Δεν αλλάζει, κουράζει…

Δεν αλλάζει, κουράζει…

Η εικόνα του Παναθηναϊκού είναι χειρότερη από τη βαθμολογική θέση και τα αποτελέσματα που φέρνει.

Μπορούμε να ξαναγράψουμε όσα έχουμε γράψει τις προηγούμενες αγωνιστικές. Για παράδειγμα ότι η ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη δεν είναι απλά εντός προγράμματος, είναι φυσιολογικό αποτέλεσμα. Μιλάμε για μια ομάδα με απίστευτα γεμάτο ρόστερ, που ακόμα κι όταν ο Λάσο κάνει… μπλαζέ κοουτσάρισμα, ακόμα κι όταν ακουμπάς τη σκιά της, δείχνει πόσο καλά πατάει πάνω στο παρκέ.

Δεν είναι ψέμα ότι το αποτέλεσμα είναι εντός λογικής, όμως το πρόβλημα είναι πως ο Παναθηναϊκός -από αναμέτρηση σε αναμέτρηση- δεν δείχνει την παραμικρή βελτίωση. Τραγικός στην άμυνα, με κακές περιστροφές, είναι εμφανές ότι με τα περισσότερα των σχημάτων ΔΕΝ μπορεί να παίζει με αλλαγές, αλλά ΔΕΝ μπορεί να παίξει κι άμυνα ένας εναντίον ενός.

Ο Παπαπέτρου ήταν εκτός, ο Αντετοκούνμπο έθεσε (με 2 φάουλ στα πρώτα 49 δευτερόλεπτα) εαυτόν εκτός παιχνιδιού, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να παίξει άμυνα. Κι όταν δεν παίζεις άμυνα, δεν κερδίζεις. Όχι πως στην επίθεση ήταν καλύτερα τα πράγματα.

Με εξαίρεση τη γεμάτη στατιστική του Λάνγκφορντ, κανένα (καλό) νέο από το δυτικό μέτωπο. Ο Καλάθης σκόραρε κατά το δοκούν, όμως ήταν εμφανές το πλάνο του Λάσο να σταματήσει τη δημιουργία, ακόμα κι αν αυτό σήμαινε ότι θα έβρισκε κάποια ελεύθερα σουτ. Σε ρηχά νερά ο Παππάς, χαμένος στη μετάφραση ο Λάσμε, σε άδεια βραδιά ο Γκιστ, εκτός αγώνα (σιγά το νέο) ο Λεκαβίτσιους, χαμηλά ο Λοτζέσκι κι ο Μήτογλου.

Μα πώς να απειλήσεις τη Ρεάλ με αυτά τα δεδομένα; Ακόμα κι όταν οι «πράσινοι» μείωσαν στους πέντε (63-58) είδαν τη δαιφορά να απογειώνεται στο 86-61 (23-3)! Κι αν δείτε τους πόντους των Μαδριλένων θα διαπιστώσετε πως όποιος ήθελε, όπως ήθελε, σκόραρε.

Αφήσαμε -εσκεμμένα- δύο παίκτες έξω από την αναφορά μας. Ο Παπαγιάννης έκανε το καλύτερο παιχνίδι του, από τη στιγμή που επέστρεψε από τις ΗΠΑ. Έδειξε γιατί οι Αμερικανοί του έδωσαν την ευκαιρία κι είναι σαφέστατα στοιχείο που μπορεί να κρατήσουν οι «πράσινοι». Δεν φτάνει για να δικαιολογήσει το ταξίδι και να γεμίσει τις άδειες αποσκευές.

Στον αντίποδα, ο Τόμας ήταν και πάλι μαύρη τρύπα στην άμυνα, με μηδενική προσφορά στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός, εξαιρουμένου του Λάνγκφορντ πήρε 7 πόντους από τους υπόλοιπους πέντε ξένους του! Έτσι δεν πας πουθενά κι εδώ είναι που πρέπει να πάρει μια απόφαση ο Πασκουάλ. Θα πάει έτσι ως το τέλος, ελπίζοντας ότι θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας; Για την ώρα, πάντως, δεν αλλάζει, κουράζει!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ