Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά όχι πόλεμος

Μπορεί να χάθηκε μια μάχη αλλά όχι πόλεμος

Στη δύνη του κυκλώνα μπήκε ο ΠΑΟΚ μετά τον διασυρμό του από τη ΜΠΑΤΕ. Αυτό που πρέπει να πρυτανεύσει είναι η ψυχραιμία και η αυτοσυγκράτηση για να μην χαθούν τα αποδυτήρια τώρα που θα αρχίσουν τα δύσκολα σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

Ο αγωνιστικός διασυρμός του ΠΑΟΚ στη φάση των ομίλων του Europa League έχει πέσει πλέον βαρύς πάνω από την Τούμπα και κινδυνεύει να υποβαθμίσει το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται πρώτη στη βαθμολογία του πρωταθλήματος. Το κλίμα στα αποδυτήρια δεν δείχνει να είναι καλό. Υπήρξε μια έκρηξη απ’ όλους στα αποδυτήρια την Πέμπτη το βράδυ, όμως το θέμα εκτονώθηκε. Δεν μου βγάζει υγεία η ομάδα και ευθύνη γι’ αυτό έχουν όλοι, από τους καλά αμειβόμενους ποδοσφαιριστές, μέχρι τον προπονητή που έκανε τα πάντα για να δείξει μετά την αναμέτρηση στη Λευκορωσία πως δεν γουστάρει και πολύ την Ευρώπη.

Το θέμα είναι πως ο Δικέφαλος εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στα μάτια των οπαδών του, αλλά και στο φίλαθλο κοινό της Ελλάδας τη στιγμή που ο μεγάλος του αντίπαλος έπαιρνε το εισιτήριο για τους «32» του Europa League. Από την Πέμπτη το βράδυ η ομάδα αμφισβητείται έντονα γιατί εκτός από το ότι έμεινε εκτός Ευρώπης, έχασε πάρα πολλά και στο κομμάτι της ψυχολογίας.

Αυτή η ήττα, μπορεί να κάνει κακό στην ομάδα. Να τη στιγματίσει για τη συνέχεια. Το πλήγμα στην αυτοπεποίθηση της είναι τεράστιο και τώρα χρειάζεται ηρεμία και αυτοκριτική απ’ όλους για να γυρίσει η ψυχολογία και φυσικά σελίδα. Η χρονιά δεν τελείωσε την Πέμπτη (13/12) με την ήττα σοκ από τη ΜΠΑΤΕ, συνεχίζεται με τους δύο μεγάλους στόχους που είναι το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Στον ΠΑΟΚ, πρέπει να αφοσιωθούν στις δύο διοργανώσεις, να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν σκληρά μέχρι να τα καταφέρουν.

Αν το ευρωπαϊκό πάθημα δεν γίνει μάθημα, τότε ο Δικέφαλος θα έχει ένα πολύ δύσκολο έργο. Με μαθηματική ακρίβεια θα καταστρέψει μια χρονιά που ξεκίνησε με όνειρα και υψηλές φιλοδοξίες. Μια χρονιά που από το ξεκίνημα της τέθηκε ως βασικός στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα ακολουθήσει αν η ομάδα δεν τα καταφέρει. Ποιες θα είναι οι αντιδράσεις του κόσμου και φυσικά του προέδρου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη.

Οι Ασπρόμαυροι την Δευτέρα θα βρεθούν στην πόλη της Λιβαδειάς για να αντιμετωπίσουν την ομάδα του Γιάννη Κομπότη. Ένα παιχνίδι εξαιρετικά δύσκολο για τον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου καθώς ο Λεβαδειακός χρειάζεται τους βαθμούς για να ξεκολλήσει από την προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Πήγε να κάνει την έκπληξη στη Νέα Σμύρνη αλλά δεν του έκατσε στις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στην έδρα του Λεβαδειακού θα βρεθούν και οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί γιατί οι προκλήσεις θα είναι πολλές. Δεν πρέπει να αντιδράσουν γιατί σε μια τέτοια περίπτωση η ομάδα θα κινδυνέψει με τιμωρία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ