Κοιτάς, μπαίνεις, νικάς…

Κοιτάς, μπαίνεις, νικάς…

Η βαθμολογική θέση της Νταρουσάφακα αναγκάζει τον Παναθηναϊκό να τα ξεχάσει όλα και να κερδίσει.

Έχεις να παίξεις με τη Νταρουσάφακα. Απλά κοιτάζεις τη βαθμολογία, βλέπεις το 1-10 ρεκόρ, μπαίνεις μέσα και την κερδίζεις. Τίποτε περισσότερο…

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την τουρκική ομάδα απόψε στο ΟΑΚΑ σε ένα περίεργο παιχνίδι. Κι αυτό διότι ο αντίπαλος δεν είναι ούτε το μεγάλο όνομα, ούτε διαθέτει ποιότητα, ούτε έχει τους παίκτες που – υπό κανονικές συνθήκες- μπορούν να κάνουν τη ζημιά.

Ο προπονητής είναι διαφορετικός, ο Αχμέτ Τσάκι ο οποίος ξεκίνησε την χρονιά αντικαταστάθηκε από τον Σελτσούκ Ερνάκ που θα κάνει ντεμπούτο στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ.

Κι όμως η κακή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ, το γενικότερο κλίμα αμφισβήτησης που έχει «απλωθεί» πάνω από το ΟΑΚΑ για όλους και για όλα, οι τραγικές εμφανίσεις μακριά από την Αθήνα, αλλά και τρεις συνεχόμενες ήττες στην Ευρωλίγκα έχουν κάνει πολύ βαρύ το κλίμα στους πράσινους.

Έτσι λοιπόν η νίκη είναι κάτι παραπάνω από επιτακτική απέναντι μάλιστα σε μια ομάδα που δεν έχει να χάσει τίποτε. Αντίθετα ένα άλλο αποτέλεσμα θα αποτελέσει το αναμμένο σπίρτο μέσα στην μπαρουταποθήκη…

Μια στιγμή όμως. Αν ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κερδίσει τη Νταρουσάφακα, τότε δεν θα πρέπει να έχει καμία απαίτηση από τον εαυτό του να προχωρήσει. Είναι κάτι ξεκάθαρο. Διότι είναι θέμα θέλησης, ενέργειας και συγκέντρωσης. Μετά έρχονται τα τεχνικά ζητήματα, οι απουσίες και τα συστήματα.

Ο Παναθηναϊκός οφείλει να παλέψει με την ανασφάλειά του και να δοκιμάσει την πνευματική του αντοχή απέναντι στην αμφισβήτηση, να κερδίσει και να προχωρήσει παρακάτω. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.

Οι απουσίες των Παπαπέτρου και Λοτζέσκι πράγματι δημιουργούν ιδιαίτερες συνθήκες, μια και ο Πασκουάλ θα αναγκαστεί πάλι να παίξει με χαμηλά σχήματα και τρεις γκαρντ, αλλά και τον Αντετοκούνμπο, ο οποίος ωστόσο δεν έχει έφεση στο περιφερειακό σουτ.

Είναι σχεδόν βέβαιο πως οι Τούρκοι θα δώσουν τα σουτ στον Καλάθη και τον Θανάση, «οχυρώνοντας» την ρακέτα τους. Θα πρέπει συνεπώς οι πράσινοι να βρουν τρόπο να «σπάσουν» αυτή τη γραμμή άμυνας με γρήγορο τέμπο και αιφνιδιασμούς. Καλάθης και Λεκαβίτσιους είναι συνεπώς «κομβικοί» σε αυτό το ματς.

Η αναμέτρηση είναι συνεπώς μια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να «χτίσει» την αυτοπεποίθησή του και να κάνει ένα νέο ξεκίνημα. Ή να προχωρήσει σε αλλαγές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ