Με τα μάτια της ψυχής

Με τα μάτια της ψυχής

Η συγκλονιστική στιγμή του πανηγυρισμού του γκολ του Σαλάχ απο τον τυφλό οπαδό της Λίβερπουλ είναι μάθημα για όλους.

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο Σαλάχ έχει στείλει τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας της Νάπολι, η Λίβερπουλ ανοίγει το σκορ και το Άνφιλντ παίρνει φωτιά από τις εκδηλώσεις των οπαδών της και μαζί τους πανηγυρίζει και ένας συνάνθρωπος μας με πρόβλημα όρασης.

Μπορεί να μην είδε το γκολ του Αιγύπτιου σούπερ σταρ, όμως το ένιωσε και ακούγοντας τον φίλο του από δίπλα να το περιγράφει, το ζωγράφισε στη φαντασία του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο τρόπος με τον οποίο βιώνει τη συγκεκριμένη στιγμή ο οπαδός τής Λίβερπουλ, αποτελεί ένα μάθημα για όλους. Όχι μόνο για τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε το ποδόσφαιρο, αλλά και για τη ζωή γενικότερα.

Τέτοιες στιγμές είναι που κάνουν το άθλημα μοναδικό στον κόσμο. Θυμάμαι ότι υπήρχε και οπαδός του Άρη με πρόβλημα στην όραση που ερχόταν σε κάθε παιχνίδι στο Κλεάνθης Βικελίδης. Προφανώς θα υπάρχουν και σε άλλες ομάδες.

Η δύναμη αυτών των ανθρώπων θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς όλους μας. Για το πώς πρέπει να βλέπουμε τον αθλητισμό και την ζωή γενικότερα. Για το ποια πράγματα έχουν πραγματικά σημασία και σε ποια αξίζει να αναλώνουμε τις δυνάμεις μας.

Ξέρω ότι είναι δύσκολο αυτό να γίνει, βάζοντας πρώτο πρώτο τον εαυτό μου σε αυτούς που δεν αλλάζουν. Οι άνθρωποι αυτοί όμως, με τη δύναμη της ψυχής τους, θα είναι εκεί να μας το θυμίζουν.

Υ.Γ Φαντάζομαι ότι όλοι στον οργανισμό του Άρη έχουν αντιληφθεί τη κρισιμότητα του σαββατιάτικου αγώνα με τον Παναιτωλικό στο Κλεάνθης Βικελίδης. Και άπαντες θα λειτουργήσουν αναλόγως.

Υ.Γ 1 Για όσους εκτός ομάδας…αγχώνονται και τους έπιασε ξαφνικά ο πόνος, ο κόσμος του Άρη φυσικά και θα βρεθεί στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας. Όχι ότι σας πέφτει και λόγος ή χρειάζεται να αποδείξει κάτι.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ