Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής, από το Τζιμπουτί

Ο Γουίλι, ο μαύρος θερμαστής, από το Τζιμπουτί

Οι μπάτσοι που πουλάνε την ηρωίνη, οι βουλευτές του Σύριζα, που είναι αρχόντοι και όχι λινάτσες, τα στριπτιζάδικα στη Συγγρού, η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Ο Κώστας Καίσαρης, πέφτει με τα μούτρα την επικαιρότητα.

ΜΠΕΣΑ σας μιλάω, έχω συγκλονισθεί από το γεγονός. Διάβασα τη σχετική είδηση κι όπως έχει πει ο ποιητής, «μεταβληθεί εντός μου, ο ρυθμός του κόσμου»: Σχέδιο αποστασίας. Σκοτεινά, επιχειρηματικά κέντρα, εξετάζουν ακόμα και τη εξαγορά βουλευτών, για να ρίξουν τη Κυβέρνηση.

Αν είναι δυνατόν. Τα παίρνουν δηλαδή, οι βουλευτές; Τα παίρνουν, οι Έλληνες βουλευτές; Τα παίρνουν, οι Έλληνες εφοριακοί; Τα παίρνει, το ένδοξο σώμα της ελληνικής αστυνομίας; Πουλάνε οι μπάτσοι την ηρωίνη; Τα παίρνουνε, οι Έλληνες γιατροί; Δηλαδή, είχανε δίκιο, τα παλιόπαιδα τα ατίθασα, του Ρουβίκωνα, που είχανε μπουκάρει τις προάλλες, στον Ευαγγελισμό και την είχανε πέσει στον ντόκτορα; Τα παίρνουνε, οι δικαστικοί; Τα παίρνουνε, οι Έλληνες δημοσιογράφοι; Τα παίρνουνε, οι Έλληνες διαιτητές; Σε τι κόσμο μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Και για να τα λέμε, όλα, πότε πότε, όλο και και κάποιος γίνεται τσακωτός.

Κάποιος γιατρός με φακελάκι, κάποιος της Πολεοδομίας με καταθέσεις εκατομμυρίων, κάποιος πολιτσμάνος να παίρνει μερτικό, από φρουτάκια, από βίζιτες κι από την άσπρη σκόνη, που έπινε ο Γουίλι ο μαύρος θερμαστής από το Τζιμπουτί. Να τα παίρνουνε όμως οι Έλληνες πολιτικοί, δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Δεν έχει ματαγίνει, άλλωστε τέτοιο πράμα.

Ούτε το 65 όταν ο Μητσοτάκης έριξε, τη Κυβέρνηση του δήθεν γέρου της Δημοκρατίας Γεωργίου Παπανδρέου του πρώτου, ούτε το 1992, όταν ο Σαμαράς έριξε τη Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Τώρα πάει να γίνει. Σύμφωνα μάλιστα, με το ρεπορτάζ, « έχουν εντοπιστεί «αδύναμοι κρίκοι» από πλευράς βουλευτών και ειδικότερα των Ανεξάρτητων Ελλήνων» .Όταν ομιλούμε όμως, για τη κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, τι είναι ο κάβουρας τι είναι το ζουμί του. Για μετρημένα κουκιά, πρόκειται.

Ούτε ενδεκάδα, για να παίξουνε μπάλα δεν συμπληρώνουνε. Ποιος μπορεί, να είναι ο «αδύναμος κρίκος» από δαύτους; Ο υπερήφανος Θανάσης Παπαχριστόπουλος; Ο φίλος, του Νίκου Αλέφαντου και ο καλύτερος πανελίστας, του Μάκη Τριανταφυλλοπουλου. Ο πλέον διάσημος δερματολόγος των Βαλκανίων. Ο άνθρωπος, που όπως είπε ο ίδιος, την επομένη μέρα, που είχε γεμίσει μαζούτ ο Σαρωνικός, πήγε και κολύμπησε στη Βουλιαγμένη και δεν είδε καμία κηλίδα.

Όπως ακριβώς, δεν βλέπουν κανένα πρόβλημα στην Οικονομία. Η πατρίδα λοιπόν, μπορεί να κοιμάται, ήσυχη. Τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Πολύ περισσότερο μάλιστα, για τους βουλευτές του Σύριζα. Που δεν πρόκειται, για τίποτα ξελιγωμένους. Αρχόντοι, είναι οι βουλευτές του Σύριζα. Δεν είναι λινάτσες. Κόβεις τη φάτσα του Φλαμπουράρη και βγάζεις συμπέρασμα. Φορτωμένοι σαν νταλίκες, είναι οι περισσότεροι από δαύτους. Οι σελίδες του Ε9, είναι σα να ξεφυλλίζεις περιοδικό ποικίλης ύλης. Και τα βιβλιάρια καταθέσεων, μάτσα. Η Δημοκρατία στην Ελλάδα, δεν διατρέχει κανέναν κίνδυνο. Οι Έλληνες έχουν χρεοκοπήσει. Το πολιτικό προσωπικό, ποτέ. Κρατάει Θερμοπύλες.

ΚΑΙ σαν να μην έφτανε αυτό, σοκ και δέος, από την αποκάλυψη, της πάντα έγκυρης Εσπρέσο: «Στριπτιζάδικο στη Συγγρού, προσέφερε ερωτικές υπηρεσίες» . Που είναι το περίεργο; Τι θα μπορούσε δηλαδή, να προσφέρει στην αξιότιμη πελατεία; Βίους Αγίων; Για ποιο λόγο, άλλωστε, θα μπει κάποιος σ ένα τέτοιο μαγαζί; Για να κοινωνήσει; Βρήκανε λέει και 13 γραμμάρια κοκαΐνης. Τι θα μπορούσανε δηλαδή να βρούνε; Λουκουμόσκονη; Η, άχνη για κουραμπιέδες;

ΤΗΝ ίδια ώρα, η Ρένα η Δούρου, έσπασε σιωπή της: Έσφιξα τα δόντια τόσες μέρες. Γρήγορα διαπίστωσα, ότι, για πολλούς δυστυχώς, οι νεκροί, είναι προς πολιτική κεφαλαιοποίηση». Μάλιστα. Αν στη Μάντρα πνίγηκαν 23 νοματαίοι, τη Ρένα τη Δούρου την έπνιξε το δίκιο της. Όλοι είναι θύματα της πλημμύρας. Όπως στη Μάντρα σφίγγουν τα δόντια, για να επιβιώσουν, έτσι τα σφίγγει Ρένα η Δούρου για επιβιώσει πολιτικά.

ΙΔΟΥ και τα νέα της σόου μπιζ: Με τον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Νίκο Παππά, τον τιμωρό των δημοσιογράφων, εθεάθη στα μπουζούκια η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου. Η οποία συχνάζει εσχάτως, στο κλειστό του ΟΑΚΑ, μετά της ανάλογου, περιβολής: Πράσινο μπουφάν, στα χρώματα της ομάδας, κοντό-καυτό σορτς, διχτυωτό καλτσόν και αθλητικά παπούτσια. Δεν το προσωποποιούμε βέβαια το θέμα, γιατί το φαινόμενο είναι σύνηθες σε όλα τα γήπεδα. Ανοιχτά και κλειστά. Σε Αθήνα και επαρχία. Νεαρές καλλονές, βαμμένες, φτιαγμένες, σενιαρισμένες, στο χώρο των επισήμων. Εκεί που στρέφονται οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές. Εκεί που βρίσκεται, ο καλός ο κόσμος. Παίρνουν πόζες, βγάζουν σέλφι, φωνάζοντας, με τον τρόπο τους, «κοιτάχτε με». Κι ότι προκύψει. Κι αν προκύψει και κανένας αθλητής, θα έχουν κάνει διάνα. Και μιλιονέρ, που είναι το πρώτο ζητούμενο και νέος και ωραίος. Τζακ ποτ.

ΚΑΙ κλείνω για σήμερον, με τον Γιώργο Μομφεράτο. Υιό, του δολοφονηθέντα από τη 17 Νοέμβρη, Νίκου Μομφεράτου. Όταν είχε ξεσηκωθεί το σύμπαν, με την άδεια του Κουφοντίνα, ερωτηθείς, είχε δηλώσει σχετικά: «Αν ο Κουφοντίνας, είναι έξω, από τη φυλακή, λίγο με ενδιαφέρει» . Ακολούθως, το πήγε ακόμα παραπέρα: «Ο νομικός μας πολιτισμός, λέει, ότι κάποια στιγμή θα βγούνε από τη φυλακή και νομίζω, ότι είναι σωστό, να βγαίνουν οι καταδικασθέντες σε ισόβια. Η δημοσιότητα που δίνεται σήμερα, είναι, γιατί δεν έχουμε λύσει τα προβλήματά μας. Αλλά, για να τα λύσουμε, πρέπει να μιλήσουμε γι’ αυτά κι όχι να συζητάμε με συναισθηματικούς όρους». Ο Γιώργος Μομφεράτος δηλαδή, δεν πόνεσε για τον πατέρα του; Σαφώς και πόνεσε. Ούτε κραυγάζει, όμως, ούτε φωνάζει ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία, επειδή, ο Κουφοντίνας πήρε δύο μέρες άδεια. Συζητάει. Και συζητάει, επειδή δεν είναι πολιτικός. Όσο για τον εν λόγο Κουφοντίνα, υπάρχει πάντα, η θέση-Γιωτόπουλου, ότι συνεργάστηκε με την Αντιτρομοκρατική. Αυτά.

Στο τραγούδι της ημέρας, Dead Flowers, με την εκτέλεση του Δημήτρη Πουλικάκου, να μην έχει να ζηλέψει τίποτα, από τους Rolling Stones.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ