχει μόλις δυο νίκες σε έξι αγώνες και ούτε ισοπαλία στους υπόλοιπους τέσσερις, δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά.

Το οξύμωρο είναι πως από τα τέσσερα ματς που έχασε, τα μοναδικά στα οποία τηρουμένων των αναλογιών στάθηκε αξιοπρεπώς, ήταν κόντρα στο αδιαφιλονίκητο φαβορί, από το οποίο δέχτηκε συνολικά πέντε γκολ, ενώ σύμφωνα με την ρεαλιστική εικόνα των αναμετρήσεων θα έπρεπε να μετρήσει τα διπλά…

Δεν θεωρώ ανεξήγητη την κακή εικόνα σε αυτή τη φάση, για μια ομάδα που ετοιμάστηκε έτσι ώστε να φορτσάρει το καλοκαίρι, κάποια στιγμή ήταν δεδομένο πως θα κάνει κοιλιά.
Κι αυτή, ήταν η πιο ενδεδειγμένη περίοδος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ