Μια ξεχωριστή ιστορία ΠΑΟΚτσήδικης τρέλας

Μια ξεχωριστή ιστορία ΠΑΟΚτσήδικης τρέλας

Σαν σήμερα  πριν 19 χρόνια δύο ΠΑΟΚτσήδες νοίκιασαν γερανό για να δουν ένα παιχνίδι του ΠΑΟΚ στην Τούμπα που ήταν κεκλεισμένων των θυρών!!!

Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις λένε οι Κινέζοι. Και ένας τόνος ΠΑΟΚτσήδικης τρέλας, λέω εγώ!

Σαν σήμερα (12/12) πριν 19 χρόνια (το 1999) ο ΠΑΟΚ κέρδισε την Ξάνθη με 5-0 στην άδεια -λόγω τιμωρίας- Τούμπα, υπό το βλέμμα των Περσία και Μπουρουτζίκα λίγες μέρες πριν αναλάβει τον Δικέφαλο ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Εκείνο το απόγευμα, η ταράτσα μιας πολυκατοικίας (που χτίζονταν ακόμη…) πίσω από τη Θύρα 7 έκανε sold out, αλλά την παράσταση έκλεψαν δύο άλλοι τρελοί ΠΑΟΚτσήδες που νοίκιασαν γερανό για να δουν το ματς ζωντανά!!!

Οι φωτογραφίες αυτών στον γερανό είναι άλλο ένα πιστοποιητικό γνήσιας ΠΑΟΚτσήδικης τρέλας και μπορούν να μπουν στα highlights των κορυφαίων ΠΑΟΚτσήδικων στιγμών στην ιστορία της ομάδας.

Ο Νίκος Κιρτσάνης (γνωστός ως «Τούβλο» στον κόσμο του Δικέφαλου) και ο Σταύρος Σοκολάκης ήταν οι δύο τρελοί που νοίκιασαν γερανό, ο οποίος στήθηκε έξω από τις θύρες 5-6 (απέναντι από τα επίσημα) και τους σήκωσε πάνω από το τελευταίο διάζωμα των κερκίδων για να δουν το ματς.

Η εντολή που έδωσε ο Νίκος Κιρτσάνης στον οδηγό ήταν απλή: «Ανέβασέ μας, πάρε τα κλειδιά και εξαφανίσου!». Κάτι ήξερε…

Έτσι πάνω από τις θύρες 5-6 της Τούμπας είδαν το 4-0 του πρώτου ημίχρονου με γκολ από τους Φρούσο (12’), Σάμπρι (28’ & 43’ πεν.) και Φραντζέσκο (42’).

Από τα μέσα του πρώτου του ημιχρόνου πήγαν αστυνομικοί για να διώξουν τον γερανό, αλλά διαπίστωσαν ότι ο οδηγός έλειπε…

Δεν έφυγαν όμως από εκεί και παρά τις εντολές που είχε ο οδηγός, εμφανίστηκε στην ανάπαυλα και οι δύο φίλοι του Δικέφαλου «προσγειώθηκαν» για να δώσουν εξηγήσεις.

Εκεί άρχισε ο ΠΑΟΚτσήδικος πρόλογος…

«Απαγορεύεται να βλέπετε το ματς», είπε ο επικεφαλής της αστυνομίας.

«Κάνετε λάθος. Απλά απαγορεύεται να είμαστε μέσα στο γήπεδο…», είπε ο Νίκος Κιρτσάνης. «Εμείς το βλέπουμε από έξω».

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μας έστειλε. Απαγορεύεται να είναι εδώ ο γερανός», συνέχισαν οι αστυνομικοί.

«Και τι; Θα μας γράψετε για παράνομο παρκάρισμα; Άλλωστε είμαστε εδώ για να κάνουμε εργασίες…», πρόσθεσε ο Νίκος Κιρτσάνης πετώντας ότι του ήρθε στο μυαλό για να μη φύγει ο γερανός.

«Που είναι η άδεια εργασιών;».

«Δεν την έχουμε μαζί μας. Την ξεχάσαμε. Αλλά αν είναι πρόβλημα το παρκάρισμα, να πάμε τον γερανό κάπου αλλού που να μην ενοχλεί…»

«Ναι, αυτό να κάνετε. Να τον πάτε αλλού…», κατέληξε ο αστυνομικός.

Έτσι ο Νίκος Κιρτσάνης και ο Σταύρος Σοκολάκης πήραν τον γερανό από τις θύρες 5-6 και τον πήγαν πίσω από τη θύρα 4 όπου το παρκάρισμα ήταν και νόμιμο και είδαν από εκεί το δεύτερο ημίχρονο στο οποίο ο Φρούσος έβαλε άλλο ένα γκολ στο 82’ και διαμόρφωσε το τελικό 5-0 επί της Ξάνθης!

ΕΧΕΙ 75 ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ!

Ο Νίκος Κιρτσάνης (ο ένας εκ των δύο που είχαν νοικιάσει τον γερανό) φέτος έφτασε τα 75 ταξίδια με τον ΠΑΟΚ σε όλη την Ευρώπη!

Ξεκινώντας από το ματς με τη Σοσό στη Γαλλία το 1982 και μέχρι το παιχνίδι με την Τσέλσι στο Λονδίνο έχει ακολουθήσει τον Δικέφαλο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Ευρώπη, από τη Νορβηγία μέχρι το Ισραήλ και από την Πορτογαλία μέχρι το Καζακστάν και το Αζερμπαϊτζάν!

Από το 1999 και το 0-7 με τη Λοκομοτίβ στην Τιφλίδα στα ματς που ακολουθεί τον ΠΑΟΚ εκτός ελληνικών συνόρων φοράει πάντα και μία συγκεκριμένη ασπρόμαυρη ριγέ φανέλα, την οποία κοσμούν τα σήματα όλων των ομάδων που έχει αντιμετωπίσει ο Δικέφαλος εκτός έδρας και έχει βρεθεί στα γήπεδά τους!

Στο πίσω μέρος ο αριθμός φανέλας αντιπροσωπεύει το νούμερο των ταξιδιών που έχει κάνει με τον ΠΑΟΚ και μετά από κάθε παιχνίδι αλλάζει! Στο Λονδίνο έφτασε τα 75!

Στη θέση του ονόματος στη φανέλα γράφει… «Τούβλο»! Είναι το παρατσούκλι του Νίκου! Γιατί; «Πώς λέμε πετσί ΠΑΟΚ, για μένα έλεγαν τούβλο ΠΑΟΚ», έχει εξηγήσει. «Και έμεινε…».

Από το 1982 μέχρι σήμερα έχει χάσει μόλις 4 εκτός έδρας ματς του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη! «Το 1982 δεν μπόρεσα να πάω στη Σεβίλλη. Το 1985 με τη Βερόνα ήμουν φαντάρος. Μετά το 1990 ξανά με τη Σεβίλλη δεν μπόρεσα να πάω καθώς μόλις είχα ανοίξει το μαγαζί μου (την καφετερία «Το Καφέ» στην πλατεία Επταλόφου). Τέλος δεν πήγα με τη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη λόγω αντίληψης. Είμαι εντελώς αντι-Τούρκος!», έχει πει.

ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ ΜΕ ΟΤΟΣΤΟΠ!

Ο Νίκος Κιρτσάνης έχει ταξιδέψει με όλα δυνατά μέσα για να βρεθεί στο πλευρό της αγαπημένης του ομάδας, από ΙΧ και πούλμαν μέχρι πλοίο και αεροπλάνο. Η πιο μεγάλη τρέλα που έχει κάνει όμως ήταν να πάει με οτοστόπ από τη Θεσσαλονίκη στο Μόναχο το 1983 για το ιστορικό ματς με τους Βαυαρούς που κρίθηκε στα πέναλτι με τον ΠΑΟΚ να λυγίζει με 9-8 μετά από το 0-0 στον κανονικό αγώνα και την παράταση! «Ταξίδεψα στη Γερμανία με οτοστόπ σε ένα φορτηγό που πήγαινε στην Ολλανδία και επέστρεψα με ένα άλλο που πήγαινε από το Μόναχο στην Ξάνθη!», έχει πει.

«Την ίδια χρονιά πριν από το Μόναχο είχα πάει στη Βουλγαρία στη Φιλιππούπολη για το παιχνίδι με τη Λοκομοτιβ Πλόβντιβ. Σε μία στάση του λεωφορείου μας, μου έκλεψαν το διαβατήριο! Δεν μπορούσα να επιστρέψω Ελλάδα και κρυβόμουν 10 μέρες σε κάτι Ελληνίδες φοιτήτριες μέχρι να βγάλω άκρη με το ελληνικό προξενείο! Και εκεί, στο προξενείο συνάντησα τον «Τρίγωνο», ο οποίος μόλις με είδε με ρώτησε: «Κι εσύ ήρθες χωρίς διαβατήριο;». Αυτός δεν είχε καν διαβατήριο και ακολούθησε την ομάδα στη Βουλγαρία… Μιλάμε για μεγάλη τρέλα για τον ΠΑΟΚ! Εκείνα τα χρόνια ήταν διαφορετικά».

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ