Ή με το καλό ή με το κακό

Ή με το καλό ή με το κακό

Ο Κώστας Καίσαρης ξεκινάει από τον Ηλία Πετρόπουλο για να καταλήξει στην Antigua. Και στις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στο ποδόσφαιρο των Μικρών Αντιλλών της Καραιβικής.

ΤΙ να γράψεις για το πέναλτι του Βιερίνια, που είδε (γιατί δεν γίνεται να μην το είδε) ο Τσαμούρης και δεν το έδωσε; Δεν χρειάζεται να γράψεις τίποτα. Δεν χρειάζεται καν να γράψεις για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν έχει καμιά σημασία και κανένα νόημα. Ότι είναι να γίνει, θα γίνει. Να μιλήσουμε λοιπόν για το ποδόσφαιρο της Antigua. Η Antigua ανήκει στο αρχιπέλαγος των Μικρών Αντιλλών στη Καραιβική.

ΠΡΙΝ σαράντα χρόνια, το 1979, ο εξαιρετικός συγγραφέας Ηλίας Πετρόπουλος, είχε εκδώσει το «Εγχειρίδιον του Καλού Κλέφτη». «Λαϊκόν και και μακάβριο ευθυμογράφημα», όπως προσδιόριζε. Το πλέον πολυδιαβασμένο βιβλίο του ίσως. Με το συγγραφέα να διευκρινίζει ότι γράφτηκε «για τους σπουδαστές του Βασιλικού Ινστιτούτου Τέχνης και Τεχνικής των Διαρηκτών της Antigua». Καμιά σχέση δηλαδή με την Ελλάδα». Παρά ταύτα, το βιβλίο κατασχέθηκε και απαγορεύθηκε η κυκλοφορία του.

ΝΑ αναφερθεί λοιπόν και η ταπεινότητά μου, στο ποδόσφαιρο της Antigua, παρά το γεγονός, ότι δεν διεκδικώ τις δάφνες του συγγραφέως. Με τη υπενθύμιση ότι το ποδόσφαιρο της Antigua βρίσκεται υπό την υψηλή εποπτεία της ΦΙΦΑ. Όπως συμβαίνει στη Ταϊλανδη, στις Μαλδίβες, το Ελ Σαλβαδόρ, την Ελλάδα και λοιπές τριτοκοσμικές και κατά συνέπεια υποανάπτυκτες και ποδοσφαιρικά χώρες. Σε αντίθεση με την Αλβανία τη Βόρεια Μακεδονία που διατηρούν την αυτονομία τους.

ΓΙΑ να μην πολυλογούμε λοιπόν, αν στην αριθμητική υπάρχει η απλή μέθοδος των τριών, στο ποδόσφαιρο της Antigua εφαρμόζεται η απλή μέθοδος των δύο: Η θα κάτσεις να χάσεις με το καλό, η θα χάσεις από τον διαιτητή. Διαλέγεις και παίρνεις. Εσύ αποφασίζεις. Για να το αποφύγεις είναι αδύνατον. Κάτι σαν τη θανατική ποινή, στην Αμερική. Θέλεις να κάτσεις στην ηλεκτρική καρέκλα; Η, προτιμάς την ένεση; Ότι θα πας να συναντήσεις τον Άγιο Πέτρο είναι βέβαιο. Εσύ διαλέγεις τον τρόπο.

ΑΥΤΟ ακριβώς συμβαίνει στο πρωτάθλημα της Antigua. Θέλεις, να είμαστε φίλοι και να χάσεις με το καλό; Αυτή θα είναι η καλύτερη λύση για σένα. Δεν θα ταλαιπωρηθείς δεν θα έχεις τραυματισμούς, κίτρινες και κόκκινες κάρτες. Δεν θέλεις να χάσεις με το καλό; Κακό του κεφαλιού σου. Θα χάσεις με το κακό. Ούτως η αλλιώς, οι πιθανότητές σου, είναι περιορισμένες. Αουτσάιντερ είσαι. Δεν είσαι φαβορί. Μ ένα σφύριγμα καθαρίστηκες. Δεν χρειάζεται δεύτερο. Τι τους έχουμε δηλαδή τους διαιτητές; Για να κάθονται;

ΠΡΟΣ γνώση και συμμόρφωση μάλιστα. Ο επόμενος δηλαδή που βλέπει να σφάζουνε τον προηγούμενο στο γόνατο, πως θα ξηγηθεί; Όταν ξέρει, μονά ζυγά, μονόζυγα, είναι χαμένος; Θα πάει να κοντραρει; Να βαρέσει μπουνιά στο μαχαίρι; Θα είναι και λακαμάς να ξηγηθεί έτσι. Κι άντε να βρεθούνε ένας δύο που θα πάνε να κοντράρουμε. Οι υπόλοιποι θα ανεβάσουν τα σέντερ μπακ στη σέντρα. Θα γίνει ένα ωραίο και θεματικό παιχνίδι και πάμε παρακάτω. Έτσι έχουν τα πράγματα στο πρωτάθλημα της Antigua.

Στη μουσική επιλ. Billy Stewart-Summertime

https://youtu.be/1VkA8HoB5m8

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ