Ο ΠΑΟΚ οφείλει να μην τα παρατάει ποτέ

Ο ΠΑΟΚ οφείλει να μην τα παρατάει ποτέ

Αυτό απαιτεί ο κόσμος μέσα από τα συνθήματα ζητώντας να παλεύει ο Δικέφαλου παντού.

Μετά τις δύο αναπάντεχες (και πολύ οδυνηρές) ήττες από τη Βίντι, ξέραμε ότι το πιο πιθανό σενάριο για τον ΠΑΟΚ, για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League, είναι αυτό που βρισκόμαστε τώρα. Ακολούθησε η ήττα στο Λονδίνο από την Τσέλσι και η νίκη της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ επί της Βίντι και έτσι το σενάριο έμεινε ζωντανό…

Ο Δικέφαλος παρότι έχει μόλις τρεις βαθμούς σε πέντε ματς εξακολουθεί να έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης, οι οποίες επαληθεύονται μόνο σε έναν συνδυασμό αποτελεσμάτων: εφόσον κερδίσει τον ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (με οποιοδήποτε σκορ) και χάσει η Βίντι στην έδρα της από την Τσέλσι (που έχει 5Χ5 νίκες έως τώρα), τότε ο ΠΑΟΚ θα ακολουθεί τους Λονδρέζους στους «32» της διοργάνωσης.

Σίγουρα η πρόκριση δεν κρίνεται αποκλειστικά από το αποτέλεσμα του Δικέφαλου, αλλά ο ΠΑΟΚ οφείλει να κάνει το χρέος του απέναντι στους Λευκορώσους στην Τούμπα περιμένοντας και το δώρο από την Τσέλσι. Η κατάσταση θυμίζει λίγο εκείνη που βίωσε ο ΠΑΟΚ πριν δύο χρόνια την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League: τότε χρειάζονταν νίκη επί της Σλόβαν Λίμπερετς και ήττα της Καραμπάχ από την Φιορεντίνα μέσα στο Αζερμπαϊτζάν. Και όντως έγιναν και τα δύο, και ο Δικέφαλος έπαιξε στους «32» του Europa League τον Φεβρουάριο του 2017 με τη Σάλκε, αλλά αποκλείστηκε.

Πολλοί πιστεύουν ότι ο ΠΑΟΚ παράτησε φέτος την Ευρώπη για να αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα. Εγώ διαφωνώ με αυτό, αλλά είναι γεγονός ότι μετά την υπερπροσπάθεια στα προκριματικά του Champions League, φάνηκε η συμμετοχή στον όμιλο του Europa League να μπαίνει υποσυνείδητα σε δεύτερη μοίρα. Ίσως θεωρήθηκε ότι ο ΠΑΟΚ θα περάσει μόνο με το όνομά του… Έγιναν λάθη. Ειδικά στα δύο παιχνίδια με τη Βίντι ο Δικέφαλος πλήρωσε την υπεροψία του και πιάστηκε αδιάβαστος.

Προφανώς και διαφωνώ με όσους λένε ότι ίσως είναι καλύτερα να αποκλειστεί η ομάδα από τώρα από την Ευρώπη, για να είναι συγκεντρωμένη στο πρωτάθλημα μετά τις γιορτές. Ο ΠΑΟΚ οφείλει να κτυπάει κάθε παιχνίδι και (όπως απαιτεί και ο κόσμος μέσα από τα συνθήματα) δεν επιτρέπεται να τα παρατάει ποτέ. Η συνήθεια της νίκης πρέπει να συνοδεύει την ομάδα σε κάθε ματς, από τα φιλικά έως τα επίσημα και τους τελικούς.

Κανείς δεν πρέπει να συμβιβάζεται με καμία ήττα, γιατί μετά μπορεί να γίνει και η αποτυχία συνήθεια…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ