Ποδοσφαιριστές-φύλακες άγγελοι, αποκαλυφθείτε

Ποδοσφαιριστές-φύλακες άγγελοι, αποκαλυφθείτε

Πάνω από 80 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές (στην Ελλάδα) έχουν δημιουργήσει μια κλειστή ομάδα αδιάκοπης προσφοράς στον συνάνθρωπο, αλλά αρνούνται να «αποκαλυφθούν»!

Το κείμενο που ξεκίνησες να διαβάζεις δεν «πουλάει». Είναι από εκείνα που γράφονται και ξεχνιούνται, χάνονται στο πηγάδι του διαδικτύου. Κάτι που άλλους θα τους πείραζε. Θα τους ενοχλούσε. Θα έκαναν τα πάντα για να «πουλήσουν» και να μπουν σε λίγες αράδες μιας εφημερίδας ή μιας ιστοσελίδας. Υπάρχουν, όμως και οι άλλοι. Αυτοί που θέλουν να «χαθεί» αυτό το κείμενο. Όχι ως προς την ουσία του, αλλά ως προς το γεγονός ότι οι δικές τους ενέργειες προκάλεσαν τη συγγραφή του.

Μην πάει ο νους σας στο κακό. Ακολουθείστε την αντίθετη κατεύθυνση. Σκεφτείτε ορισμένους «τύπους» που κινούνται στο «σκοτάδι» της… ημέρας, με καθαρά χέρια, με ζεστό βλέμμα, με σκοπό να προσφέρουν. Πραγματικά, ουσιαστικά, με την καρδιά τους, χωρίς να επιζητούν την παραμικρή δημοσιότητα, χωρίς να ζητούν τίποτε από τους έχοντες και τους κατέχοντες (θέσεις, εξουσία κλπ). Το μόνο που (επι)ζητούν, είναι να βοηθούν τον συνάνθρωπο. Να προσφέρουν όποια βοήθεια μπορούν, με κάθε τρόπο, χωρίς να μαθαίνει κανείς την παρουσία τους, την ύπαρξή τους.

Τέρμα οι γρίφοι. Το κείμενο έχει σκοπό να αναδείξει το ανεκτίμητης αξίας έργο που παράγει ένα μυστικό «κίνημα αλληλεγγύης» που έχει δημιουργηθεί στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου εδώ και κάμποσο καιρό. Πάνω από 80 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μαζεύτηκαν, δημιούργησαν μία ομάδα βοήθειας και αποφάσισαν ότι όποτε απαιτείται, θα είναι εκεί για να προσφέρουν την αμέριστη βοήθειά τους. Θα είναι εκεί για να στηρίζουν τον συνάνθρωπο, τον συναθλητή, τον οποιονδήποτε, χωρίς διακρίσεις, εθνικές, χρωματικές, οπαδικές, πολιτικές, χωρίς κανενός είδους εξαιρέσεις. Όλα για τον συνάνθρωπο.

Και το κάνουν. Και ηθικά, αλλά κυρίως οικονομικά. Ολοι μαζί. Για να λύνουν προβλήματα που για κάποιους είναι ζωής ή θανάτου, αλλά για τους συμμετέχοντες στη δράση, ένα νούμερο. Μικρό ή μεγάλο, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει ότι ήδη δεκάδες συνάνθρωποί μας έχουν μπει στη λίστα της μεγαλοσύνης των «ανώνυμων» ποδοσφαιριστών.

Η συγκεκριμένη ομάδα έχει εμπνευστή και άνθρωπο που «τρέχει» τα πάντα. Εναν εν ενεργεία ποδοσφαιριστή. Έναν αθλητή που δεν έχει κρύψει ποτέ τις ευαισθησίες του, την ξεχωριστή οπτική του στα πράγματα, την ιδεολογία του, τον ανθρωπισμό του. Έναν άνθρωπο που επιλέγει συνειδητά και σθεναρά να μην θέλει επ’ ουδενί να αποκαλυφθεί η ταυτότητα των εμπλεκόμενων και η ομαδική προσπάθεια που κάνουν οι ποδοσφαιριστές που συμμετέχουν στην κίνησή του. Γιατί; Διότι στο δικό του μυαλό η προσφορά, η βοήθεια στον συνάνθρωπο, είναι ενέργειες εσωτερικής ικανοποίησης και ολοκλήρωσης και δεν αποτελούν «θέαμα» για το ευρύ κοινό.

Εδώ, όμως, κάνει λάθος. Μια καλή πράξη δεν γίνεται κακή ή χάνεται η αξία της εάν γίνει γνωστή. Μια καλή πράξη που γίνεται γνωστή, μπορεί να διευρύνει την «ομάδα». Να της δώσει ακόμη ισχυρότερα εφόδια και «όπλα», για να βοηθήσει ακόμη περισσότερους. Είναι τόσο μεγαλειώδης, τόσο έντονα ανθρώπινη η κίνηση, που δεν συνάδει με όσα συμβαίνουν γύρω μας. Και πρέπει να δημοσιοποιηθεί. Να πάρει έκταση. Να μολύνει την τοξικότητα του μίσους που περιβάλει την κοινωνία και να κλείσει όσες περισσότερες πληγές μισανθρωπίας και αδιαφορίας. Είναι τόσο αγνές, καθαρές οι προθέσεις, άλλωστε, που τίποτε δεν μπορεί να αλλοτριώσει τον στόχο, τον προορισμό.

Εως ότου οι «φύλακες-άγγελοι» του ποδοσφαίρου αποφασίσουν να αποκαλυφθούν, καλό θα είναι να έχουμε στο μυαλό μας πως ό,τι βλέπουν τα μάτια μας, δεν είναι πάντα αυτό που ισχύει. Πίσω από παιδιά με μικρά, μεγάλα ή μεγαλύτερα συμβόλαια, που κλοτσούν μια μπάλα, μπορεί να κρύβεται μια ιστορία γνώριμη. Μπορεί αυτός που βρίζεις επειδή δεν παίζει στην ομάδα σου, να έχει βοηθήσει (ουσιαστικά, μυστικά, ειλικρινά) έναν φίλου σου, ένα μέλος της οικογένειάς σου, οποιονδήποτε. Σεβασμός, λοιπόν. Σε όλους. Στον άνθρωπο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ