Κράτησε ψηλά τη σημαία της χώρας

Κράτησε ψηλά τη σημαία της χώρας

Ευτυχώς που υπήρχε ο Ολυμπιακός. Σε μια χρονιά που ξεκίνησε με τις καλύτερες προοπτικές, με τρεις ομάδες μας στους ομίλους δηλαδή, μόνο οι ερυθρόλευκοι στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων. Οι δύο Δικέφαλοι, για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, απογοήτευσαν και δεν πρόσφεραν πρακτικά τίποτα στη βαθμολογία της χώρας μας.

Μεγάλη νίκη η χθεσινή. Τεράστια πρόκριση επί μιας ομάδας, ενός Συλλόγου που αποτελεί μέλος των club των κορυφαίων της Ευρώπης. Παντελώς αδιάφορο σε ποια κατάσταση βρίσκεται, τι κάνει τα τελευταία χρόνια ή τι θα πετύχει φέτος. Η Μίλαν είναι ένα μέγεθος που απλά δεν μπορείς να το κοιτάξεις στα μάτια. Ο Ολυμπιακός χθες όχι μόνο την είδε στα ίσια, όχι μόνο την κέρδισε, αλλά την απέκλεισε κιόλας. Για όσους δεν έχετε καταλάβει τι ακριβώς πέτυχαν στο Γ. Καραϊσκάκης οι ερυθρόλευκοι πριν από λίγες ώρες καθίστε μόνο και απαριθμήστε τα ευρωπαϊκά τρόπαια που έχουν στην τροπαιοθήκη τους οι Μιλανέζοι. Μόνο να τα μετρήσεις ζαλίζεσαι.

Αγωνιστικά οι παίκτες του Μαρτίνς έκαναν ίσως το τέλειο παιχνίδι. Υπομονή στις κινήσεις τους, πίεση ψηλά, καλή κυκλοφορία και κυρίως σοβαρότητα. Τα μπακ διατηρούσαν τις θέσεις τους, οι ακραίοι βοηθούσαν και τα στόπερ δεν έκαναν περιττές ενέργειες με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν στους φιλοξενούμενους να κυκλοφορήσουν πολύ τη μπάλα και να βρουν κενούς χώρους. Σίγουρα η Μίλαν έκανε φάσεις, αλλά αυτό δα έλειπε. Μπορεί να μην μπήκε νωρίς το γκολ, μπορεί να έγιναν ξανά αρκετές τελικές, μπορεί τη λύση να την έδωσε ένας αμυντικός πάλι, όμως, εν τέλει το αποτέλεσμα μετράει. Το γρήγορο 2-0 μέσα σε ένα δεκάλεπτο έδωσε φτερά στους ερυθρόλευκους. Το μόνο μελανό σημείο χθες ήταν η διαχείριση εκείνη τη χρονική στιγμή. Αντί να παγώσουν το ρυθμό, συνέχισαν στα » κόκκινα» και δέχτηκαν το γκολ που λίγο έλειψε να τους κοστίσει την πρόκριση. Το 3-1 με το εύστοχο πέναλτι του Κώστα Φορτούνη ήρθε για να δώσει τη νίκη- πρόκριση στην ομάδα που την πίστευε περισσότερο, που την διεκδίκησε περισσότερο και που έμοιαζε να την θέλει περισσότερο.

Η επόμενη μέρα ενός τέτοιου θριάμβου είναι συνήθως η πιο περίεργη και δύσκολη. Ο Ολυμπιακός έχει μείνει πίσω στην κούρσα του τίτλου, οκτώ βαθμοί δεν είναι και αμελητέα διαφορά ειδικά για το ελληνικό πρωτάθλημα, θέλει ενίσχυση με παίκτες ποιότητας σε συγκεκριμένες θέσεις και σίγουρα θέλει προσοχή για το πως θα διαχειριστεί αυτή την τεράστια πρόκριση. Η κλήρωση της Δευτέρας όποιον και να φέρει ως αντίπαλο δεν έχει σημασία. Το πιο σημαντικό είναι να βρει γρήγορα μια αξιόπιστη λύση στη θέση του σέντερ- φορ και αν μπορεί και έναν ακραίο που να βρίσκει δίχτυα. Στο πρωτάθλημα τώρα οι δύο επόμενες αγωνιστικές, εντός και οι δύο με Λαμία και Λάρισα, προσφέρονται για άνετες νίκες πριν τη διακοπή. Με την επανέναρξη όμως το πρόγραμμα δυσκολεύει και εν πολλοίς θα κρίνει και τον πρωταθλητή. Στα πέντε πρώτα ματς του δευτέρου γύρου έχει τέσσερα μακριά από το Φάληρο και εκεί καλείται να δείξει χαρακτήρα. Εάν έχει νέες απώλειες πριν πάει στην Τούμπα, το παιχνίδι αυτό κλείνει την πρώτη πεντάδα που λέγαμε, τότε πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Υ. Γ: Με τον ΠΑΟΚ δεν ασχολούμαι. Ότι κάνεις το βρίσκεις μπροστά σου. Είναι αστείο να αποκλείεσαι από έναν όμιλο με ΜΠΑΤΕ και Βίντι και να λες ότι αυτό οφείλεται επειδή ενδιαφέρεσαι για το πρωτάθλημα. Η αποτυχία είναι τεράστια και οι ευθύνες του Λουτσέσκου πάρα πολύ μεγάλες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ