Ολυμπιακός: Γαλλικό κλειδί

Ολυμπιακός: Γαλλικό κλειδί

Ο Ολυμπιακός φώναξε «παρών» στο (ίσως) πιο δύσκολο παιχνίδι της σεζόν. Φοβερό πάθος, άμυνα και… ψυχρό μυαλό.

Όσοι μπήκαν στον κόπο να διαβάσουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίσαμε την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Αναντολού Εφές, γνωρίζουν ότι θεωρούσαμε από πριν κομβικό το… ραντεβού. Οι «ερυθρόλευκοι» (αν και με διαφορετικές εμφανίσεις) ήταν πιστοί, πήραν αυτό που άξιζαν και πλέον μπορούν να πετύχουν πολλά, σε ματς (με σαφώς μικρότερο συντελεστή δυσκολίας), που έπονται.

Πολυτιμότερος παίκτης της βραδιάς ήταν ο Άξελ Τουπάν. Το… γαλλικό κλειδί της νίκης ήταν χρήσιμο και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Και μόνο η συγκεκριμένη εμφάνιση δείχνει πόσο έλειψε από τον Ολυμπιακό το διάστημα που ήταν στα… πιτς κι αυτό δεν πρέπει να το παραγνωρίζουμε.

Από εκεί και πέρα, οι «ερυθρόλευκοι» έβγαλαν απίστευτο πάθος, ειδικά στην τέταρτη περίοδο. Έπαιξαν συγκλονιστική άμυνα, απέναντι σε παίκτες που σκόραραν από το… σπίτι τους. Αυτό σε συνδυασμό με την ορθολογιστική ανάπτυξη του παιχνιδιού (αναφερόμαστε κυρίως στο τελευταίο δεκάλεπτο) στην επίθεση, έδωσε το κάτι παραπάνω και μαζί τη νίκη.

Εξαιρετικός ο Μιλουτίνοφ, χρησιμότατος ο Πρίντεζης, σταθερά καλός ο ΛεΝτέι, ανέβηκε όταν έπρεπε ο Σπανούλης, κράτησε τη θέση του κι είχε πολύ σωστές αποφάσεις ο Στρέλνιεκς. Επίτηδες αφήσαμε για το τέλος τον Παπανικολάου, ο οποίος αποδεικνύει ότι πολλές φορές οι αριθμοί δεν λένε όλη την αλήθεια.

Αυτό που μετρά είναι το αποτέλεσμα κι όταν έρχεται με συμμετοχή πολλών παικτών, που βρέθηκαν σε καλή βραδιά, είναι ακόμα καλύτερο. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημεία, τα οποία χρήζουν διόρθωσης και παρατήρησης. Με χειρότερο όλων το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Η τρίτη περίοδος εξελίσσεται σε μάστιγα για τον φετινό Ολυμπιακό. Σε αυτό το διάστημα έχει χάσει επαφή με το σκορ (πρόχειρα θυμάμαι τα ματς στο «Νίκος Γκάλης» και στο Κάουνας) κι είναι κάτι που πρέπει να προβληματίσει τον Μπλατ, καθώς σύμπτωση που επαναλαμβάνεται δεν είναι σύμπτωση.

Έτσι όπως είναι στημένος ο Ολυμπιακός μπορεί να βγάλει πολλές διαφορετικές εικόνες πάνω στο παρκέ, του πάνε τα ψηλά σχήματα, όμως η ομάδα «φωνάζει» ότι θέλει ενίσχυση στην περιφέρεια, έτσι ώστε να έχει ακόμα μια ποιοτική λύση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ