Δίχως «πρέπει», αλλά με… «θέλω»

Δίχως «πρέπει», αλλά με… «θέλω»

Ο Ολυμπιακός μπορεί να κάνει την υπέρβαση στο Κάουνας, σ’ ένα ματς που δεν είναι από αυτά που δεν έχουν… αύριο

Χίμκι, Μπασκόνια, Μπάγερν. Τρεις ανταγωνιστές από τις έδρες των οποίων ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα. Κι είναι δεδομένο ότι ομάδα που κερδίζει μακριά από την έδρα της, έχει ανοιχτό δρόμο για την οκτάδα (και βλέπουμε). Ως εκ τούτου, το ματς κόντρα στη Ζαλγκίρις δεν είναι από αυτά που αν τα χάσει… χάνεται. Οι «ερυθρόλευκοι» κερδίζουν πολλά σε περίπτωση νίκης, χάνουν λίγα σε περίπτωση ήττας.

Είναι πρόδηλο πως αν περάσει αβρόχοις ποσίν από το Κάουνας, η ομάδα του Πειραιά θα έχει κάνει κάτι που δεν πετύχουν πολλοί εκ των διεκδικητών της πρόκρισης. Τέσσερα «διπλά», δίχως να έχουν μπει στην εξίσωση ενδεχόμενα θετικά αποτελέσματα από αγώνες με μικρότερο συντελεστή δυσκολίας (π.χ. Νταρουσάφακα, Μπούντουσνοστ, Γκραν Κανάρια, δίχως αυτό να σημαίνει ότι οι νίκες είναι δεδομένες, είναι όμως ενδεχόμενες), που πιθανότατα θα απογειώσουν βαθμολογικά τον Ολυμπιακό.

Η Ζαλγκίρις εμφανίζεται καλύτερη εκτός απ’ ότι εντός, αλλά αυτό δεν είναι στοιχείο στο οποίο μπορείς να βασιστείς. Είναι καλή ομάδα, ανταγωνιστική στο έπακρο (το είδαμε στο «Νίκος Γκάλης»), που παραδοσιακά δυσκολεύει τους «κόκκινους» και πέρυσι τους πλήγωσε στα πλέι οφ. Δεν είναι ανίκητη, δεν είναι «θηρίο», δεν είναι μη υπολογίσιμη.

Ο Ολυμπιακός θέλει τη νίκη, γιατί γνωρίζει ότι του προσφέρει πολλά, στο κυνήγι μιας θέσης αρχικά στην 8άδα κι αφού (αν κι εφόσον) «κλειδώσει», στο κυνήγι μιας θέσης για την 4άδα. Είναι νωρίς για μαθηματικές πράξεις και υπολογιστικά φύλλα, όμως όλοι γνωρίζουμε ότι οι εκτός έδρας νίκες χτίζουν χαρακτήρα, ψυχολογία, δημιουργούν στάτους κβο. Κι οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επενδύσουν στην εκτός ΣΕΦ έντονη δραστηριότητά τους.

Υπάρχει και κάτι άλλο, το οποίο δεν έχει μαθηματική απεικόνιση. Ύστερα από τρεις συνεχόμενες ήττες, οι παίκτες του Μπλατ απάντησαν με τρεις απανωτές νίκες, δύο εκ των οποίων εξαιρετικά δύσκολες. Θέλουν να τις κάνουν τέσσερις, για να υποδεχθούν την Αναντολού Εφές, η οποία είναι ιδιαιτέρως δυνατή φέτος και να κυνηγήσουν το… νταμπλ σκορ  (8-4) στα πρώτα 12 ματς, που δεδομένα θα τους φέρει σε υψηλή βαθμολογική θέση.

Πώς θα αποδράσουν από το Κάουνας; Μάλλον ξέρουν τον τρόπο, καθώς το έχουν κάνει ήδη τρεις φορές, σε πέντε εκτός έδρας αποστολές. Δείχνουν ηρεμία, διαχειρίζονται τις καταστάσεις που συναντούν κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης, βγάζουν διαφορετικούς σκόρερ, έχοντας πλουραλισμό, «σημαδεύουν» στην επίθεση, έχουν σημεία αναφοράς και πλέον όχι μόνο τους δύο αρχηγούς (Σπανούλη και Πρίντεζη).

Από την άλλη ξέρουν πως αν εμφανίσουν συμπτώματα κακής αμυντικής συμπεριφοράς, παιχνιδιού δίχως κίνηση στην επίθεση, περιορισμένης παραγωγής από τους υπόλοιπους (Γκος, ΛεΝτέι, Στρέλνιεκς), η βραδιά κάθε άλλο παρά εύκολη θα είναι.

Γνωρίζουν και τι πρέπει να κάνουν, και τι πρέπει να αποφύγουν. Αν παίξουν όπως στα άλλα τρία γήπεδα, από τα οποία έφυγαν με… αποτέλεσμα, είναι το φαβορί στην αναμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ