Μήπως να αναλάβουν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ;

Μήπως να αναλάβουν οι κυανόκρανοι του ΟΗΕ;

Ο Κώστας Καίσαρης ύστερα από 48ωρο προβληματισμό, τοποθετείται σχετικά με την υπόθεση-Τζήλου. Το κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Το μικρό. Το μεγάλο τέσσερις.

ΟΠΩΣ ακριβώς το έχει πει ο Θαλής ο Μιλήσιος «Το κάθε θαύμα κρατάει τρεις μέρες. Το μικρό. Το μεγάλο τέσσερις». Εν προκειμένω το θαύμα με τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, δεν θα το έλεγες και μεγάλο. Τη Τετάρτη τον χτυπήσανε σε δολοφονική ενέδρα έξω από το σπίτι του. Τη Πέμπτη το πρωί ακούς ότι «κινδυνεύει να μείνει και μόνιμα παράλυτος». Τη Πέμπτη το μεσημέρι παίρνει εξιτήριο από το νοσοκομείο στο οποίο είχε διανυκτερεύσει για προληπτικούς λόγους. Πρωί-πρωί τη Παρασκευή διαβάζεις ότι ο Τζήλος «είναι αποφασισμένος να επιστρέψει. Καμιά σκέψη αποχώρησης από τη Διαιτησία παρά τα βαριά τραύματα και το ψυχολογικό σοκ, από τη μαφιόζικη επίθεση που δέχτηκε». Θα προσπαθήσει μάλιστα να προλάβει τα αγωνιστικά τεστ των διαιτητών στο σεμινάριο που θα γίνει τη 1η Ιανουαρίου. Όταν εν τω μεταξύ θα έχει κληρώσει και το Σουιπστέικ. Συγνώμη το Πρωτοχρονιάτικο λαχείο ήθελα να πω. Στη συνέχεια κάνει και δηλώσεις: «Θα μιλήσω όταν σταθώ στα πόδια μου».

ΤΡΕΙΣ μέρες κι αυτές σκάρτες κράτησε το θαύμα. Η υπόθεση-Τζήλου. Όταν δηλαδή, το ξεπερνάει ο ίδιος ο παθών, κοιτάζει μπροστά και πάει παρακάτω, εμάς δεν μας πέφτει λόγος. Κάνουνε και οι συνάδελφοί του διαιτητές αποχή το Σαββατοκύριακο για τη τιμή των όπλων κι αυτό ήτανε όλο. Τη Δευτέρα οι πιτσιρικάδες θα βγούνε για να πούνε τα κάλαντα, την άλλη Δευτέρα τα μεσάνυχτα «πάει ο παλιός ο χρόνος» κι αυτό ήτανε όλο. Με το νέο έτος όλα στα ποδόσφαιρο θα λειτουργούν και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς. Μία που έγινε η δολοφονική επίθεση κι άλλη μία που θα ξεχαστεί. Εκτός αν ο ανυπέρβλητος Γ.Βασιλειάδης πάρει την ιστορική απόφαση να ανακηρύξει την 19η Δεκεμβρίου (που έγινε η άνανδρη επίθεση στον Τζήλο) ημέρα του Έλληνα διαιτητή. Όπως δηλαδή υπάρχει η γιορτή της μητέρας και του πατέρα, να θεσμοθετηθεί και η γιορτή του διαιτητή.

ΘΑ μου πείτε τώρα, ρε αθεόφοβε Καίσαρη, κάνεις πλάκα μ ένα τόσο σοβαρό θέμα. Δε νομίζω. Αντιθέτως, αυτοί που το έχουνε ρίξει στη τρελή είναι οι δήθεν αρμόδιοι; Ο «δε βάζω τη γλώσσα μέσα μου», Γιώργος Βασιλειάδης, επανήλθε σχετικά, με νεώτερη τοποθέτησή του: «Περιμένουμε από τη ποινική δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της». Αν δεν έγινε κατανοητό το κάνω πενηνταράκια: Δεν μας λέει ο εν λόγω Βασιλειάδης τι προτίθεται να κάνει αυτός. Μας λέει τι περιμένει, να κάνουν οι άλλοι. Και κάθε τέλος του μήνα πληρώνεται για να υποδύεται τον Υπουργό.

ΚΙ εκεί που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα έρχονται οι επιτετραμμένοι της ΦΙΦΑ να τινάξουν τη μπάνκα στον αέρα. Η σχετική ανακοίνωση έρχεται να αποδείξει ότι δεν είναι το σύμπαν και η βλακεία που δεν έχουν όρια. Είναι πρώτα και πάνω απ όλα η σαχλαμάρα: «Η Επιτροπή Παρακολούθησης καταδικάζει ( δηλαδή θα μπορούσε να επικροτεί;) την επίθεση εναντίον του Τζήλου, εν μεταξύ η Επιτροπή Παρακολούθησης θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις σχετικά με ελληνικό ποδόσφαιρο θα βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ανεξάρτητο εμπειρογνώμονα της ΟΥΕΦΑ και μεταξύ άλλων θ αναφέρει διαρκώς στη ΦΙΦΑ και τη ΟΥΕΦΑ».

ΕΙΝΑΙ προφανές. Μας έχουνε δει αλευρωμένους και μας περάσανε για μυλωνάδες. Κατ αρχήν ο πολυπράγμων Γεώργιος Βασιλειάδης οφείλει να απομείνει σε ειδική εκδήλωση το βραβείο της χρυσής πένας στον διευθυντή επικοινωνίας της ΕΠΟ. Μιλάμε για ανακοίνωση-μνημείο. Ζωγράφισε ο Ιάκωβος Φιλιππούσης. Ο Χαράλαμπος Σταύρος Κοντονής, που τον ανέσυρε από την ανεργία, μπορεί να είναι υπερήφανος. Η παρακαταθήκη που άφησε φεύγοντας στο ποδόσφαιρο, είναι ανεκτίμητη. Αυτό το «η Επιτροπή Παρακολούθησης, θα παρακολουθεί τις εξελίξεις» είναι ανεπανάληπτο. Αξεπέραστο. Το «εν τω μεταξύ» στη ίδια πρόταση με το «μεταξύ άλλων» δείχνει το μέγεθος της ασυναρτησίας. Αν δεν ήταν δηλαδή, ο εν λόγω Φιλιππούσης που στοιχίζει στην ΕΠΟ κάπου ένα κατοστάρικο χιλιάδες το χρόνο. Κι έπαιρναν να κάνει αυτή τη δουλειά έναν απόφοιτο της έκτης Δημοτικού. Σαν τον Γκιρτζίκη. Με το βασικό μισθό έξι κατοστάρικα. Θα τα έγραφε χειρότερα; Δύσκολο.

ΜΕ ΑΥΤΑ και με αυτά το θέμα-Τζήλου μπήκε στο περιθώριο. Ο Ολυμπιακός σάρωσε τη Γκραν Κανάρια. Ο Δημητράκης σχόλασε τον Πασκουάλ και φέρνει από την άλλη άκρη του Ατλαντικού τον προφεσόρ Πιτίνο. Στην ΑΕΚ πάτησαν το γκάζι σχετικά με τις μεταγραφές και κλείσανε από τώρα (για το καλοκαίρι ) τον Ιατρούδη του Εργοτέλη. Φρέσκα κουλούρια φωνάζει ο κουλουράς. Σχετικά τώρα με την απόπειρα δολοφονίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο, μία ενδιαφέρουσα πρόταση θα ήταν να αποσυρθούν οι νταραβεριτζιδες της ΦΙΦΑ από το ελληνικό ποδόσφαιρο και κατ επέκταση και από τη διαιτησία. Και να αναλάβουν κυανόκρανοι του ΟΗΕ. Που έχουν τη τεχνογνωσία και την εμπειρία να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τέτοια φαινόμενα. Ποιος ασχολείται όμως: Η Επιτροπή Παρακολούθησης «που θα συνεχίσει να παρακολουθεί, τις εξελίξεις σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο και θα αναφέρει διαρκώς στη ΦΙΦΑ και στην ΟΥΕΦΑ»; Μιλάμε για ξύλο με φύλλο μπακαλιάρο.

Στη μουσική επιλογή Elkano Browning Cream- Vals Melancholic

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ