Ολυμπιακός : Είχες Γκριν σιγά, είχα Πρίντεζη

Ολυμπιακός : Είχες Γκριν σιγά, είχα Πρίντεζη

Ο ένας πρόσφερε πόντους αλλά τίποτα άλλο. Ο υπαρχηγός του Ολυμπιακού ήταν ο λόγος για να έρθει ένα ακόμα διπλό..

Στερεύουν οι λέξεις πραγματικά. Ολο και μπερδεύομαι με αυτήν την ομάδα. Ολη την εβδομάδα έκανα υπολογισμούς με τον Βασίλη Σπανούλη μέσα στην 12άδα του Ολυμπιακού.

Περίμενα πως θα παίξει, ο αρχηγός ένιωσε ενοχλήσεις και προτίμησε να προφυλάξει το εαυτό του.

Την ώρα λοιπόν που έμαθα πως δεν θα αγωνιστεί προβληματίστηκα. «Μα πως θα βγει το ματς με δύο γκαρντ και τον Τολιόπουλο» αναρωτήθηκα. Και όμως οι παίκτες του Σφαιρόπουλου με διέψευσαν.

Πρώτα από όλα ο Ερικ Γκριν σήμερα απέδειξε γιατί δεν κολλούσε στην ψυχοσύνθεση αυτής της ομάδας. Γιατί παρά τους αριθμούς του στο σκορ, δεν ήταν ωφέλιμος για όλη του την ομάδα. 10 ματς ακόμα να έπαιζε ο Γκριν κατ αυτόν τον τρόπο και στα 10 θα έπαιρνε το ροζ φύλλο αγώνα ο Ολυμπιακός.

Δεν μου λένε κάτι οι 26 πόντοι του. Αλήθεια. Είναι σούπερ σκορερ. Ναι. Κάνει τίποτα άλλο; Όχι.

Και το σύγχρονο μπάσκετ δεν σηκώνει αθλητές που δεν συνεισφέρουν παντού και στα κρίσιμα χάνουν τη γη κάτω από τα πόδια τους.

Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός έχει κάποιους παίκτες που όχι απλά τον σηκώνουν στην πλάτη τους, αλλά είναι ασπίδα στο οτιδήποτε  έχει να κάνει στο παιχνίδι του.

Ο Γιώργος Πρίντεζης για παράδειγμα. Είναι ένας αθλητής που κάθε φορά ξεπερνάει τον εαυτό του. Σε κάθε σεζόν προσθέτει και κάτι παραπάνω, πάντα είναι ένα βήμα μπροστά και ξεχωρίζει. Είχε μία παραπάνω προσπάθεια για σουτ από ότι ο Γκριν. Αυτός σούταρε 18 φορές και ο Γκριν 17 σε όλο το ματς.

Θέλετε να σας πω την τεράστια διαφορά; Ο Πρίντεζης κατέβασε 14 ριμπάουντ, ανανεώνοντας εφτά επιθέσεις της ομάδας του! Ταυτόχρονα είχε μία ασίστ και μία τάπα. Τι είχε ο Γκριν στον αντίποδα; Ένα υπέροχο στατιστικό με 26 πόντους και ένα κλέψιμο μόνο. Ούτε ριμπάουντ, ούτε ασίστ, ούτε τίποτα. Γίνεται να χάσεις με έναν Γκριν λοιπόν; Όχι..

Ο ένας στο τέλος της βραδιάς θα κοιτάει το στατιστικό και θα λέει γιατί δεν έβαλα κι άλλο και ο άλλος θα μετράει τα «παΐδια» του από το ξύλο που δέχτηκε στις ρακέτες και έβγαλε την ομάδα του ασπροπρόσωπη ξανά.

ΥΓ1 Εχασε λοιπόν τον Ερικ και πήρε τον Στρέλνιεκς. Το κλέψιμο της χρονιάς με διαφορά. Ο παίκτης που αλλάζει τις ισορροπίες. 100% μπράβο στον Ολυμπιακό που έχει στο ρόστερ του τέτοιον παίκτη.

ΥΓ2 Ρε τον Παπανικολάου. Σούπερ παντού, έτρεξε παντού. Σκόραρε και έπαιξε άμυνα. Εντάξει έκανε και πέντε λάθη. Αλλά τον συγχωρούν όλοι.

ΥΓ3 Λείπει ο Σπανούλης. Λείπει ο Μάντζαρης. Λείπει ο Αγραβάνης. Αυτοί δεν τα παρατάνε και παίρνουν ένα παντελονίσιο διπλό. Ποια άλλη ομάδα μπορεί να το κάνει αυτό;

ΥΓ4 Δεν ξέρω τι μου λέτε για τον  Γκριν. Ο Ρόμπερτς μία φορά πήρε προσπάθεια (και πάλι) με την μπάλα να ζυγίζει τόνους και πάλι το «μπουμπούνησε». Δικαίωση για μένα ο Αμερικανός γκαρντ…

ΥΓ5 Αυτό που έγραψε ο Αντώνης Κατσίκης μετά από το παιχνίδι στο facebook τα λέει όλα: «Τι είναι Ολυμπιακός; Ο General Manager Χρήστος Σταυροπουλος και ο Team Manager Χρήστος Μπαφές να ρίχνουν φως στον Παπανικολάου με τα κινητά τους για να γίνουν οι δηλώσεις on camera αφού οι Ισπανοί έσβησαν τα φώτα στην αρένα. Ακομπλεξάριστοι! Μπράβο τους! Οικογένεια! Παράδειγμα για εμάς τους -παρα πολυ-νεότερους #WeAreOympiacos #Terastio_Diplo».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ