Το σύστημα… σταυρός!

Το σύστημα… σταυρός!

Ο Παναθηναϊκός κάνει την προσευχή του και μπαίνει απόψε στο παρκέ για να γλιτώσει από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ δύσκολη αποστολή απόψε κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς θα πρέπει να αντέξει στην πίεση των Ισπανών και να μπορέσει να φύγει… ατσαλάκωτος από το «Wizink Center».

Το αγωνιστικό πρόσωπο των πρασίνων μακριά από το ΟΑΚΑ είναι ξεκάθαρα προβληματικό, αφού δεν τους δίνει την δυνατότητα να αντέξουν πνευματικά στο «πρέπει», να επιβάλουν το δικό τους ρυθμό και να βρουν τις λύσεις για να πάρουν τη νίκη.

Απέναντι στη «βασίλισσα» τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο δύσκολα. Κι αυτό διότι οι Μαδριλένοι είναι σε σούπερ φόρμα, έχουν βρει το ρυθμό τους με την παρουσία του Γιουλ, αλλά κυρίως τη βελτίωση της εικόνας του Καμπάτσο και απλά είναι μια πλήρης ομάδας.

Μια ομάδα που μπορεί να ανταποκριθεί και σε ψηλό και σε χαμηλό τέμπο, που μπορεί να παίξει με τους κοντούς ή με τους ψηλούς, που διαθέτει υπεροπλία στην περιφέρεια και τη «φροντ λάιν».

Τι μπορεί να κάνει λοιπόν ο Παναθηναϊκός; Το… σταυρό του και να μπει μέσα στο παρκέ!

Πέρα από αυτό, οι πράσινοι θα έχουν την ευκαιρία τους εφόσον καταφέρουν να βάλουν τα σουτ από την περιφέρεια με τον Λοτζέσκι να είναι ο πλέον «κομβικός» παίκτης κι εφόσον μπορέσουν να αποκόψουν τον Γιουλ από την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Ισπανός άσος είναι ο «εγκέφαλος» της Ρεάλ, εκείνος που δίνει το τέμπο και τις λύσεις όταν έρχονται τα δύσκολα. Συνεπώς ο Παναθηναϊκός θα αυξήσει τις όποιες πιθανότητές του για να κάνει το μεγάλο «διπλό» εάν αναγκάσει τους αντιπάλους του να παίξουν με έναν τρόπο έξω από αυτόν που έχουν συνηθίσει.

Θα ρισκάρει βέβαια είτε τα περιφερειακά σουτ (κυρίως) είτε τη «θωράκιση» της ρακέτας του για να μπορέσει να βγάλει τις περιστροφές της άμυνάς του πάνω σε συγκεκριμένους παίκτες, όπως ο Κάρολ, ο Γιουλ, ο Ταβάρες. Δεν γίνεται εξάλλου διαφορετικά…

Η εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα, αλλά κυρίως το εύρος της διαφοράς σε περίπτωση ήττας θα μετρήσουν ιδιαίτερα στο… σκανάρισμα που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος σε όλους ανεξαιρέτως στον Παναθηναϊκό.

Φυσικά όλοι αντιλαμβάνονται τον βαθμό δυσκολίας, αλλά περιμένουν να δουν προσπάθεια, συγκέντρωση κι αν ο άλλος είναι καλύτερος ας κερδίσει. Δεν είναι αποδεκτή η αδιαφορία και η λιγοψυχία…

Ετσι κι αλλιώς για τον Παναθηναϊκό το do or die παιχνίδι είναι την Παρασκευή με τον Τζέιμς στο ΟΑΚΑ.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ