Καλός ο «killer» Πρίγιοβιτς, αλλά χρειάζονται κι άλλες λύσεις

Καλός ο «killer» Πρίγιοβιτς, αλλά χρειάζονται κι άλλες λύσεις

Ο ΠΑΟΚ περιμένει περισσότεροι βοήθεια στο σκοράρισμα από περισσότερους παίκτες του.

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος με 38 βαθμούς, στο +8 από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί στους 30β., στο +10 από τον Ατρόμητο (28β.) και στο +14 από την ΑΕΚ (24β.)!

Ο Δικέφαλος έχει την καλύτερη άμυνα με μόλις 6 γκολ παθητικό (η ΑΕΚ έχει 7 και ο Ολυμπιακός 8), αλλά έχει και την καλύτερη επίθεση με 24 γκολ (ο Παναθηναϊκός έχει 23, η ΑΕΚ και ο Ατρόμητος 22 και ο Ολυμπιακός 21).

Το παράδοξο για τον ΠΑΟΚ είναι ότι στην επίθεση, μετά τον Πρίγιοβιτς που έχει 9 γκολ σε 13 ματς, δεύτερος σκόρερ του Δικέφαλου φέτος στη Super League είναι τα… αυτογκόλ!

Διότι μετά τα 9 τέρματα του Σέρβου, δεν υπάρχει παίκτης με πάνω από 2 γκολ (Ακπόμ, Μπίσεσβαρ και Μαουρίσιο έχουν από δύο) αλλά υπάρχουν 3 αυτογκόλ υπέρ του ΠΑΟΚ: Βούκοβιτς στο 0-1 με τον Ολυμπιακό, Γκαρός στο 2-0 με τον Απόλλωνα Σμύρνης και Μαρινάκης στο 2-1 με τον Παναιτωλικό.

Από ένα γκολ έχουν οι Ζαμπά, Λημνιός, Κρέσπο, Ελ Καντουρί Βαρέλα και Μάτος.

Σε Ευρώπη ή Κύπελλο έχουν βρει δίκτυα και οι Πέλκας, Κάνιας, Ουάρντα και Βέρνμπλουμ, αλλά αυτοί δεν έχουν σκοράρει καθόλου στο πρωτάθλημα, ενώ άσφαιροι σε όλες τις διοργανώσεις είναι οι Βιεϊρίνια, Κίτσιου, Τόσκα, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Σάκχοφ και Καρέλης.

Ο ΠΑΟΚ θα χρειαστεί περισσότερα γκολ και από άλλους παίκτες πέραν του Πρίγιοβιτς, και στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο, για να φτάσει πιο κοντά στους στόχους του.

Πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις ο Πέλκας είχε 12 γκολ, ενώ φέτος έχει έως τώρα μόνο τρία και χωρίς να έχει βρει δίκτυα στο πρωτάθλημα. Ο Σάκχοφ και πέρυσι και πρόπερσι είχε από 8 γκολ την κάθε σεζόν (τα περισσότερα στο Κύπελλο) αλλά φέτος δεν έχει σκοράρει ακόμη. Ο Μάτος τα προηγούμενα δύο χρόνια είχε 15 γκολ (7 πέρυσι και 8 πρόπερσι), αλλά φέτος έχει μόλις ένα έως τώρα.

Ο ΠΑΟΚ περιμένει βοήθειες από περισσότερους παίκτες στο σκοράρισμα (Πέλκα, Μπίσεσβαρ, Μάτος, Ουάρντα, Ζαμπά, Λημνιό, Σάκχοφ, Ελ Καντουρί, Ακπόμ, Καρέλη) και όταν τις δώσουν, ίσως ξεμπλοκαριστεί ακόμη περισσότερο ο Πρίγιοβιτς, πάνω στον οποίο προσαρμόζονται όσο καλύτερα μπορούν οι αντίπαλες άμυνες.

Το σίγουρο είναι ότι όταν αρχίσουν να σκοράρουν περισσότερο όλοι αυτοί, θα γίνει πιο εύκολη η ζωή όλων μέσα στην ομάδα και θα φύγει ένα κομμάτι πίεσης που διακρίνει τις περισσότερες νίκες του ΠΑΟΚ που είναι στο ένα γκολ διαφορά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ