Τον έχει του χεριού της

Τον έχει του χεριού της

Τον κερδίζει όπως θέλει. Πότε από την άμυνά της, πότε από την επίθεσή της, η Ζάλγκιρις πετάει στο καναβάτσο τον Ολυμπιακό. Πότε με Σφαιρόπουλο, πότε με Μπλατ, ο Σάρας τους κάνει πλάκα

Τελικά μάλλον είναι ο κακός του δαίμονας. Στις 6 τελευταίες αναμετρήσεις τους οι ερυθρόλευκοι μετρούν μόλις μία νίκη, στο δεύτερο ματς των περσινών play-off. Η ομάδα του τεράστιου Σαρούνας Γιασικεβίτσιους έχει βρει το κουμπί του Ολυμπιακού και τον κερδίζει με όποιον τρόπο θέλει και μπορεί να φανταστεί άνθρωπος. Ακόμα και σήμερα που οι Πειραιώτες μπήκαν  δυνατά στο ματς, έχοντας εξωπραγματικά ποσοστά στο τρίποντο, ακόμα και σήμερα που προηγήθηκαν με οκτώ πόντους στο ημίχρονο, εν τέλει η κατάληξη ήταν η ίδια. Έφυγαν με σκυμμένο το κεφάλι άλλη μια φορά από τη Ζαλγκίρειο Αρένα, πραγματοποιώντας τραγική εμφάνιση στο δεύτερο μισό της αναμέτρησης.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε ιδανικά για τους ερυθρόλευκους. Μεγάλη ευστοχία στα μακρινά σουτ, πολύ υψηλό σκορ και ένας σεληνιασμένος Γιώργος Πρίντεζης, οδηγούσε την ομάδα του σε μια βραδιά που φαινόταν ότι θα κυλούσε πολύ καλά έως το τέλος. Το 40-48 μετά τις δύο περιόδους για όσους έβλεπαν τον αγώνα φάνταζε λίγο, γιατί; Επειδή, όταν είσαι τόσο εύστοχος σε ένα ημίχρονο, όταν δεν έχεις κάνει λάθος, όταν δεν βγαίνει τίποτα στον αντίπαλό σου, απλά δεν μπορείς να προηγείσαι μόνο με 8 πόντους και μάλιστα η τελική διαφορά να διαμορφώνεται κυριολεκτικά στο μηδέν. Αντί να χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου στον Μπλατ και τους παίκτες του και να αντιληφθούν ότι στο δεύτερο ημίχρονο θα έπρεπε να βγουν στο παρκέ με το μαχαίρι στα δόντια και να τελειώσουν την αποστολή τους, κατάφεραν να βάλουν τους γηπεδούχους και τον κόσμο τους στο παιχνίδι και να τους επιτρέψουν να πιστέψουν, ότι είναι ικανοί να διεκδικήσουν τη νίκη. Αποτέλεσμα; Το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου τους βρήκε πίσω στο σκορ.

Στην τέταρτη περίοδο, ενώ όλοι περίμεναν κάποια αντίδραση, αντ’ αυτού η Ζάλγκιρις μπήκε πιο δυνατά και με ένα επιμέρους 8-0 έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη της νίκη. Το τελικό 83-75 δείχνει το πόσο κακός ήταν ο Ολυμπιακός στο δεύτερο μισό, πόσο ασύνδετος ήταν επιθετικά και ανοργάνωτος αμυντικά. Ο Σάρας διαβάζοντας κάθε αδυναμία του αντιπάλου του, βρήκε τρόπο να σκοράρει με όλους τους τρόπους. Διατηρήθηκε ανταγωνιστικός, σκοράροντας μέσα από το ζωγραφιστό, επέστρεψε στη διεκδίκηση της νίκης χάρη στην δυναμική του άμυνα και την κατέκτησε βάζοντας και σημαντικά τρίποντα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από τα αποψινά είναι αφενός ότι ο Ολυμπιακός και κόσμος του θα πρέπει να οπλιστούν με υπομονή, γιατί η ομάδα έχει απειρία στους ξένους και μεγάλες ηλικίες στους κομβικούς Έλληνες και αφετέρου ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες θα παλέψουν για την πρόκρισή τους στα play-off στην πιο ανταγωνιστική ίσως Euroleague των τελευταίων ετών.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ