Τον χειμώνα δεν ψωνίζεις παίκτες από το ψυγείο…

Τον χειμώνα δεν ψωνίζεις παίκτες από το ψυγείο…

Ο Γιώργος Χελάκης εξηγεί γιατί -κατά τη γνώμη του- ο χειμώνας ενδείκνυται για στοχευμένες μεταγραφές, λίγες στον αριθμό και «τσιμπημένες» στο κόστος…

Ανέκαθεν είχα την ίδια άποψη για τις μεταγραφές του χειμώνα. Γίνονται για να καλύψουν κάποια διαπιστωμένα κενά. Είναι στοχευμένες μεταγραφές και για το λόγο αυτό αριθμητικά είναι λίγες. Πρόκειται για μεταγραφές περιορισμένου ρίσκου Εδώ μια σημαντική υποσημείωση. Είναι άλλο πράγμα να παίρνεις έναν επιπλέον παίκτη έχοντας κάποιες πιθανότητες να σου βγει και άλλο να παίρνεις παίκτη για να σου καλύψει το διαπιστωμένο κενό.

Στην πρώτη περίπτωση ψωνίζεις ένα νεαρό και εξελίξιμο ποντάροντας ότι μπορεί να πολλαπλασιάσεις σε χρόνο μέλλοντα τα λεφτά που ξόδεψες για την αγορά του. Στην ίδια κατηγορία είναι και παίκτες που κάποτε είχαν κάτι να παρουσιάσουν αλλά πάει καιρός από τότε που έπαιξαν μπάλα για τελευταία φορά.

Στη δεύτερη περίπτωση ξέρεις ότι θα βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη για να καλύψεις το κενό και να πετύχεις. Τον στόχο που έχεις βάλει. Αν τυχόν δεν υπάρχει στόχος γιατί έχει ήδη χαθεί τότε δεν υπάρχει και λόγος να το συζητάμε. Η ΑΕΚ έχει διαπιστωμένο κενό στην θέση των χαφ. Όχι ένα αλλά δύο. Να ξεκινήσουμε όμως με το κενό στη θέση του αμυντικού χαφ που επείγει να καλυφθεί μετά το ψυγείο στο οποίο μπήκε ο Σιμόες.

Αν λοιπόν η ΑΕΚ ξοδέψει θα πρέπει να το κάνει για την θέση αυτή. Αν πάει για τόσο σημαντικό κενό στη λογική του λαχείου (βλέπε κείμενο Κώστα Καίσαρη) τότε φέξε μου και γλίστρησα. Ο Αλτιέρι για τον οποίο γίνεται λόγος είναι λαχείο. Εχω την εντύπωση ότι κάπου αλλού κοιτάζουν στην ΑΕΚ και ο συγκεκριμένος αργεντινός είναι μια περίπτωση που απλά εξετάζεται. Η Ενωση για διάφορους λόγους έχει αδειάσει το ρόστερ της.

Το θέμα δεν είναι να το γεμίσει αλλά να προσθέσει παίκτες με διαπιστωμένη ποιότητα. Επειδή το ταμείο της είναι γεμάτο, εύλογα η προσδοκία για καλές μεταγραφές κυριαρχεί,. Αν το ρόστερ αντί για τέτοιους παίκτες γεμίσει με λαχεία τότε δικαιολογημένα οι οπαδοί της θα πιστέψουν ότι η ομάδα πέταξε λευκή πετσέτα και οι θεατές στα παιχνίδια της θα είναι όσοι και στο ματς ματς με την Ξάνθη…

Τα ίδια ισχύουν και για τον Ολυμπιακό που ψάχνει για σέντερ φορ. Οι ερυθρόλευκοι ποντάρουν πολλά στην έλευση ενός επιθετικού κρούσης που θα έχει κανονική επαφή με τα δίχτυα. Ψάχνοντας μπορεί να βρουν κάποιο νεαρό και εξελίξιμο παίκτη. Προφανώς δεν θα τον προσπεράσουν. Αλλά αυτό και άλλο η προσπάθεια για να έρθει στον Πειραιά ένας φορ διαπιστωμένων ικανοτήτων με καλό βιογραφικό και επαφή με τα δίχτυα όχι κάποτε και γενικά αλλά αυτό τον καιρό , αυτή τη σεζόν.

Ενας τέτοιος σέντερ φορ έχει κόστος αλλά μόνο έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες να κάνει την δουλειά και να βγάλει την ομάδα από το πρόβλημα που της έχει στοιχίσει βαθμολογικά και υπονομεύει την προσπάθειά της να καταδιώξει και να προλάβει τον ΠΑΟΚ, κόβοντας πρώτη το νήμα στο πρωτάθλημα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ