Η μητέρα των μαχών για την Αγία Σοφιά

Η μητέρα των μαχών για την Αγία Σοφιά

Στα δικαστήρια η Αγία Σοφιά, αναστενάζει. Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τη κρίσιμη απόφαση του ΣτΕ, που θα καθορίσει τις εξελίξεις, για το γήπεδο της ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ, κέρδισε μία ακόμα υπόθεση για την Αγία Σοφιά και το σκορ είναι 2-1. Έχει κερδίσει επίσης στο ΣτΕ, την αρχική προσφυγή κατά του Νόμου, για τη κατασκευή του γηπέδου, ενώ έχει χάσει την υπόθεση του παραχωρητηρίου. Με τη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής που παραχώρησε το χώρο του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, στην Δικέφαλος 1924, συμφερόντων Γ.Μελισσανίδη, για 49 χρόνια, να κρίνεται σαν ανυπόστατη.

Και την υπόθεση να εκκρεμεί σε δεύτερο βαθμό. Με τη μητέρα των μαχών, ωστόσο, να βρίσκεται σε εξέλιξη. Τη προσφυγή κατά της Άδειας (κατά κύριο λόγο) και τη προσφυγή κατά της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, που θα συνεκδικαστούν στο ΣτΕ στις 7 Φεβρουαρίου. Από μέρα σε μέρα, μάλιστα, αναμένεται να βγει η απόφαση για την αίτηση αναστολής των εργασιών. Απόφαση ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού απ’ αυτή θα κριθεί αν θα συνεχιστούν τα έργα, ή αν θα σταματήσουν, μέχρι να εκδοθεί, αρκετούς μήνες αργότερα, η οριστική απόφαση.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα («αντιφρονούντων οπαδών» της ΑΕΚ), aekwatch, τα έργα κατά κάποιο τρόπο, έχουν παγώσει. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του γηπέδου, που έχει υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, θα έπρεπε από τις 10 Νοεμβρίου 2017, να έχει ξεκινήσει η Β’ φάση του έργου. Να έχουν πέσει δηλαδή τα μπετά, για τον «φέροντα οργανισμό». Πάνω στον οποίο, θα τοποθετηθούν στη συνέχεια, τα προκατασκευασμένα τμήματα των κερκίδων.

Κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει και η επίσημη ενημέρωση από τη πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ, περιορίζεται γενικά και αφηρημένα, ότι τα έργα συνεχίζονται κανονικά. Ένα γήπεδο που σύμφωνα με τα εγκεκριμένα σχέδια, χωρητικότητά του θα είναι 31.528 θέσεις. Απ αυτές οι 122 θα είναι των ΑΜΕΑ και των συνοδών τους, 200 των Media και 604 στις σουίτες. Τα διαθέσιμα δηλαδή εισιτήρια θα είναι κάτι παραπάνω από 30.000.

ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να ξέρει, ποια θα είναι η απόφαση για την αίτηση αναστολής, που θα κρίνει και τη συνέχεια του έργου. Στην ΑΕΚ αντιμετωπίζουν το θέμα συναισθηματικά: «Θέλουμε να χτίσουμε, το γήπεδο στα χώματα των προγόνων μας, έχουμε το δίκιο με το μέρος μας, έχουμε ήδη κερδίσει στο ΣτΕ κι έχουμε απέναντι μας, πέντε-έξι γραφικούς κι έναν «περίεργο», δήμαρχο». Να σημειώσουμε βέβαια κάτι που αγνοούν οι αθλητικοί συντάκτες. Δεν έχει καμία σημασία, πόσοι υπογράφουν μία προσφυγή. Τα δικαστήρια εφαρμόζουν τους Νόμους. Και ένας να έχει καταθέσει προσφυγή, αν έχει δίκιο, θα το βρει (θεωρητικά τουλάχιστον).

ΜΕ την επικοινωνιακή πολιτική της ΑΕΚ, ωστόσο, να βρίσκεται όλο αυτό το διάστημα σε σύγχυση. Όταν στις 25 Ιουλίου εκδόθηκε η άδεια, η τοποθέτηση της ΠΑΕ θύμιζε πολεμικό ανακοινωθέν: «Μία μεγάλη, δύσκολη και εξοντωτική προσπάθεια , ένας συνεχής αγώνας υπομονής και ανυπέρβλητης αποφασιστικότητας, μέσα από εμπόδια εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών, που έμοιαζαν αξεπέραστα αλλά δεν ήταν δυνατόν να μας λυγίσουν. Με την ΠΑΕ, σε προηγούμενη αναφορά της, σχετικά με τους αντιφρονούντες, να μιλάει, για έναν ακόμα κρίκο στον ανελέητο πόλεμο κατά του γηπέδου. Ενώ λοιπόν η ΠΑΕ καταγγέλλει τους εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, στη γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής, δίνει μια εντελώς διαφορετική διάσταση: «Άνθρωποι, που δεν έχουν να πληρώσουν ούτε το ενοίκιο του σπιτιού τους. Έχω μπλέξει με αυτά τα νούμερα.Τους τρελούς, που έρχονται στα δικαστήρια, κατά της ΑΕΚ. Αν δεν ήταν ο Φλαμπουράρης, θα μας είχαν πάρει και το χωράφι. Ευχαριστώ τον Σπίρτζη που έβγαλε τις υψομετρικές διαφορές».

Ταυτιζόμενος, με άλλη ανακοίνωση της ΠΑΕ που μίλαγε για ένα ακόμα χτύπημα κάποιων γραφικών, που ζουν στον δικό τους κόσμο. Στην ανακοίνωση της ΠΑΕ ενόψει του αγιασμό για την έναρξη των έργων στη Νέα Φιλαδέλφεια, γίνεται γνωστό ότι στάλθηκαν ευχαριστήριες επιστολές στον Αλέξη Τσίπρα, στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον Πάνο Καμμένο. Όπως και στους Γ.Μανιάτη, Χ.Σπίρτζη, Γ.Σταθάκη και στην Περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου.

ΙΔΟΥ λοιπό το τραγελαφικό της υπόθεσης, που τραβάει τέσσερα και πλέον χρόνια. Η ΑΕΚ έχει το δικιο με το μέρος της. Έχει μαζί της, τον νυν και των τέως πρωθυπουργό, που έκαναν δύο Νομοθετικές παρεμβάσεις. Την νυν Περιφερειάρχη, όπως και τον τέως Γιάννη Σγουρό. Τέσσερις εν ενέργεια Υπουργούς κι έναν τέως. Κι έχει απέναντί της κάποιους γραφικούς κι έναν περίεργο Δήμαρχο και δεν μπορεί ακόμα να ξεμπλέξει.

Με δύο πρωθυπουργός να βάζουν πλάτη, αλλά αυτοί που δεν έχουν να πληρώσουν το ενοίκιο του σπιτιού τους, να μην έχουν ηττηθεί ακόμα. Ολόκληρος Μελισσανίδης και να ταλαιπωρείται από το 2013, από κάποιους που ο ίδιος αποκαλεί τρελούς. Οι οποίοι μάλιστα, αν δεν τους σταμάταγε ο Φλαμπουράρης θα είχαν πάρει και το οικόπεδο.

ΟΠΩΣ είπαμε βέβαια, όλα αυτά δεν έχουν καμιά απολύτως σημασία και είναι για εσωτερική κατανάλωση και μόνο.Τα δικαστήρια τα αγνοούν και αποφασίζουν, με βάση τους Νόμους.Η αναμενόμενη (σύντομα) θα είναι η πλέον σημαντική για τη πορεία, του έργου. Αν τη κερδίσει η ΑΕΚ παίρνει φόρα και το έργο της κατασκευής του γηπέδου μπαίνει σε στέρεες ράγες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα έχει μπλέξει αφού τα έργα θα σταματήσουν μέχρι νεωτέρας. Οψόμεθα.

Στο τραγούδι της ημέρας Muddy Waters & Rolling Stones, Mannish Boy, εν έτη 1981 στο Σικάγο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ