Ολα στον… μεγεθυντικό φακό

Ολα στον… μεγεθυντικό φακό

Ο Παναθηναϊκός ξεκινά τη σειρά των ντέρμπι και των εξετάσεων από τη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Ντέρμπι λοιπόν σήμερα στην Πυλαία. Ναι, ντέρμπι. Διότι ο Παναθηναϊκός των τελευταίων εβδομάδων είναι ευάλωτος και αποτελεί την ευκαιρία για τον οποιονδήποτε να κάνει τη μεγάλη νίκη.

Αυτό θα επιδιώξει και ο ΠΑΟΚ, μια ομάδα που είναι ιδιαίτερα φιλόδοξη, με έναν προπονητή που αναζητά συνεχώς το βήμα παραπάνω και να βάλει στο βιογραφικό του μια τεράστια επιτυχία, αλλά και συνολικά έναν οργανισμό που έχοντας αφετηρία το παρελθόν του θέλει να θυμίσει σε όλους πως είναι εδώ, ζωντανός και ακμαίος παρά α προβλήματα.

Κι απέναντι; Ποιος θα εμφανιστεί; Ο Παναθηναϊκός που είναι «έτοιμος για Φάιναλ φορ, να ράψει το 7ο αστέρι»; Ή η προβληματική ομάδα των τελευταίων εβδομάδων;

Συνήθως σε τέτοια παιχνίδια είναι θέμα του θεωρητικά ισχυρού να δείξει με την εμφάνισή του, την συγκέντρωσή του και την συνολική του παρουσία πόσο διατεθειμένος είναι να δώσει δικαιώματα.

Οσο περιθώριο αφήσει στον αντίπαλο, τόσο εκείνος θα πάρει. Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση είναι ιδιαίτερα προβληματική και αυτό φαίνεται. Το κακό… φεγγάρι έχει επηρεάσει το μυαλό όλων, που βλέπουν πλέον τα πάντα μέσα από μεγεθυντικό φακό.

Τους φαίνονται δύσκολα, θεόρατα, αδύνατα. Ακόμα και ο Τσάβι Πασκουάλ νιώθοντας πάνω του όλη αυτή την πίεση έχει αρχίσει να ασχολείται με επουσιώδη πράγματα, θεωρώντας πως είναι πλέον μόνος του και κανείς δεν στηρίζει το έργο του.

Τι είπε ο ένας, τι εννοούσε ο άλλος, έχοντας μπει σε έναν «φαύλο κύκλο» αναζητήσεων, που γενικότερα μεν, αλλά ειδικότερα σε αυτή τη φάση δεν βοηθούν ούτε τον ίδιο, ούτε την ομάδα.

Το σημερινό παιχνίδι είναι πάντως μια ευκαιρία για όλους στον Παναθηναϊκό να δείξουν ότι μπορούν να προσφέρουν σωματικά και ψυχικά στο 100%, όπως… παρήγγειλε μέσω της δήλωσής του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Άπαντες έχουν μπει στην… πρίζα και αρχής γενομένης από το παρκέ του κλειστού στην Πυλαία θα δίνουν εξετάσεις ματς με ματς. Η συνολική εικόνα της ομάδας θα μετρήσει στις αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν και πλέον κανείς δεν έχει το παραμικρό ελαφρυντικό.

Εξυπακούεται πως δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη στο σημερινό παιχνίδι. Μην ξεχνάμε πως στην «κούρσα των δυο», το πλεονέκτημα έδρας θα κριθεί στο ματς του ΣΕΦ, όπου ο Ολυμπιακός θα πρέπει να ανατρέψει τη διαφορά των εννέα πόντων, με την οποία έχασε στο ΟΑΚΑ το Νοέμβριο.

Κάθε άλλη απώλεια θα είναι καταστροφή…

Οι περισσότεροι από τους φίλους του Παναθηναϊκού έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους στα ματς που έρχονται για την Ευρωλίγκα με τη Ρεάλ και την Αρμάνι. Υπάρχει όμως και το κλειστό της Πυλαίας να τους θυμίζει πως «η παράσταση δεν έχει τελειώσει αν δεν βγει η χοντρή να τραγουδήσει»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ