Συμβουλές πλέον δίνει μόνο ο ΠΑΟΚ: «Πάρτε παίκτες για να φτιάξετε ομάδα»

Συμβουλές πλέον δίνει μόνο ο ΠΑΟΚ: «Πάρτε παίκτες για να φτιάξετε ομάδα»

Φέτος ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται και το δείχνει. Δεν πρόκειται να αφήσει κανέναν να του κλέψει τον φετινό τίτλο του πρωταθλητή. Όχι δεν είναι έπαρση είναι η ωμή αλήθεια, γιατί πολύ απλά ο Δικέφαλος διαθέτει ομάδα που μπορεί να κερδίσει ακόμα και τους διαιτητές.

Δύο αγωνιστικές πριν από το κλείσιμο του πρώτου γύρου και ο ΠΑΟΚ κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απολύτως τίποτα γιατί πολύ απλά στο τέλος ξυρίζουν τον γαμπρό και στην προκειμένου περίπτωση ο τίτλος θα κριθεί  στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος όπου θα διεξαχθούν 15 τελικοί. Ωστόσο, το γεγονός ότι ο Δικέφαλος βρίσκεται πρώτος στη βαθμολογία λέει πολλά. Και όπως λένε στην Τούμπα «φέτος ο ΠΑΟΚ δεν αστειεύεται».

Είναι σαφές πως ο «Δικέφαλος» έχει τεράστιο πλεονέκτημα για την κατάκτηση του τίτλου. Δεν είναι τόσο το +8 από τον Ολυμπιακό και το +12 από την ΑΕΚ. Είναι η ικανότητά του να νικά ακόμη κι όταν δεν παίζει καλά. Είναι η ικανότητά του να βάζει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, να ανατρέπει εις βάρος του καταστάσεις και να δείχνει χαρακτήρα κάθε φορά που δεν ανταποκρίνεται στο 100% στις απαιτήσεις του αγώνα.

Οι Ασπρόμαυροι, τα τελευταία 3-4 χρόνια άκουγαν μονίμως, από Αθήνα πλευρά, «πάρτε παίκτες για να φτιάξτε ομάδα». Όταν το πέτυχε και πάλι δεν μπορούσε να πρωταγωνιστήσει γιατί είχε να αντιμετωπίσει και τους «άνδρες με τα μαύρα». Φέτος όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ, τα έκανε όλα αυτά που του έλεγαν από τη Νότια Ελλάδα και είναι το απόλυτο αφεντικό στο πρωτάθλημα. Βέβαια για να τα λέμε και όλα, βρίσκεται στην πρώτη θέση χωρίς να παίξει και κάποιο σπουδαίο ποδόσφαιρο.  Ο τροχός λοιπόν γύρισε (δεν θα πως τι λέει παρακάτω). Οι Ασπρόμαυροι είναι αυτοί που δίνουν τώρα συμβουλές στις υπόλοιπες ομάδες και η πρώτη είναι «ΠΑΡΤΕ ΠΑΙΚΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ ΟΜΑΔΑ».

Ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα τη Λάρισα πιο εύκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 2-1. Μια νίκη που συνδυάστηκε και με καλό ποδόσφαιρο. Όπως και ο Αντελίνο Βιερίνια «επιτέλους παίξαμε ποδόσφαιρο». Όλοι οι παίκτες πήγαν εξαιρετικά, με εξαίρεση τον Ελ Καντουρί. Η ομάδα ρολάρισε σε όλο το ματς, παίζοντας μονότερμα τη Λάρισα και δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες. Μοναδικό ψεγάδι το γεγονός ότι, παρά την απόλυτη κυριαρχία, τροφοδοτήθηκε ελάχιστα ο Πρίγιοβιτς. Μια φορά πήγε η μπάλα στον Σέρβο με την θαυμάσια κάθετη πάσα του Μαουρίσιο και ήρθε το πρώτο γκολ.

Ο ΠΑΟΚ έχει την ευτυχία να διαθέτει τον No 1 παίκτη που με μισή φάση θα αλλάξει τη συνολική εικόνα ενός παιχνιδιού. Είναι ο άνθρωπος που δεν χρειάζεται πέντε κλασσικές ευκαιρίες για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Τι κι αν ο ΠΑΟΚ βρίσκεται πίσω στο σκορ, ο Πρίγιοβιτς είναι εκεί για να δώσει τη λύση και να κάνει την ουσιαστική διαφορά και να επιβεβαιώσει αυτό που λένε ότι για να φτάσεις στον τίτλο θα πρέπει να έχεις «Πρίγιο-γκολ»

Το παιχνίδι που ακολουθεί αυτό με τη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ είναι εξίσου σημαντικό. Είναι ένας μεγάλος «τελικός». Αν τα δώσουν όλα παίκτες και Λουτσέσκου μπορεί να το πάρει το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ και να πανηγυρίσει την πρόκριση στους «32» του Europa League, αρκεί βέβαια και η Τσέλσι να κάνει το αυτονόητο νικώντας τη Βίντι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ