Παναθηναϊκός: Ηλεκτροσόκ και αντίδραση

Παναθηναϊκός: Ηλεκτροσόκ και αντίδραση

Οι αλλαγές έγιναν, η διοίκηση ξεκαθάρισε τη θέση της στους παίκτες και ο Πιτίνο βρίσκεται μπροστά σε πολλά ερωτηματικά.

Οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές και απέδειξαν πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού είχε έτοιμο σχέδιο για την «επόμενη ημέρα» και για τον τρόπο με τον οποίο θα προχωρήσει η ομάδα. Το αν είναι καλό ή κακό το σχέδιο θα φανεί φυσικά στο παρκέ και πουθενά αλλού.

Ο Πασκουάλ κατάλαβε πως το πράγμα δεν πήγαινε άλλο και πως ο συνεχιζόμενος κατήφορος στο τέλος δεν συνέφερε μακροπρόθεσμα ούτε τον ίδιο, αφού δεν φαινόταν πως υπήρχε πιθανότητα να αλλάξει κάτι.

Το κλίμα είχε βαρύνει πολύ και ήταν επιτακτική η ανάγκη για ένα ηλεκτροσόκ. Ο Καταλανός με δυο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο, αλλά και αυτός χωρίς παρουσία στο Φάιναλ φορ αποτελεί πλέον παρελθόν και πλέον οι παίκτες είναι εκείνοι που θα πρέπει να διαχειριστούν τη νέα πραγματικότητα.

Άλλωστε η επίσκεψη του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ΟΑΚΑ και η ομιλία του στην ομάδα αυτό κατέδειξε. «Δεν θα ξεφτιλίσετε εσείς τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο του. Αν δεν αλλάξετε θα λυθούν συμβόλαια» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του, δείγμα του γεγονότος ότι προφανώς και δεν ήταν μόνο ο Πασκουάλ στο «στόχαστρο».

Ακόμα και τώρα κάποιοι παίκτες με τη συμπεριφορά τους έχουν δείξει πως δεν έχουν καταλάβει τι ακριβώς έχει γίνει και προφανώς θα είναι οι επόμενοι που θα ακολουθήσουν τον Πασκουάλ.

Επόμενος προπονητής θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου ο Ρικ Πιτίνο. Ένας θρύλος του αμερικανικού μπάσκετ, με πολλές επιτυχίες κυρίως στο NCAA, με πρωτοποριακές ιδέες που εξέλιξαν το άθλημα στον πυρήνα του. Αποτελεί προσωπική επιλογή του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος είχε την ιδέα του νέου πρότζεκτ, έκανε τις επαφές και έκλεισε τη συμφωνία.

Ο 66χρονος προπονητής ωστόσο δεν έχει ξανακοουτσάρει έξω από την Αμερική, έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή να αναλάβει μια ομάδα που χρειάζεται ολικό λίφτινγκ εδώ και τώρα, αλλά το ερωτηματικό είναι αν θα προσαρμοστεί αυτός στην ομάδα ή η ομάδα σε αυτόν.

Τον συνοδεύουν βέβαια πολλά «θέματα» με σκάνδαλα γύρω από τη στελέχωση των ομάδων στα κολλέγια που δούλεψε, για «δωράκια» με συνοδούς πολυτελείας σε παίκτες, για αθέμιτες πρακτικές στην προσπάθεια προσέλκυσης φοιτητών- καλαθοσφαιριστών. Μάλιστα τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από το NCAA.

Οσο για το αγωνιστικό του προφίλ και τον τρόπο με τον οποίο του αρέσει να παίζουν οι ομάδες του είναι αρκετά ενδιαφέρων σε σχέση με το υπάρχον ρόστερ του Παναθηναϊκού και τις δυνατότητές του.

Του αρέσει να παίζει με δυναμικούς ψηλούς, θέλει να «χτίζει» τις ομάδες του γύρω από καλούς πάουερ φόργουορντ και σέντερ και στη συνέχεια να διαμορφώνει την περιφερειακή του γραμμή.

Παραμένει ένας old-school τεχνικός, που θα δώσει έμφαση στην άμυνα και τη δύναμη, όχι στο τρίποντο και φαίνεται πως εκεί, στο πίσω μέρος του γηπέδου θα στηριχθεί τουλάχιστον στο διάστημα της προσαρμογής του στο ελληνικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

ΥΓ1 Το αποψινό παιχνίδι είναι ένας τελικός. Εάν ο Παναθηναϊκός το χάσει, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να προκριθεί στην οκτάδα. Απόψε θα φανεί εάν οι παίκτες έχουν αντιληφθεί τι ακριβώς συμβαίνει, πόσο κρίσιμη είναι η κατάσταση και στην τελική εάν θέλουν πλέον να παίζουν στον Παναθηναϊκό…

ΥΓ2 Ο Ντέιβιντ Μπλατ παραμένει ένας τζέντλεμαν. Αδιαφορώντας για το αν θα του πουν το παραμικρό, είπε αυτό που ένιωθε για έναν άνθρωπο τον οποίο σέβεται και εκτιμά, ανεξάρτητα αν μέσα στο παρκέ ήθελε σαν τρελός να τον κερδίσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ