Ο Περέιρα προκαλεί τον Κούγια με τον Πραξιτέλη…

Ο Περέιρα προκαλεί τον Κούγια με τον Πραξιτέλη…

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει για την προκλητική απόφαση του Περέιρα να ορίσει διαιτητή του αγώνα Λάρισα-ΑΕΚ τον Ζαχαριάδη…

Mε την συνέντευξη του Μέλο Περέιρα στην «Εφημερίδα των Συντακτών» δεν είχα πρόθεση να ασχοληθώ. Την αντιλήφθηκα ως μια προσπάθεια του Πορτογάλου αρχιδιαιτητή να βγει από τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε από την αδιανόητη άρνησή του να δεχτεί τον Αλέξη Κούγια που έφτασε έξω από το γραφείο του προκειμένου διαμαρτυρόμενος να καταθέσει τα δελτία της ΠΑΕ ΑΕΛ.

Προφανώς, κάποιοι του υπέδειξαν ότι το πράγμα είχε  πάρει διαστάσεις και ήταν καλό να βγει και να υπερασπιστεί τον εαυτό του. Τέλος πάντων. Δεν μας έκανε σε κάτι σοφότερους ο κ. Περέιρα πέραν του ότι η διαιτησία πηγαίνει φέτος πολύ καλύτερα από πέρσι όπως φαίνεται στα χαρτιά του. Ε, άμα το λένε τα χαρτιά του τι να την κάνεις τη ριμάδα την πραγματικότητα.

Στην ερώτηση γιατί δεν δέχτηκε τον Κούγια που ήταν έξω από το γραφείο του, η απάντηση ήταν ότι εκείνη την ημέρα είχε πολλά ραντεβού και δεν προλάβαινε! Δεν ρωτήθηκε με ποιους είχε ραντεβού και δεν μπορούσε να διακόψει για λίγα λεπτά και να δει τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΑΕΛ. Είπε ότι μέχρι τώρα έχει κάνει πολλά ραντεβού και τον έχουν δει «πολλές ομάδες» και «πολλοί πρόεδροι των Ενώσεων».

Για το πρώτο δεν διευκρίνισε τι πάει να πει πολλές ομάδες. Για το δεύτερο και να μην ορκιστεί, τον πιστεύουμε. Αλλοίμονο να μην τον επισκέπτονται οι πρόεδροι των Ενώσεων!

Αυτοί είναι που σπρώχνονται και σπρώχνουν για να προωθήσουν τους δικούς τους διαιτητές και παρατηρητές. Ο,τι γινόταν τόσα χρόνια στα γραφεία της ΕΠΟ και της ΚΕΔ εξακολουθεί να γίνεται και τώρα.

Οι πρόεδροι των Ενώσεων ως άλλοι κομματάρχες, μπαινοβγαίνουν στα γραφεία της ΚΕΔ για να βολέψουν τους δικούς τους. Ισως, με κάποιους προέδρους Ενώσεων να είχε ραντεβού ο κ. Περέιρα και να μην προλάβαινε να δει τον Αλέξη Κούγια.

Δεν τον είδε αλλά τον περιποιήθηκε στους ορισμούς των διαιτητών για την δέκατη τέταρτη αγωνιστική. Στο παιχνίδι της ΑΕΛ με την ΑΕΚ, τοποθέτησε τον Πραξιτέλη Ζαχαριάδη! Τον άνθρωπο που έκαψε πέρσι την Λάρισα στον ημιτελικό με την ΑΕΚ.

Για όσους δεν θυμούνται πρόκειται για τον διαιτητή που δεν απέβαλλε τον Μοράν και μέτρησε ως κανονικό, γκολ του Μασούντ από καθαρή θέση οφσάιντ.

Η Λάρισα για τη διαιτησία του  Ζαχαριάδη είχε ξεσηκωθεί και μάλιστα δικαιολογημένα.  Μπορεί κάποιος λογικός άνθρωπος να εξηγήσει γιατί ο Περέιρα και οι αλλοδαποί συνεργάτες του (Μαρίν και Λίντμπεργκ) έβαλαν τον Ζαχαριάδη να σφυρίξει το παιχνίδι της ΑΕΚ με την ΑΕΚ; Τόσοι διαιτητές ήταν διαθέσιμοι, ποιος ο λόγος να επιλεγεί ο Ζαχαριάδης;

Ως απάντηση στις φωνές του Κούγια για την διαιτησία; Για να του δώσει ο Ζαχαριάδης ένα ακόμα «μάθημα»; Για να μας δείξει ο Περέιρα ότι είναι υπεράνω όλων κι ότι όσους του ασκούμε κριτική μας γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι; Για να τινάξει το παιχνίδι στον αέρα και να βρει μεγάλο μπελά η ΑΕΚ και ο Κούγιας; Κάθε απάντηση δεκτή. Απαράδεκτη είναι μόνο η επιλογή του Περέιρα όπως και η παραμονή του στη θέση του αρχιδιαιτητή…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ