Η άλλη προσέγγιση του Μαρτίνς και το σκάουτινγκ στους ρέφερι!

Η άλλη προσέγγιση του Μαρτίνς και το σκάουτινγκ στους ρέφερι!

Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αρκετούς λόγους για να θεωρεί «μικρό τελικό» τον αγώνα με την Ξάνθη και μας το δείχνει ξεκάθαρα…

Δεν έχει τα περιθώρια ο Ολυμπιακός για «οικονομία δυνάμεων» στο ματς με την Ξάνθη, πριν από τον «τελικό» με την Μίλαν. Μας το λέει ξεκάθαρα η βαθμολογία, αλλά μας το επιβεβαιώνει και ο Πέδρο Μαρτίνς.

Όταν είσαι υποχρεωμένος να κυνηγάς στην κούρσα και από τη στιγμή μάλιστα που έχεις μείνει έξι βαθμούς πίσω, τότε είναι σαφές ότι δεν έχεις το παραμικρό περιθώριο για άλλες απώλειες, ούτε μπορείς να κοιτάς το τι θα κάνει ο αντίπαλός σου, αφού προέχει το τι θα κάνεις εσύ.

Για αυτό και ο Μαρτίνς εμφανίζεται διατεθειμένος να εξαντλήσει όλες τις πιθανότητες για να έχει στη διάθεσή του τον Μαντί Καμαρά για τον αγώνα στα Πηγάδα, αν και ο παίκτης του βγήκε με «τσίμπημα» από το ματς με τον Παναιτωλικό. Τόσο στο παιχνίδι με την Ξάνθη, όσο και σε αυτό που ακολουθεί με την Μίλαν ο Ολυμπιακός θα πρέπει έτσι κι αλλιώς να νιώσει ασφάλεια και στην άμυνά του και όπως έχουμε αναφέρει ξανά δεν εξαρτάται μόνον από τις επιδόσεις της επιθετικής του γραμμής.

Το  διαπιστώσαμε αυτό ακόμη και στην αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό, όταν οι μπροστινοί έκαναν καλά τη δουλειά τους, αφού «καθάρισαν» από νωρίς το παιχνίδι με τα δύο γκολ που πέτυχαν οι Ποντένσε και Γκερέρο, όμως όπως αποδείχθηκε οι Αγρινιώτες επέστρεψαν στον αγώνα, παρά το γεγονός ότι έμειναν με 10 παίκτες από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πως έγινε αυτό; Όταν βγήκε από το παιχνίδι ο Καμαρά και έδωσε τη θέση του στον Νάτχο. Εκεί χάθηκαν-για λίγο- τα μαρκαρίσματα και προέκυψε η κόντρα μπάλα του Παναιτωλικού με φάση που τελείωσε ιδανικά ο Καμαρά ανάμεσα στους Βούκοβιτς και Σισέ. Το αν εμπεριέχει κινδύνους το σχήμα με Φορτούνη στο «10άρι» και Νάτχο στο «8άρι» δεν μπορούμε να το υιοθετήσουμε με βεβαιότητα, καθώς είναι αλήθεια ότι στο υπόλοιπο του συγκεκριμένου αγώνα οι ερυθρόλευκοι δεν δέχθηκαν άλλη φάση από τους παίκτες του Δέλλα και επί της ουσίας δεν έθεσαν σε κίνδυνο το τρίποντο.

Απλά δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και πέρυσι είχαν προηγηθεί στην Ξάνθη, με το γκολ του Έγκελς, ωστόσο πριν να φτάσουμε στο ημίχρονο είχαν δεχθεί την ισοφάριση από τον Λισγάρα, ο οποίος κακώς είχε μείνει στο ματς, αφού θα έπρεπε να είχε αποβληθεί, όταν νωρίτερα είχε κάνει το χέρι- πέναλτι, αλλά ο «χιλιοτραγουδισμένος» Καλογερόπουλος είχε «καταπιεί» τη σφυρίχτρα του, άσχετα αν δεν έγινε… viral, όπως συνέβη με τον Τσαμούρη για την πολύ πιο «χτυπητή» φάση με την παράβαση του Βιεϊρίνια.

Ο Ολυμπιακός είναι υποχρεωμένος να κάνει… σκάουτινγκ και στους… διαιτητές και φυσικά γνωρίζει καλά ότι αν ο Τζήλος που όρισε ο Περέιρα για το ματς της Κυριακής υποπέσει σε «ανθρώπινα λάθη», τότε αυτά θα είναι εις βάρος των ερυθρόλευκων και όχι της Ξάνθης. Υπάρχει ένας… προγραμματισμός σε ότι αφορά την … κατεύθυνση των σφαλμάτων, όμως στα χρόνια της «κάθαρσης» οι κόκκινοι είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν και με αυτό…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ