Το κατάλληλο ορεκτικό για τον Παναθηναϊκό

Το κατάλληλο ορεκτικό για τον Παναθηναϊκό

Ο Άρης θέλει την πρώτη του νίκη κόντρα σε μεγάλο αντίπαλο και ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα για να του κόψει τον βήχα.

Ήττα εντός στο ντέρμπι με τον συμπολίτη ΠΑΟΚ. Νέα ήττα μπροστά στον κόσμο του από τον Ολυμπιακό. Συντριβή στο ΟΑΚΑ από την ΑΕΚ.

Ο Άρης είναι λογικό έπειτα από αυτές τις αποτυχίες, με τον Σάββα Παντελίδη για πρώτη φορά στον πάγκο σε εντός έδρας αγώνα και την απίστευτη ανατροπή επί του ΟΦΗ, να θέλει και μία νίκη επί μεγάλου αντιπάλου. Αυτό δηλώνουν όλοι. «Θέλουμε την πρώτη νίκη σε μεγάλο ματς», τονίζουν προς πάσα κατεύθυνση.

Ο Παναθηναϊκός θα βρει απέναντί του μία ομάδα, που εκτός ότι διαθέτει ποιότητα μεσοεπιθετικά και δυνατή έδρα, θα παίξει λογικά και με πάθος. Αυτά, βεβαίως, μπορεί ν’ ανησυχούν το «τριφύλλι» και τον Γιώργο Δώνη, αλλά σε καμία περίπτωση δεν τους φοβίζουν. Οι «πράσινοι» ήταν καλύτεροι στο γήπεδό τους και άξιζαν τη νίκη με την ΑΕΚ, είχαν αυταπάρνηση και ισοφαρίστηκαν στις καθυστερήσεις στο Φάληρο κι άντεξαν για ένα ημίχρονο κόντρα στον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ. Τίποτα λοιπόν, δεν μπορεί να φοβίσει τους ποδοσφαιριστές του Δώνη.

Σ’ αυτά τα ματς, όμως, όπως είναι αυτό με τον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης», υπάρχει μία τεράστια διαφορά για τον φετινό Παναθηναϊκό σε σύγκριση με τα ντέρμπι κόντρα σε ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ, ΑΕΚ. Το «τριφύλλι» έχει ένα μπάτζετ κοντά στα 5,5 εκατ. ευρώ μεικτά. Αν εξαιρέσουμε την ιστορία, τη φανέλα, δεν μπορείς στη συγκεκριμένη ομάδα να της επιβάλεις να νικήσει στο Φάληρο ή στην Τούμπα. Όχι ότι δεν μπορεί, αλλά εκ των προτέρων δείχνεις κατανόηση. Και λες ότι ανεξάρτητα τη δυναμική του συλλόγου δεν είναι εύκολο ειδικά εκτός έδρας να νικήσει ομάδες με πενταπλάσιο μπάτζετ.

Αυτή είναι η διαφορά κόντρα στον Άρη. Ο κόσμος πιστεύει περισσότερο στη νίκη. Οι παίκτες έχουν την ποιότητα να κόψουν τον βήχα του αντιπάλου και να του στείλουν μήνυμα ότι δεν μπορεί να νικήσει ούτε αυτόν τον μεγάλο. Σ’ αυτού του είδους τα παιχνίδια, παράλληλα, αποδεικνύεις τις δυνατότητές σου. Ένα ντέρμπι σε όποια κατάσταση κι αν βρίσκεσαι περιλαμβάνει όλα τα αποτελέσματα. Σ’ αυτά τα ματς όταν είσαι Παναθηναϊκός ξεκινάς από το «2» και το πολύ να πας στο «Χ».

Ο Παναθηναϊκός έχει την ευκαιρία να κάνει επίδειξη δύναμης στη Θεσσαλονίκη. Σαφώς επίδειξη δύναμης κάνεις και στα ντέρμπι όταν νικάς, αλλά είπαμε, εκεί φέτος ειδικά είναι άλλες οι απαιτήσεις των οπαδών. Θέλουν μαχητικότητα και ψυχή. Το ίδιο θέλουν κι εναντίον του Άρη, αλλά σε συνδυασμό με νίκη. Όταν παίρνεις ματς εκτός έδρας με δυνατούς αντιπάλους όπως ο Άρης, ο Ατρόμητος, ο Πανιώνιος, εδραιώνεσαι. Δείχνεις ως μεγάλος ότι τις πιο κάτω κατηγορίες τις έχεις άνετα. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν σκορπούσε φόβο. Πρέπει να αρχίσει ξανά να κάνει τους μεσαίους και μικρούς αντιπάλους του, να θεωρούν χαμένο το ματς.  Μικρότερη οντότητα φυσικά έχει μία νίκη εκτός επί του Λεβαδειακού, της Λαμίας και του Απόλλωνα σε σχέση με το τρίποντο μέσα στο καυτό «Βικελίδης».

Για να μην παρεξηγηθώ, εννοείται, ότι έχει άλλη οντότητα για τον φετινό Παναθηναϊκό και με το μπάτζετ που διαθέτει. Αναφέρομαι στο «τριφύλλι» του συγκεκριμένου πρότζεκτ. Γιατί αν μιλήσουμε για τον Παναθηναϊκό των παλιών εποχών ή της πολυμετοχικότητας με μπάτζετ ανάλογο του μεγέθους του, τότε επίδειξη δύναμης είσαι υποχρεωμένος να κάνεις παντού. Έστω κι αν ο Άρης είναι μία παραδοσιακή δύναμη του ελληνικού ποδοσφαίρου (ανεξάρτητα που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια).

Οκτώ χρόνια πριν ο Παναθηναϊκός πήρε το προτελευταίο του κύπελλο κόντρα στους «κιτρινόμαυρους» της Θεσσαλονίκης. Επέστρεψε με φιλοδοξίες και στη βαθμολογία είναι παρέα με τον Παναθηναϊκό. Διότι στο γήπεδο κανονικά είναι στο -6, λόγω της αφαίρεσης των «πρασίνων». Πρέπει οι «πράσινοι» να τους κόψουν τα φτερά. Να τους δείξουν πως σε όποια κατάσταση κι αν είναι οικονομικά, δεν είναι για τα δόντια τους. Η νεανική ομάδα του Δώνη, άλλωστε, έχει ανάγκη από δύσκολες και σημαντικές νίκες. Της λείπουν. Δεν έχει χορτάσει. Τώρα ανοίγει η όρεξή της και ο Άρης είναι το κατάλληλο ορεκτικό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ