Ο Θρύλος της Ευρώπης και ο «βούρκος» τους

Ο Θρύλος της Ευρώπης και ο «βούρκος» τους

Ο Ολυμπιακός κρατά ψηλά την σημαία σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα του Μπλατ έχει την ευκαιρία απόψε να κάνει ένα βήμα ακόμη προς την 4αδα. Την ίδια ώρα το ποδόσφαιρο της… εξυγίανσης και οι υπηρέτες του συνεχίζουν να κυλιούνται στον βούρκο τους.

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση που δέχθηκε ο διαιτητής Τζήλος ήρθε να προστεθεί στις δεκάδες που έχουν συμβεί σε ανθρώπους του ποδοσφαίρου. Διαιτητές, παράγοντες, νομικούς. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο δυστυχώς τα έχουμε ζήσει όλα. Και ειδικά τα τελευταία χρόνια, αυτά της εξυγίανσης και με τα φαντάσματα που επέστρεψαν σε όλα τα επίπεδα τα ζούμε συνεχώς.

Η υποκρισία σε αυτή την χώρα έχει πια εκτοξευθεί. Το αυτονόητο είναι να καταδικάζεις την βία από όπου και αν προέρχεται, πόσο δε όταν υπάρχει επίθεση κατά διαιτητή. Για τους… επαγγελματίες «Πουαρό» – «Δικαστές» οι υποθέσεις αυτές αποτελούν και μια ακόμη ευκαιρία για να συνεχίσουν να «κυλιούνται» στον βούρκο τους. Γιατί ο βούρκος είναι όλος δικός τους!

Οι εξπέρ της στοχοποίησης ανθρώπων, της λάσπης στον ανεμιστήρα έχουν το θράσος να δείχνουν με το δάκτυλο. Και με τον πλέον επίσημο τρόπο κιόλας. Και όσο επιχειρούν να στοχοποιούν τόσο θα πέφτουν στον ίδιο τους τον βούρκο. Θα κυλιούνται σαν τα γουρούνια μέσα στην λάσπη. Όπως τους αρέσει.

Το ευχάριστο είναι πως πλέον οι μάσκες έχουν πέσει. Εδώ και καιρό. Ας τους αφήσουμε όμως στον βούρκο τους.

Οι αρμόδιοι λοιπόν θα κάνουν αυτά που πρέπει (ήδη ο Βασιλειάδης άρχισε τις εξαγγελίες…) και η ζωή θα συνεχιστεί.

Εδώ και καιρό πιστεύω ακράδαντα και το γράφω πως η απάντηση που πρέπει να δίνει ο Ολυμπιακός σε όλα αυτά τα σιχαμερά που συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μόνο μέσα από το ποδόσφαιρο.
Και μόνο μέσα από τον αθλητισμό μπορεί κανείς να απομονώσει σιγά-σιγά όλους όσους επιλέγουν να κυλιούνται στον βούρκο.

Ο Ολυμπιακός είναι ο σύλλογος που κρατά την ελληνική σημαία ψηλά στην Ευρώπη σε όλα τα αθλήματα. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς βρίσκεται στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ μετά την υπέρβαση κόντρα στην Μίλαν. Μπορεί στο πρωτάθλημα να είναι πίσω από τον ΠΑΟΚ με διαφορά όμως ο ιδιαίτερα απαιτητικός κόσμος του χαίρεται για την μπάλα που βλέπει και για τις μεγάλες προσδοκίες που δημιουργεί η νέα ομάδα του Ολυμπιακού.

Στο Βόλεϊ και στο Πόλο ο Ολυμπιακός δίνει τις μάχες του για διάκριση και προκρίσεις σε υψηλό επίπεδο. Μιλάμε για τον φιναλίστ του CEV Cup και για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο Πόλο.

Στο Μπάσκετ η ομάδα του Μπλατ πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο, δένει όλο και περισσότερο, ανεβαίνει και πλέον διεκδικεί με αξιώσεις όχι απλά την είσοδο της στην 8αδα αλλά την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας. Απόψε έχει την ευκαιρία να πετύχει μια ακόμη νίκη κόντρα στην Γκραν Κανάρια, να κάνει ένα ακόμη σημαντικό βήμα.

Έχοντας μπροστά της συνάμα δύο ακόμη συνεχόμενα ματς με Νταρουσάφακα εκτός και Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ που είναι στο χέρι του να νικήσει και να εδραιώσει τη θέση του ψηλά στην βαθμολογία.

Αυτοί με τον βούρκο τους λοιπόν και ο Ολυμπιακός με τις ομάδες του να πρωταγωνιστούν και στην Ευρώπη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ