Το σημερινό παιγνίδι, είναι από τα possible not to win

Το σημερινό παιγνίδι, είναι από τα possible not to win

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι διαφορετικές ομάδες, με αντίστροφη φιλοσοφία παιγνιδιού, άρα είναι εντελώς αντίστροφοι και οι κίνδυνοι που διατρέχουν.

Το σημερινό παιγνίδι του ΠΑΟΚ στην εξωτική Kobotis sports Arena, είναι από αυτά που οι εξειδικευμένοι κι έγκυροι δημοσιογκράφιτι του χώρου, αποκαλούν must win. Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό, υπάρχουν δηλαδή και αγώνες must lose; Δε μιλάμε για όμιλο Ευρωπαϊκής διοργάνωσης, όπου πχ μια Τσέλσι ή Μπαρτσελόνα κάνουν ένα 4 στα 4 ή 5 στα 5 και μετά παίζουν για την πλάκα τους. Μιλάμε για πρωτάθλημα με έναν γεμάτο γύρο να υπολείπεται, μαζί με κάτι ψιλά, όπου κανείς δε γίνεται να είναι σίγουρος για το παραμικρό, θεωρητικά μπορούν να συμβούν τα πάντα.

Αν δεν είναι έτσι, πείτε μου ποιο παιγνίδι, αυτής, της προηγούμενης, της επόμενης ή της μεθεπόμενης Κυριακής, δεν είναι must win και για ποια ομάδα.
Μην βιαστείτε να συμφωνήσετε, στο ετήσιο καλεντάρι υπάρχουν αγώνες must lose, όπως το «ο Άρης»-γαύρος και το χαρτί- «ο Άρης», γιατί απλά οι αντίπαλοι της ομάδας μέλους του big infinity,
ήταν στα κοντά με τον ΠΑΟΚ! Δε θέλει και ρώτημα, ειδικά αν αναλογιστείς πως για το χαρτί ας πούμε, ήταν η ευκολότερη νίκη που έκανε μέχρι σήμερα.

Τέλος πάντων, αφού ξεκινήσαμε με υποπροϊόντα της ηλίθιας Αμερικάνικης αργκό, αν έπρεπε να βάλουμε έναν σχετικό τίτλο στον σημερινό αγώνα του ΠΑΟΚ στη Λειβαδιά, θα ήταν «possible not to win».

Με τις ομάδες να έχουν δείξει σοβαρά δείγματα γραφής ως προς την αγωνιστική τους φιλοσοφία, μπορούν να γίνουν σχετικές εκτιμήσεις, για τις προδιαγραφές της καθεμιάς, άρα και για ποιου τύπου είναι οι αγώνες που είναι πιο βατοί, εγκυμονούν περισσότερους κινδύνους κλπ.

Επισημαίνω πως μιλάμε για εκτιμήσεις, οι οποίες κάποιες φορές διαψεύδονται από το σχήμα και την ιδιότητα της μπάλας, όπως την είχε περιγράψει ο Όσιμ.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, μια από τις αναμετρήσεις που ήταν κομμένες και ραμμένες στα μέτρα του ΠΑΟΚ ήταν το παιγνίδι στο Περιστέρι, με ομάδες που έχουν επιθετικογενή λογική, ο ΠΑΟΚ δύσκολα να αντιμετωπίσει πρόβλημα. Πρώτον διότι αμυντικά είναι μπετόν αρμέ, είναι τόσο συγκεντρωμένος και τακτικά προγραμματισμένος δε, που δε χρειάζεται πολλές φάσεις για να σκοράρει. Στο Περιστέρι λοιπόν, έχασε τρεις κλασικές ευκαιρίες, δε σκόραρε, χάνοντας έτσι τους πρώτους του βαθμούς.

Κέρδισε όλα τα υπόλοιπα όμως, που επιβεβαιώνουν πως ο Ατρόμητος ήταν η εξαίρεση.

Ο γαύρος από την άλλη, έχοντας ως κύριο μέλημα και βασικό όπλο τη δημιουργία, δε θα δυσκολευτεί με τα λεγόμενα λιμά, ειδικά στην έδρα του. Ειδικά αν πετύχει γκολ, είναι για ν΄ανάβεις τσιγάρο και να ψάχνεις στο facebook καμιά γκόμενα με ωραία βυζιά, να κάνεις like.
Αντίθετα, θα βρίσκει ζόρια με σφιχτές ομάδες τύπου Ξάνθης, που θα τον κουράζουν κυρίως εγκεφαλικά.

ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός είναι διαφορετικές ομάδες, με αντίστροφη φιλοσοφία παιγνιδιού, άρα είναι εντελώς αντίστροφοι και οι κίνδυνοι που διατρέχουν.
Σε περίπτωση δηλαδή που ο γαύρος ήταν σήμερα στη θέση μας, σύμφωνα με την ποδοσφαιρική λογική, θα είχε βάλει τρία τεμάχια στο ημίχρονο και στο υπόλοιπο του αγώνα ο κυρ Σάββας θα τάιζε τους παίκτες σουβλάκια από τη λαδόκολλα, για να περάσει η ώρα.

Αρκεί το κοράκι να έδινε φάουλ και πέναλτι σε κάθε βουτιά, αλλιώς θα τους κυνηγούσε πάλι η εξυγίανση και τα σουβλάκια θα τους κάθονταν στο λαιμό….
Ο ΠΑΟΚ αντιμετωπίζει τους αγώνες με άλλο σκεπτικό και αφού του βγαίνει και αποδίδει, δεν πέφτει λόγος σε κανέναν.
Ομάδες όπως ο Λεβαδειακός πάντως είναι από αυτές που θα παίξουν με βασικό στόχο να μπλοκάρουν τα μετόπισθεν, κάτι που δεν είναι τόσο ζόρικο για ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, που έχουν τον τρόπο ν΄ανταπεξέρχονται σε ποδόσφαιρο υπομονής.

Το επικίνδυνο για τον ΠΑΟΚ είναι πως πρόκειται για παιγνίδι από αυτά που εκ των πραγμάτων δε γίνεται να του επιτρέψουν τόσο εύκολα, να συγκεντρωθεί σε αυτά.
Στον Ατρόμητο, στον Χαρίλαο, στον Πειραιά, όπως και στην Τρίπολη σε μερικές εβδομάδες, ο ΠΑΟΚ θα πάει πιο υποψιασμένος, όχι ότι θα κερδίσει σίγουρα εννοείται.
Αν δεν πάρει το τρίποντο θα είναι επειδή δε μπόρεσε, ανυποψίαστος όμως δεν πρόκειται να πάει.
Αναμετρήσεις σαν κι αυτές με τον Λεβαδειακό, είναι από εκείνες που ομάδες με τα χαρακτηριστικά του ΠΑΟΚ, δεν αποκλείεται να τις κοιμίσουν, αφού δε φανερώνουν εξ΄αρχής τους κινδύνους που ενδεχομένως εγκυμονούν…

Είναι και το περιβάλλον τόσο αντιποδοσφαιρικό εκεί στη Λειβαδιά, που μπορούν εύκολα να σε χαζέψει αποσπώντας την προσοχή από ομάδες τύπου ΠΑΟΚ, που όπως προείπα, έχουν ως βασικό όπλο τη συγκέντρωση.

Αντί να βλέπουν κερκίδες, κόσμο, κάτι που να παραπέμπει σε γηπεδικές συνθήκες τέλος πάντων και να τους φτιάχνει, έχουν φόντο τους τσοπαναραίους που βόσκουν τα ζωντανά τους στις γύρω βουνοκορφές…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ