Μετά το διπλό πέναλτι, προσεχώς τσιζπέναλτι με νταμπλ μπέικον

Μετά το διπλό πέναλτι, προσεχώς τσιζπέναλτι με νταμπλ μπέικον

Όσο τραβάνε φανέλες οι αμυντικοί της Ξάνθης άλλο τόσο το κάνουν και οι επιτιθέμενοι του Ολυμπιακού, γιατί να μην είναι επιθετικά φάουλ δηλαδή;

Τα πιο σίγουρα δεδομένα της τελευταίας αγωνιστικής, ήταν τα εξής: Οι χαρτορεπόρτερ θα ξεσάλωναν σε περίπτωση νίκης εμμένοντας στην παροχή κουτόχορτου, ο Παντελίδης θα δικαίωνε τον τίτλο του αναμορφωτή, ο Κούγιας θα έβγαζε ανακοίνωση(εις) κατά της διαιτησίας κι οι γαύροι θα έπαιζαν με το μυαλό λιγότερο στη νίκη και περισσότερο στο άλλοθι.

Αυτό το τελευταίο είναι μονόδρομος άλλωστε όταν βλέπουν τα τρένο να περνάει και να μην προλαβαίνουν ούτε να το κοιτάξουν. Στο Ηράκλειο έχασαν λέει, επειδή δεν πήραν πέναλτι, άλλα δυο ζήτησαν με βάζελο, την προηγούμενη αγωνιστική έκαναν σημαία το χέρι του Βιειρίνια στη Λαμία και zapping στο υπόλοιπο του αγώνα..

Θυμίζουν Βουγιουκλάκη στη Μοντέρνα Σταχτοπούτα που αρχικά παραγγέλνει κάπως συνεσταλμένα ένα κιλό μακαρόνια, δυο κιλά ζάχαρη, δυο κιλά αλεύρι και μόλις ο Καραπαπάς χτυπήσει τρυφερά τον ώμο λέγοντας «σφαγή Τζήλου στην Ξάνθη», ο γλώσσα πάει ροδάνι, βάλε κυρ Στέφανε κι ένα κουτί μαρμελάδα, 64 πέναλτι, 200 γραμμάρια ζαμπόν, 329 χαρισμένες κάρτες στους αντιπάλους, τρία κρασιά, έξι σοκολάτες.

Οχτώ έπρεπε να είναι οι σοκολάτες, όσοι οι βαθμοί που μας χωρίζουν κι έχουν την ίδια γλύκα μάλιστα, ας μην το κάνουμε θέμα όμως.

Το ότι οι γαύροι έπαιζαν περισσότερο για το άλλοθι και λιγότερο για τη νίκη, προκύπτει και από το χρόνο που θυμήθηκαν  τη φωτό με το πέναλτι που ζητάνε.

Το πήγαν παραπέρα μάλιστα αφού το πέναλτι για το οποίο διαμαρτύρονται αυτή τη φορά είναι διπλό, κάτι σαν μπέργκερ, προσεχώς θα ζητήσουν τσιζπέναλτι με νταμπλ μπέικον!

Τέλος πάντων, το ανακάλυψαν όχι όταν έγινε η φάση, αλλά αφού έφαγαν το γκολ! Μέχρι τότε ήλπιζαν πως κάποια από τις τελικές θα καταλήξει στο δίχτυ.

Είναι νόμος άλλωστε πως όταν δε μπορείς να βρεις κανονικό άλλοθι το κατασκευάζεις, στο ποδόσφαιρο οι φάσεις είναι πολλές και ποικίλες, μόνο ο τυφλός δε μπορεί να ανακαλύψει κάτι αν το βάλει στόχο.

Τραβήγματα φανέλας γίνονται κατά δεκάδες σε κάθε αγώνα, εκείνο που διαφοροποιεί κάθε φάση από την άλλη, είναι ο βαθμός που επηρεάζεται η πορεία ή η ισορροπία του παίκτη.

Στο μπάσκετ για παράδειγμα σύμφωνα με τους κανονισμούς, κάθε επαφή θεωρείται φάουλ, το μπλοκ άουτ όμως είναι μια κίνηση που βάζεις πλάτη τον αντίπαλο για να πάρεις καλύτερη θέση για το ριμπάουντ, πως να το κάνεις όμως χωρίς να τον ακουμπήσεις, με τον αέρα;

Το ίδιο ισχύει σε κάθε άθλημα, αν ήθελα κι εγώ να βαφτίσω αθώο το χέρι του Βιειρίνια, θα μπορούσα να πω ότι ήταν σε φυσική θέση. 100 ανθρώπους αν βάλεις να πηδήξουν και οι 100 θα χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους για να πάρουν μεγαλύτερη ώθηση, άρα να καλύψουν όσο περισσότερο χώρο γίνεται με το πεδίο του σώματός τους.

Είπαμε όμως να μιλάμε σοβαρά, αν είναι να γελοιοποιηθώ για να κάνω το άσπρο μαύρο, ευχαριστώ αλλά δε θα πάρω. Στο κάτω κάτω, είναι ξεκάθαρο πως ακόμα και να το δοκίμαζα η πορεία θα με εξέθετε ανεπανόρθωτα,  αν πχ αυτά στην Ξάνθη ήταν πέναλτι, οι αντίστοιχες κάρτες του Κάνιας στη Λαμία, ήταν αμυντικά φάουλ.

Για να κλείσουμε το θέμα πάντως, μιλώντας ειδικά για τις φάσεις, όσο τραβάνε φανέλες οι αμυντικοί της Ξάνθης άλλο τόσο το κάνουν και οι επιτιθέμενοι του Ολυμπιακού, γιατί να μην είναι επιθετικά φάουλ δηλαδή;

Η απάντηση είναι αυτονόητη, επιθετικά φάουλ δεν είναι για τον ίδιο λόγο που δεν υπάρχουν και πέναλτι, δεν υπάρχουν ανατροπές βασικά, δεν εμποδίζεται κανείς, ούτε αποτρέπεται να φτάσει στη μπάλα, ούτε χάνει την ισορροπία του.

Είναι στο όριο του επιτρεπτού, στην προσπάθεια κάθε παίκτη να πάρει καλύτερη θέση από τον αντίπαλό. Αν αυτά είναι φάουλ υπέρ οποιασδήποτε πλευράς, δε μιλάμε για ποδόσφαιρο αλλά για μπαλέτο.

Δεν το λέω εγώ, το είπαν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που δε διαμαρτυρήθηκαν, πως γίνεται άραγε να μη ζητούν πέναλτι τα καθαυτά «θύματα» και να τα ανακαλύπτουν οι πέριξ αυτών και μάλιστα με χρονοκαθυστέρηση;

ΥΓ.  Την προηγούμενη αγωνιστική με τον ΠΑΟΚ η Λαμία που πετούσε σπίθες, προχθές στο ΟΑΚΑ εμφανίστηκε ως γατούλα, προσφέροντας δυο ασίστ στο χαρτί, που ήταν αρκετές για να γράψουν το τελικό σκορ.

Επειδή εξήγησα την προηγούμενη εβδομάδα πως αλλάζω τακτική και θα κεντράρω περισσότερο στους άλλους, περίμενα απ΄όλους αυτούς που είχαν μαντέψει περίπατο του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο, να έγραφαν δυο αράδες. Φαντάζεστε να έβαζε ο ΠΑΟΚ τέτοια γκολ στο «παράρτημα», ο Κεφτετζόγλου θα ξεκινούσε απεργία πείνας δυο συνεχόμενων δεκάλεπτων…

Περίμενα και από τον Καραπαπά να σχολιάσει, όπως έκανε πέρσι στο Ξάνθη-ΠΑΟΚ με αφορμή το 3ο γκολ του Ζίφκοβιτς στο 90ο λεπτό που δεν επηρέασε το νικητή, προχθές ήταν πιο ακραίο και ξεκάθαρο.

Εντάσσεται κι αυτό στο πλαίσιο της συμμαχίας του ΠΑΟΚ με το γαύρο, σωστά τα λέω Πατατάκια;

ΥΓ. Χίλια μπράβο στον Ντέμη που στιγμάτισε μια κακή αντίδραση του Λουτσέσκου στο ματς με τη Λάρισα, ζητώντας επιτακτικά ανάποδη υπόδειξη από τον διαιτητή, με τη φάση να γίνεται μπροστά του.

Ο Έλληνας φίλαθλος έμαθε να ακούει άρα και να αποδέχεται μόνο όσα του χαϊδεύουν αυτιά και τα οποία τους μεταφέρουν «λειτουργοί» του τύπου, που στην πραγματικότητα είναι κατά βάσει δούλοι των εργοδοτών τους.

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ξεφτίλα για τους δημοσιογράφους, να διασύρονται, παίρνοντας μαθήματα δημοσιογραφίας από κάποιον που δεν είναι δημοσιογράφος.

Κατακριτέος θα είναι ο Ντέμης μόνο αν σε παρόμοια συμπεριφορά του Μαρίνου ή κάποιου άλλου κάνει τα στραβά μάτια, αλλά δεν τον έχω για τέτοιον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ