Ο Σπανούλης γέρασε; Ας γελάσουμε…

Ο Σπανούλης γέρασε; Ας γελάσουμε…

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού παραδίδει μαθήματα μπάσκετ και αποδεικνύει ότι είναι σαν το παλιό καλό κρασί, συμπαρασύροντας όλους τον δαιμονισμένο ρυθμό του.

Λες και το ήξερα. Ο Ολυμπιακός δεν έπρεπε να δει την Γκραν Κανάρια ως μία ομάδα της σειράς. Οι Ισπανοί δεν μας έχουν δείξει κάτι τέτοιο. Ειδικά τώρα που ο Μαλντονάδο έχει αποχαιρετήσει και με τον Γκαρθία όλοι γουστάρουν που αγωνίζονται. Οι Ερυθρόλευκοι λοιπόν ξεπέρασαν το… σοκ της πρώτης περιόδου και του μισογεμάτου ΣΕΦ, ανέβασαν ταχύτητα στο δεύτερο δεκάλεπτο και απλά στο β μέρος καθάρισαν την μπουγάδα με μία επαγγελματική νίκη.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ κράτησε σε εγρήγορση όλους τους παίκτες του και τους οδήγησε στο 9-5 στην Ευρωλίγκα, έχοντας διανύσει ένα δύσκολο πρόγραμμα και έχοντας μόνο την ήττα από την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ να του χαλάσει λίγο την εικόνα. Απλά για την ιστορία δηλαδή, οι Ερυθρόλευκοι θα ήταν στο 10-4 στην Ευρωλίγκα χωρίς αυτό το αποτέλεσμα και ήδη θα είχαν καπαρώσει την 4η θέση.

Ο Μπλατ λοιπόν κατάφερε και κράτησε στο έδαφος τους παίκτες του και αυτοί του το ανταπέδωσαν αυτό με μία όμορφη βραδιά στο Φάληρο. Ποιος ήταν αυτός που έσυρε τον… χορό; Ο Βασίλης Σπανούλης.

Ναι αυτός που πρέπει να σταματήσει γιατί γέρασε; Που δεν βοηθάει επειδή κρατάει την μπάλα και κάνει κακό στον Ολυμπιακό; Αυτός που πρέπει να φύγει γιατί κάνει κακό στην ομάδα; Ο τύπος που είναι ο λόγος που οι Ερυθρόλευκοι δεν παίρνουν τίτλους και είναι άτιτλοι τόσα χρόνια;

Ελάτε τόσα και τόσα έχουμε ακούσει-διαβάσει για τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Τόσα και τόσα απαξιωτικά για τον άνθρωπο που έχει γράψει, και συνεχίζει να γράφει, ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τον αθλητή που στάζουν μέλι σε όλη την Ευρώπη, όπου και αν παίζει.

Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα μετά το τέλος της ημέρας, ο Σπανούλης να στεφθεί MVP της αγωνιστικής. Ο 36χρονος ρε σεις. Που πρέπει να σταματήσει το μπάσκετ γιατί γέρασε…

Γελάει ο κόσμος. Ο Σπανούλης είναι παίκτης-ορχήστρα. Ένας ηγέτης που μόνο χαρά φέρνει σε μία ομάδα που τον έχει στις τάξεις της. Παίζει σαν 20χρονος, λατρεύει αυτό που κάνει, προπονείται ώρες με την ομάδα και μόνος του, είναι ένα ρομπότ που απλά ζει για το μπάσκετ.

Παράλληλα με την τεράστια προσωπικότητά του, συμπαρασύρει στον ρυθμό του και τους υπόλοιπους. Ο Μπλατ δείχνει πως έχει βρει το… κουμπί του, τον χρησιμοποιεί όσο πρέπει κρατώντας τον φρέσκο, και εκείνος είναι σε θέση να κουμαντάρει ιδανικά το κορμί του και να φαίνεται στο παρκέ πιο έτοιμος από ποτέ για να γράψει ιστορία!

Είναι λατρεία να τον παρακολουθείς. Πλέον προσωπικά δεν πανηγυρίζω τα καλάθια του. Τον χειροκροτώ με όλη μου την καρδιά, γιατί παιχνίδι με παιχνίδι, βρίσκει ένα τρόπο για να με κάνει να αναλογιστώ: «Ρε φίλε τι κάνει;».

Δεν ξέρω πότε θα σταματήσει… Κανείς βασικά δεν το γνωρίζει. Αυτό που ξέρω είναι ότι θα με πιάσει κατάθλιψη όταν θα συμβεί αυτό. Γιατί Σπανούλη δεν βρίσκεις εύκολα. Ισως δεν βρίσκεις και ποτέ.. Ναι τελικά είμαι σίγουρος, δεν βρίσκεις ποτέ…

ΥΓ1 Αγωνιστικά δεν έχω να σχολιάσω κάτι παρά από έναν αριθμό. 29 ασίστ από τις οποίες οι 17 στο ημίχρονο. Γουστάρουν να παίζουν μπάσκετ, να τρέχουν την μπάλα, να είναι ξανά ομάδα. Η αύρα του Μπλατ και η δουλειά στο ΣΕΦ αποδίδει καρπούς. Και όπως είπε και ο αρχηγός, μπορούν να παίξουν ακόμα καλύτερα.

ΥΓ2 Γιώργος Μπόγρης. Ένα παλικάρι που παίζει και πάλι με ενέσεις, ζει το τώρα σαν να είναι η τελευταία μέρα της ζωής του και απολαμβάνει κάθε δευτερόλεπτο που είναι στο παρκέ. Κερδίζει δίκαια κάθε στιγμή συμμετοχής του, παίζει όλο και καλύτερα, σκοράρει, ο Μπλατ γουστάρει τον χαρακτήρα του και την μαχητικότητά του. Είναι παράδειγμα για όλους ο Έλληνας ψηλός. Θέλεις να ξεχωρίσεις; Δούλεψε και μόχθησε. Και ο Μπογρίνιο το κάνει αυτό με το παραπάνω και απολαμβάνει τις δάφνες της επιβράβευσης.

ΥΓ3 Κύριος ήταν και σαν κύριος έφυγε. Ο Τσάβι Πασκουάλ ήταν ένα διαμάντι ως άνθρωπος και πλέον αφήνει την μοχθηρή καθημερινότητά μας, μακριά από το ΟΑΚΑ που βράζει. Ο Ρικ Πιτίνο έρχεται στην χώρα μας. Τεράστια μορφή του παγκόσμιου μπάσκετ. Μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό; Κανείς δεν ξέρει. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο πρόεδρος των Πρασίνων έκανε σίγουρα μία ρελάνς και κερδίζει προς στιγμήν τις εντυπώσεις. Κομβικό και το σημερινό ματς για κάποιους παίκτες.

ΥΓ4 Ναι είναι Ευρωλίγκα, θα είναι ένα ματς σαν όλα τα άλλα, όμως το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ είναι η ευκαιρία να σταθεί 100% στα πόδια του ο Ολυμπιακός και να συνεχίσει με ορμή για το καλύτερο στην λίγκα. Απαγορευτική η ήττα για την ψυχολογία και την βαθμολογία. Ξέρω προτρέχω, αλλά έτσι ακριβώς είναι…

ΥΓ5 Τα λέει μόνος του ο Μπλατ. Καμία ακόμα εξέλιξη για την απόκτηση παίκτη. Το έχει πάρει επάνω του. Ακούγονται ονόματα, όμως παιδιά είναι ικανός να μας βάλει όλους στη θέση μας και να πάρει έναν παίκτη που δεν τον έχει σκεφτεί κανείς. Μέχρι τότε, υπομονή και απολαύστε το θέαμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ