Το όνειρο που έγινε εφιάλτης και οι ευθύνες που βαραίνουν τον Λουτσέσκου

Το όνειρο που έγινε εφιάλτης και οι ευθύνες που βαραίνουν τον Λουτσέσκου

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του Europa League με κατεβασμένα τα χέρια, θυσιάζοντας το ένα από τους τρεις στόχους λόγω πρωταθλήματος. 

Ξεβρακώθηκε αγωνιστικά ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα ματς στο Europa League. Ο Δικέφαλος γνώρισε μια ταπεινωτική ήττα απέναντι στη ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 3-1 κλείνοντας με τον χειρότερο τρόπο την ευρωπαϊκή του πορεία. Οι Ασπρόμαυροι που θεωρητικά είχαν το ένα από τα δύο εισιτήρια στον όμιλό τους βρέθηκαν στην τελευταία θέση πίσω από ομάδες με μικρή δυναμική και πολύ χαμηλά μπάτζετ όπως αυτά της Βίντι και των Λευκορώσων. Όμως, ο ΠΑΟΚ που αποδεικνύεται ιδανικός αυτόχειρας κατάφερε όχι μόνο να χάσει από το φαβορί του ομίλου που ήταν η Τσέλσι, αλλά και από τις δύο υπόλοιπες ομάδες.

Το ευρωπαϊκό όνειρο που ξεκίνησε το καλοκαίρι έγινε εφιάλτης τους τελευταίους μήνες, ενώ απέδειξαν πως αυτή η ομάδα δεν μπορεί άλλο ίσως να έφτασε το ταβάνι της. Για μια ακόμα φορά επανέλαβαν εμφανίσεις παρόμοιες μ’ αυτές που βλέπουμε στα γήπεδα της Super League. Το γόητρο του ΠΑΟΚ όμως, πληγώθηκε, όπως και ο κόσμος που περίμενε άλλα πράγματα και άλλα είδε. Για πρώτη φορά φέτος οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν έντονα την ομάδα τους για την ήττα και φυσικά το αγωνιστικό πρόσωπο που έβγαλαν στο χορτάρι της Τούμπας.

Αρνητική εντύπωση μου έκαναν οι τοποθετήσεις του Ράζβαν Λουτσέσκου στην κάμερα του συνδρομητικού καναλιού κάνοντας λόγω για την αρνητική προσέγγιση που είχε η ομάδα του στις περισσότερες αναμετρήσεις. Βασικός υπεύθυνος για τις πέντε ήττες και τις πολύ κακές εμφανίσεις είναι ο ίδιος ο Ρουμάνος τεχνικός. Ο 49χρονος προπονητής μετά το 4-1 που πέτυχε η ομάδα του στην Λευκορωσία μετέδωσε ένα κακό σκεπτικό πως εύκολα ή δύσκολα θα περάσουν στην επόμενη φάση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά από κάθε παιχνίδι να βγαίνει ως εικόνα πως τους ποδοσφαιριστές τους ενδιαφέρει περισσότερο το πρωτάθλημα και όχι η Ευρώπη.

Αυτή η νέα ήττα δεν θα περάσει στο ντούκου. Ο Ιβάν Σαββίδης αργά ή γρήγορα θα ζητήσει εξηγήσεις για τον αποκλεισμό από τους παίκτες και το τεχνικό τιμ. Αν θέλουν στην ομάδα να γνωρίσουν το διαφορετικό πρόσωπο του μεγαλομετόχου καλά θα κάνουν να συνέλθουν όλοι, αλλιώς τα πάντα μέσα στην ομάδα θα είναι ρευστά.

Ο Δικέφαλος, έγραψε ιστορία, αλλά αυτή ήταν αρνητική καθώς με την ολοκλήρωση των αγώνων για τους ομίλους του Europa League, μάζεψε μόλις τρεις βαθμούς, γνωρίζοντας τρεις ήττες μέσα στην έδρα του, ενώ είχε και την χειρότερη συγκομιδή βαθμών. Πριν ξεκινήσουν οι αγώνες στον όμιλο που συμμετείχε ο ΠΑΟΚ, όλοι πίστευαν πως η δεύτερη θέση θα κατακτηθεί σχετικά εύκολα. Όμως στην πράξη οι πάντες διαψεύστηκαν.

Ο Δικέφαλος ολοκλήρωσε την φετινή του παρουσία στους ομίλους του Europa League μόλις με τρεις βαθμούς, κάτι που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στην ιστορία του στην διοργάνωση. Το προηγούμενο αρνητικό ρεκόρ συγκομιδής βαθμών (7 πόντοι) ήταν τις χρονιές 2014-15 και 2015-16. Επίσης οι Ασπρόμαυροι ολοκλήρωσαν τους αγώνες στο θεσμό του Europa League χωρίς νίκη στην έδρα του. Καθώς ηττήθηκε από την Τσέλσι με 1-0, από τη Βίντι με 2-0, αλλά και από την ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ με 3-1.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ