Να η ευκαιρία!

Να η ευκαιρία!

Απόντος του Σβεντ ο Παναθηναϊκός μπορεί να κάνει κόντρα στη Χίμκι την εκτός έδρας νίκη που χρειάζεται.

Ένα ακόμα παιχνίδι μακριά από την έδρα του καλείται να δώσει ο Παναθηναϊκός απόψε και έχει την ευκαιρία να… ξορκίσει τον κακό του δαίμονα. Την αδυναμία του να επιβληθεί σε έναν ανταγωνιστικό αντίπαλο και να πάρει το «διπλό».

Η απουσία του Αλεξέι Σβεντ έχει αλλάξει ασφαλώς τις ισορροπίες και έχει κάνει λιγότερο δύσκολη την αποστολή του Τσάβι Πασκουάλ και των παικτών του.

Ο Ρώσος γκαρντ είναι κορυφαίος στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα σε πόντους (25,3), ασίστ (7,4) και αξιολόγηση (25,9). Είναι ο παίκτης από τον οποίο περνά και… συνήθως καταλήγει η μπάλα σχεδόν σε όλες τις επιθέσεις της Χίμκι, εκείνος που με το απρόβλεπτο σουτ του μπορεί να καταστρέψει οποιοδήποτε αμυντικό σύστημα.

Η ιδιαιτερότητα αυτή ωστόσο θα αναγκάσει τον Γιώργο Μπαρτζώκα να αλλάξει ασφαλώς τα πλάνα του και στον Παναθηναϊκό θα πρέπει να είναι έτοιμοι για όλα.

Είναι όμως; Η αλήθεια είναι πως η περιπέτεια με τη γαστρεντερίτιδα προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση και «σπατάλησε» δυνάμεις στους παίκτες που προσβλήθηκαν, ενώ ουσιαστικά προπόνηση έγινε τις τελευταίες δυο ημέρες.

Μάλλον όμως το πιο μεγάλο πρόβλημα του Παναθηναϊκού στα ματς εκτός ΟΑΚΑ είναι περισσότερο η συγκέντρωση και η συνέπεια στο πλάνο και εκεί θα πρέπει να εστιάσουν ο Πασκουάλ με τους συνεργάτες του.

Αν αρχίσουν πάλι να κυνηγούν στο σκορ, να πηγαίνουν δεύτεροι στις διεκδικήσεις, αφήνουν τους αντιπάλους τους να καρφώνουν και σουτάρουν ανενόχλητοι, τότε να είναι έτοιμοι να ξαναδούν το έργο σε επανάληψη.

Αν παίξουν από τα πρώτα λεπτά με ωριμότητα στην επίθεση, αν αποφύγουν τα άσκοπα τρίποντα και αν πάρουν τα ριμπάουντ θα καταφέρουν να ελέγξουν το ρυθμό, κάτι βασικό για την… αρχιτεκτονική του πλάνου τους.

Οι «πράσινοι» θα είναι πλήρεις, καθώς και ο Ιωάννης Παπαπέτρου παρά τις ενοχλήσεις του στον δεξιό καρπό αναμένεται να αγωνιστεί.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ