Μείνατε χωρίς πόντους; Δώρο από εμάς, φανέλα Βέρνμπλουμ!

Μείνατε χωρίς πόντους; Δώρο από εμάς, φανέλα Βέρνμπλουμ!

Επειδή κλέψατε πέρσι, θα προχωρούσατε με δανεικούς από Κύπρο, Γιαννιώτες και Πριζουνίκ Λαμπρόπουλους;

Θυμάμαι παλιά στο δελτίο ειδήσεων του Star που παρουσίαζαν με στόμφο θέματα, όπως «η Άννα Βίσση ξεκινά διεθνή καριέρα, παγκόσμια περιοδεία για τον Γιώργο Νταλάρα» και σκεφτόσουν, τι θα δούμε πάλι;

Τη Βίσση να κάνει συναυλία στο Γουέμπλει Αρένα με σολντ άουτ και τον Νταλάρα να τραγουδάει «που ΄ναι τα χρόνια, ωραία χρόνια», ντουέτο με την Τίνα Τάρνερ;

Κι εκεί που ακύρωνες κάθε υποχρέωση για να απολαύσεις τα ρεπορτάζ καταξίωσης των καλλιτεχνών, άκουγες πως η Άννα Βίσση θα τραγουδούσε σε γαμήλιο γλέντι Κυπρίων στο Λονδίνο, ο δε Νταλάρας θα πήγαινε σε Νέα Υόρκη και Μελβούρνη, καλεσμένος Ελλήνων ομογενών!

Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων θα πήγαιναν, το ίδιο θα έφευγαν, πως να την αντέξουν τόση διασημότητα….

Οι Έλληνες που έκαναν πραγματική καριέρα στο εξωτερικό είναι μετρημένοι στα δάχτυλα, η Ειρήνη Παππά, η Μαρία Κάλλας, άντε και τα τελευταία χρόνια η Έλενα Κουντουρά, η Βίκυ Καγιά, που βγήκαν και σε πέντε εξώφυλλα μεγάλων περιοδικών.  Η φήμη τους δηλαδή δεν περιοριζόταν μόνο εντός των συνόρων του χωριού μας.

Η επόμενη που κατάφερε όχι μόνο να κάνει διεθνή καριέρα, αλλά να συντρίψει κάθε ρεκόρ αναγνωρισιμότητας είναι η χάρτινη πρωταθλήτρια Ελλάδας, που με τους μηδέν βαθμούς, όχι μόνο μπήκε στο πάνθεον των ομάδων-κουλούρι, αλλά εξασφάλισε πέρασμα στην αιωνιότητα.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, σε κάθε στατιστική αναφορά του θεσμού, πέρα από το «το παιγνίδι που μπήκαν τα περισσότερα γκολ, τον τερματοφύλακα με τις πιο πολλές αποκρούσεις πέναλτι» κλπ, περίοπτη θέση θα έχει και το χαρτί με τους μηδέν βαθμούς.

Δεν υπάρχουν μόνο αυτοί στο κλαμπ, μαζί με το zero points όμως, κατάφεραν κι άλλο ρεκόρ, στους τρεις εκτός έδρας αγώνες, δεν έκαναν τελική στην εστία του αντιπάλου!

Την ποδοσφαιρική ομάδα του to10 με κόουτς Χελάκη και Νοικοκύρη σε ρόλο Γιάγια Τουρέ να βάλεις κόντρα στη Μπαρτσελόνα και μάλιστα τρεις φορές, ένα σουτ στην εστία θα το κάνει, δε μπορεί! Μιλάμε για 4.5 ώρες αγώνα..

Ο Θανάσης Βέγγος έγραψε ιστορία σε ρόλο πράκτορα 000, εκείνος όμως είχε μόλις τρεις αποστολές, όχι έξι όπως το χαρτί.

Κάπως έτσι και η ομάδα του Τζάμπα λοιπόν, έγινε καρπαζοεισπράκτορας 000000.

Διεθνή καριέρα λοιπόν και να θέλουν να σβήσουν τα πεπραγμένα, δε θα μπορούν. Μια λύση θα ήταν ν΄αλλάξουν ΑΦΜ όπως τότε που έπεσαν στην Γ, λέγοντας «δεν έχουμε σχέση εμείς με αυτήν την ομάδα, πρόκειται για απλή συνωνυμία…»

Ηθελέστα και παθέστα όμως, ούτε που θυμάμαι πόσες φορές τους έγραψα φέτος «ωρέ που πάτε, ρε! Επειδή κλέψατε εκεί που σας έπαιρνε, νομίσατε πως θα προχωρήσετε με τα ψέματα; Με δανεικούς από την Κύπρο, Γιαννιώτες και Πριζουνίκ Λαμπρόπουλους και Γαλανόπουλους;»

Η πραγματικότητα αυτό δείχνει, πως επειδή πέρσι θριάμβευσαν με απάτες και ψέματα, πίστεψαν πως μπορούν να πορεύονται με τον ίδιο τρόπο.

Η δήλωση του Ουζουνίδη άλλωστε πως «είμαστε η ανερχόμενη ποδοσφαιρική δύναμη στην Ευρώπη», δεν έγινε στα προκριματικά, όπου μπορείς να υποθέσεις πως ο άνθρωπος περίμενε μεταγραφική ενίσχυση, 12 Σεπτεμβρίου την έκανε πριν την πρεμιέρα με τον Άγιαξ. όταν ήξερε πως θα κατέβει με τους Μπογιέδες…

Τέλος πάντων για να μη μακρηγορώ, κάποια στιγμή το καλοκαίρι είχα πει αν ήθελε το χαρτί, να του δίναμε δανεικούς από την Κ20, πρωτάθλημα είχαν πάρει τα παιδιά, όλο και κάτι θα είχαν να μεταλαμπαδεύσουν από αυθεντικό μέταλλο πρωταθλητή.

Δεν είναι της πλάκας οι δανεικοί μας, Κουλούρη, Χατζηισαία και Γιαννούλη τους βλέπουν με το κιάλι, πόσοι από τους Τσόσιτς και τους Μοράν, θα έπαιζαν βασικοί στον Ατρόμητο;

Επανέρχομαι λοιπόν με νέα, πιο δελεαστική προσφορά, για να μην τους μείνει το στίγμα της ομάδας που τελείωσε τον όμιλο με μηδέν πόντους, θα μπορούσαμε να τους δώσουμε δανεική για μερικές ημέρες τη φανέλα του Βέρνμπλουμ, να την φορέσουν οι ποδοσφαιριστές, ο Τζάμπας, ο Δημητριάδης, να την βγάλουν και στη μπουτίκ αν επιθυμούν!

Πόντους είναι το μικρό όνομα του Σουηδού, μια χαρά θα ταίριαζε ειδικά σε αυτούς, που έχουν μάθει να πορεύονται με ψέματα και αυταπάτες.

Το ότι θα ζούσαν την ψευδαίσθηση φορώντας τη φανέλα του Πόντους πως κέρδισαν πόντους, μοιάζει με πταίσμα συγκριτικά  με τα περσινά, που τρομοκρατήθηκαν από μια φωτογραφία κι ένιωθαν κανονικοί πρωταθλητές για πρωτάθλημα που πήραν στα χαρτιά.

Εθισμένοι είναι στην παραίσθηση, άλλοι παίρνουν lsd για να δούνε έργα…

Αν υπήρχε Φλαμπουράρης στην Ουέφα  μάλιστα, με πειστήριο τη φανέλα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν πρόκριση στους 16, στα χαρτιά…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ