Ο Βαρούχας, ο Κάκος και το πέναλτι για τα X-Files

Ο Βαρούχας, ο Κάκος και το πέναλτι για τα X-Files

Ρεσιτάλ… ερμηνείας από δύο κορυφαίους και μια παράβαση που μάλλον έγινε στη ζώνη του λυκόφωτος.

Μεγάλες στιγμές ζει για μια ακόμη βραδιά η Ελληνική διαιτησία ως «οργανισμός». Και ως ένα πρώτης τάξεως «τηλεοπτικό προϊόν» που κανείς δεν θέλει «να κλέβει την παράσταση από το ίδιο το παιχνίδι» κατά το γνωστό κλισέ αλλά που όλοι την χρησιμοποιούν μια χαρά: Και για την τηλεθέαση που εξασφαλίζει και για τις… άλλες χάρες της.

Ποιο είναι λοιπόν το event; Το πέναλτι με το οποίο ισοφάρισε ο Παναθηναϊκός στο Βικελίδης.

Αυτό που σε ώρα Βαρούχα και κρατικής τηλεόρασης δεν… Καθαρά και ξάστερα. «Είναι μία φάση που μπορεί να παρασυρθεί ο διαιτητής, αλλά πέναλτι δεν υπάρχει. Ο Μπουζούκης πάτησε το πόδι κάτω και μετά προσπέρασε τον Σιώπη. Λάθος υπόδειξη, δεν υπάρχει πέναλτι».

Το ίδιο που σε ώρα Κάκου, ήταν μαρς. Καθαρά και ξάστερα. «Νομίζω το είπε και ο Σιώπης. Είναι πέναλτι. Ο Μπουζούκης τσιμπάει την μπάλα, προλαβαίνει και ο παίκτης του Άρη πέφτει καθυστερημένα και τον βρίσκει»!

Και όταν ο πρώτος είναι πρόεδρος του Συνδέσμου Διαιτητών της Αθήνας (του Ευαγγέλου και της Δέτση που ήταν οι πρωταγωνιστές της προηγούμενης Κυριακής), και ο άλλος παρατηρητής διαιτησίας της ΚΕΔ (που θίχτηκε γιατί κάποιοι φώναξαν για το αυτονόητο της παραίτησης, έπειτα από την πρόσληψη στον Ιβάν) τότε καταλαβαίνει κανείς πολλά και ενδιαφέροντα. Ή τουλάχιστον βλέπει μπροστά του μια σειρά από επιλογές «κατανόησης» της ιδιαίτερης αυτής κατάστασης που ήρθε για να «αλλάξει τις Κυριακές μας».

Γιατί είτε τελικά η φάση του 92΄θα πρέπει να μπει στη λίστα με τα X-files και να προβάλλεται στα σεμινάρια διαιτησίας παγκοσμίως ως άλυτος γρίφος που… έφερε σε σημείο διαφωνίας δύο κορυφαίους.

Είτε κοροϊδευόμαστε σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση.

Η ΕΡΤ… παίζει μπάλα στην Σούπερ Λιγκ. Και όχι τώρα που έδωσε καμιά 50αριά εκατ ευρώ για τα τηλεοπτικά επτά ομάδων, πληρώνοντας ακριβότερα τα «δικαιώματα» της Λαμίας, από όσα δίνει ο Cosmote για την Ρεάλ Μαδρίτης. Παίζει μέσω του Κράτους, από την εποχή που ο Σταύρος Κοντονής έγινε ο «ιππότης» της Εξυγίανσης. Ο «μαύρος ιππότης» αν σκεφτεί κανείς, πως όσα νομοθέτησε ήρθε ο επόμενος, ο Γιώργος Βασιλειάδης να τα σβήσει με το δικό δημιούργημα που αυτές τις ημέρες βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση. Και εδώ διαφωνία τύπου Βαρούχα-Κάκου δηλαδή. Και μάλιστα σε επίπεδο Κυβέρνησης.

Το Open πάλι είναι ιδιωτικός σταθμός, και από τη στιγμή που έχει έναν ξεκάθαρο ιδιοκτήτη τότε πολύ λογικά να έχει και εκείνο τον ρόλο του. Άλλωστε ο Ιβάν Σαββίδης ήταν το πρόσωπο πάνω στο οποίο «εδραιώθηκε» η Εξυγίανση. Σαφώς και στη συγκεκριμένη περίπτωση όλα μοιάζουν πιο καθαρά. Πέρα από το γεγονός ότι έχει προσληφθεί ένας παρατηρητής της ΚΕΔ από έναν ιδιοκτήτη ομάδας! Για να κρίνει διαιτητές live.

Οι Κυριακές μας λοιπόν όντως άλλαξαν. Και μάλιστα «ενισχυμένα» μιας και το θέαμα πλέον έχει και τρίτο ημίχρονο.

Και όσο για το πέναλτι του Παναθηναϊκού και το αν ήταν ή δεν ήταν; Υποθέτουμε πως συμφωνούμε ότι δεν απασχολεί κανέναν. Τουλάχιστον εκείνους που πήραν θέση δημόσια.

ΥΓ. Για να είμαστε δίκαιοι, τουλάχιστον ο Κάκος και ο Βαρούχας συμφώνησαν για τα άλλα δύο πέναλτι. Αυτά του Άρη. Και είπαν και οι δύο ότι αυτό του 15΄είναι ανακάλυψη! Θα ήταν όμως πολύ πιο ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις τους, αν οι αντίπαλοι που έπρεπε να πάρουν θέση ήταν άλλοι. Ένα ματς ΑΕΚ-ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Εκεί θα συμφωνούσαν πουθενά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ