Στο ΟΑΚΑ και με Ινφαντίνο, το μεγάλο μπαράζ του κυπέλλου

Στο ΟΑΚΑ και με Ινφαντίνο, το μεγάλο μπαράζ του κυπέλλου

Βαθμολογία πρωταθλήματος τεσσάρων ομάδων γίνεται, αν σκεφτείς πως στο πανελλήνιο τουρνουά του 1928 συμμετείχαν μόλις τρεις...

Μεγάλη ποδοσφαιρική μέρα ξημέρωσε, τα μάτια ολόκληρου του πλανήτη είναι στραμμένα στη φτωχή Ελλαδίτσα μας.

Όχι, μη φανταστείτε πως Μπόκα και Ρίβερ αποφάσισαν να παίξουν και δεύτερο τελικό Λιμπερταδόρες στο Ελ Πάσο της Καλλιθέας, ούτε πως ο Μουρίνιο ζήτησε να φοιτήσει στη σχολή προπονητών της ΕΠΟ, μπας κι επανακάμψει, έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις του.

Αναφέρομαι στο θεσμό του κυπέλλου, που διάγει την πιο αδιάφορη στιγμή του, με τη διεξαγωγή ομίλων και τη συμμετοχή ομάδων Β και Γ εθνικής.

Βλέπεις όμιλο δηλαδή με Ηρόδοτο, Πανιώνιο, Απόλλων Πόντου, Λάρισα και σκέφτεσαι «σκέψου να σε όριζαν παρατηρητή ή να ήσουν αστυνομικός και να σ΄έστελναν υπηρεσία, πως να την παλέψεις και να μην αποκτήσεις κάνα κουσούρι, παρακολουθώντας υποχρεωτικά τέτοια παιγνίδια;»

Μόνο ένας Κούγιας θα μπορούσε να προσδώσει ένα κάποιο ενδιαφέρον, αυτός όμως είναι για πιο προχωρημένα πράγματα. Σιγά μην αφήσει τους Ριχάρδους και τους Τζήλους, για ν΄ασχοληθεί με τους Πόντιους.

Αν ρωτήσεις τους γαύρους ποιες άλλες ομάδες συμμετέχουν στον όμιλο, θα ξύνουν τα κεφάλια τους. Μόνο την Παναχαΐκή θα θυμούνται κι αυτή για τις μανούρες που έγιναν και το άγχος μήπως επιβεβαιωθεί το κυνήγι που τρώνε από την εξυγίανση.

Δεν είναι για όλους το ίδιο όμως, η νεοφώτιστη δευτεραθλήτρια της Β αντιλαμβάνεται τη συγκεκριμένη φάση ως μια εκ των κορυφαίων στιγμών της ιστορίας της, ως μοναδική ευκαιρία να γράψει άλλη μια χρυσή σελίδα στο Ταλμούδ της γειτονιάς.

Ξέρεις τι είναι όλη σου η ύπαρξη να περιστρέφεται αποκλειστικά γύρω από τα ματς με τον ΠΑΟΚ και μετά από τετραετή περιπλάνηση σε βουνά, λαγκάδια και ρεματιές, να επιστρέφεις έστω και προσωρινά στην κατηγορία και να σου κάθεται ΠΑΟΚ και στο κύπελλο;

Και όχι μόνο, αλλά προσέξτε λεπτομέρεια: Σε περίπτωση που οι δυο ομάδες τερματίσουν στην πρώτη θέση, χωρίς να υπάρχει νικητής στο μεταξύ τους παιγνίδι και τον ίδιο συντελεστή τερμάτων, κάτι που είναι πολύ πιθανό όπως έχουν τα πράγματα μέχρι σήμερα, θα γίνει αγώνας μπαράζ!

Με διακύβευμα παρακαλώ, ποιος θα είναι πρώτος σε όμιλο, στη φάση των 32 του κυπέλλου Ελλάδας, που προκρίνονται οι δύο πρώτοι!!!

Οι ομάδες ψάχνουν με το ζόρι να βρουν μια μέρα ξεκούρασης και στην πιο ανιαρή, αχρείαστη και αντιεμπορική φάση του θεσμού, το τερματίζουν.

Για τον «ο Άρης» βέβαια είναι η καλύτερη του, ο μπατίρης μπακάλης θα φορέσει τα καλά του και θα σημαιοστολιστεί ζητώντας ραντεβού με τον υπουργό, μπας και τσοντάρει κάτι παραπάνω η ΕΡΤ. Το κύπελλο είναι του ΟΤΕ βεβαίως, ποτέ δεν ξέρεις όμως, τώρα που βρήκαμε την κότα με τα χρυσά αυγά, μπορεί να ζητήσουμε ένα ρουσφετάκι παραπάνω.

Ο λαός της ομάδας θα επανασυσπειρωθεί και από τους μονοψήφιους αριθμούς εισιτηρίων που ξέπεσε, θα γεμίζει τον Χαρίλαο μέχρι και στις προπονήσεις, για να εμψυχώσει τους παίκτες.

Ο κόουτς Παντελής αγνώστων λοιπών στοιχείων, θα μεταβεί στο Λίβερπουλ -με οτοστόπ εννοείται, δεν είναι καιρός για έξοδα-, να μάθει αυτοπροσώπως από τον Κλοπ τα μυστικά που προκάλεσαν την απόλυση Μουρίνιο.

Το ότι τόπος τέλεσης του μπαράζ θα είναι το ΟΑΚΑ δεν το συζητάμε, είναι μοναδική ευκαιρία να καταρριφθεί το ρεκόρ της μεγαλύτερης οπαδικής μετακίνησης γυναικόπαιδων με τάπερ κεφτεδάκια, από τους ίδιους τους κατόχους.

Καλεσμένοι όλοι οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι των διεθνών ομοσπονδιών, με τον Τζιάνι Ινφαντίνο να κάνει την απονομή των μεταλλίων, στους πρώτους του 4ου ομίλου στη φάση των 32 του κυπέλλου Ελλάδος! Όχι που θα έχανε τέτοια ευκαιρία, διεθνούς προβολής…

Υπάρχουν και χειρότερα πάντως, σκέψου να βγουν πρώτοι στον όμιλο με ή χωρίς μπαράζ, το Μάη να σηκώσουμε την κούπα και να τους ακούμε να λένε «σιγά το πρωτάθλημα, από πάνω σας βγήκαμε στον όμιλο του κυπέλλου.

Στο φινάλε ποιο πρωτάθλημα, σιγά το θεσμό, ο όμιλος κυπέλλου ήταν μαραθώνιος…»
Και νταμπλ να κάνουμε, θα λένε «πήρατε το κύπελλο -ταγμένο από τον Τσίπρα εννοείται-, αλλά στον όμιλο των 32 σας περάσαμε…»

Αφήστε που ως μετρ της προπαγάνδας και της παραχάραξης, σε μερικές δεκαετίες που θα έχουν αλλάξει οι γενιές, θα λένε στους νεαρούς σπουδαστές των στοών τους, «ποιο πρωτάθλημα πήρε ο ΠΑΟΚ, ένα ακόμα ψέμα του δημοσιογραφικού κατεστημένου της Θεσσαλονίκης. Το 2018-19 εμείς το σηκώσαμε, ιδού και η βαθμολογία αν δεν πιστεύετε» δείχνοντάς τους την κατάταξη του ομίλου στο κύπελλο.

Το πως θα συνιστά βαθμολογία πρωταθλήματος ένας πίνακας με τέσσερις μόλις ομάδες, είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, ειδικά αν αναλογιστείς πως στο πανελλήνιο τουρνουά του 1928 που βάφτισαν πρωτάθλημα, συμμετείχαν μόλις τρεις..

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ