Η ιδανική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό

Η ιδανική κλήρωση για τον Παναθηναϊκό

Ο αντίπαλος που προέκυψε για τον Παναθηναϊκό στο Κύπελλο του δίνει τη δυνατότητα να βρεθεί στα προημιτελικά. Ακριβώς έναν χρόνο πριν οι «πράσινοι» γνώριζαν τη συντριβή 4-1 στο παγοδρόμιο της Λαμίας που τους έβγαζε εκτός θεσμού.

Το Κύπελλο είναι μεγάλος στόχος για τον Παναθηναϊκό και η Λαμία είναι ένας ευπρόσδεκτος αντίπαλος. Εννοείται ότι σε νοκ άουτ συναντήσεις, όλα μπορούν να συμβούν. Δεν χρειάζεται συνεχώς να αναφέρουμε αυτό το κλισέ το οποίο είναι και πραγματικότητα.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί. Και προσωπικά θεωρώ ότι είναι από τις καλύτερες κληρώσεις. Δύο είναι οι βασικοί λόγοι και δεν αναφέρομαι στη  διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Η Λαμία έχει κάποιους ταλαντούχους, αλλά κι έμπειρους παίκτες μεσοεπιθετικά, αλλά αυτό δεν μπορεί να φοβίσει το «τριφύλλι». Να τον ανησυχήσει ίσως. Αλλά μέχρις εκεί.

Οι δύο λόγοι είναι απλοί. Ο πρώτος είναι ότι η Λαμία δεν έχει προτεραιότητα το κύπελλο. Μία ομάδα που παλεύει για την επιβίωσή της, δίνει σημασία στο πρωτάθλημα. Τώρα που θα έχει δύο δυνατά ματς (σε σχέση με τη φάση των ομίλων) σε διάστημα δύο εβδομάδων, θα προτιμήσει να παίξει με τους λεγόμενους βασικούς στο πρωτάθλημα και να πάρουν χρόνο στο κύπελλο κάποιοι αναπληρωματικοί.

Το παιχνίδι πρωταθλήματος για παράδειγμα, θεωρώ ότι θα είναι εξαιρετικά πιο δύσκολο για τον Παναθηναϊκό στην πόλη της Φθιώτιδας, σε σχέση με αυτό του κυπέλλου. Αν, μάλιστα, έχουμε αγωνιστική κανονικά το Σαββατοκύριακο 12-13 Ιανουαρίου , είτε γίνει το ματς με τον Παναιτωλικό είτε ξεκινήσει ο δεύτερος γύρος (και μπουν εμβόλιμα οι Αγρινιώτες), Παναθηναϊκός και Λαμία θα συναντηθούν τρεις φορές σε διάστημα 15 ημερών. Θυμίζω ότι οι «πράσινοι» παίζουν με τη Λαμία στη δεύτερη αγωνιστική του δεύτερου γύρου. Σ’ αυτά τα τρία ματς αν πεις στους ανθρώπους της Λαμίας ότι ένα μόνο ματς μπορούν να κερδίσουν, τότε θα επέλεγαν αυτό του πρωταθλήματος.

Ένας χρόνος

Ο δεύτερος λόγος είναι η περσινή καταστροφή για τον Παναθηναϊκό. Ήταν 21 Δεκεμβρίου 2017 όταν οι «πράσινοι» γνώρισαν τη συντριβή 4-1 στο γήπεδο που θύμιζε χιονοδρομική πίστα και δεν μπόρεσαν στη ρεβάνς να ανατρέψουν την κατάσταση. Το έφερε η μοίρα την ίδια μέρα έναν χρόνο μετά να προκύψει ζευγάρι Λαμία-Παναθηναϊκός στο Κύπελλο. Οι περισσότεροι που βρίσκονται τώρα στο ρόστερ βίωσαν αυτοί την κατάσταση. Δεν είναι θέμα εκδίκησης. Είναι παράδοξο έως ανεπίτρεπτο να λέμε ότι ένας σύλλογος με το μέγεθος του Παναθηναϊκού ψάχνει εκδίκηση κόντρα στη Λαμία. Έγινε ό,τι έγινε πέρσι, πέρασε η ομάδα της Λαμίας και μαγκιά της (αν κι εκτός από το χιόνι υπήρξαν και διαιτητικά λάθη στο πρώτο ματς). Κι αυτή στο χιόνι έπαιζε.

Απλώς εκμεταλλεύτηκε ότι πριν από έναν χρόνο επικρατούσε χάος στον Παναθηναϊκό με απλήρωτους παίκτες που σκέφτονταν πότε θα φύγουν για Χριστούγεννα. Είναι, ωστόσο, θέμα επίγνωσης. Όταν την έχεις πατήσει μία φορά, έστω κι αν ήσουν στα χειρότερά σου τότε, την επόμενη φορά θα μπεις με το μαχαίρι στα δόντια. Ήταν τόσο ισχυρό εκείνο το ταρακούνημα, που δεν το έχει ξεχάσει σίγουρα κανείς από τους παίκτες που το έζησαν. Και λογικά δεν θα μπουν με διάθεση για αστεία. Να σημειώσω απλώς ότι βασικοί σε εκείνο το 4-1 ήταν οι Διούδης, Κουρμπέλης, Κολοβέτσιος, Ινσούα. Βασικότατα στελέχη φέτος του Παναθηναϊκού. Είχαν ξεκινήσει ακόμα οι Κουλιμπαλί, Τζανδάρης, Άλτμαν, στο ημίχρονο μπήκε αλλαγή ο βασικός φέτος Χρήστος Δώνης και στο 65’ ο Μουνιέ.

Το μόνο που θα πρέπει να προβληματίζει τον Γιώργο Δώνη, είναι ότι το ματς στην πόλη της Φθιώτιδας, όπως έχουν τα πράγματα (αν δεν συνεχιστεί ή αποχή των διαιτητών ή αν δεν γίνει ο αγώνας με τον Παναιτωλικό νωρίτερα), θα είναι και το πρώτο του νέου έτους μετά τη διακοπή. Και μπορεί οι παίκτες να είναι πιο φρέσκοι, αλλά πάντα μετά από μία διακοπή δεν μπορείς να γνωρίζεις πως θα είναι η ομάδα.

Θα έχουν ξεκουραστεί ψυχολογικά στις γιορτές με τους δικούς τους ανθρώπους, όμως, δεν θα έχουν προπονήσεις με τους συμπαίκτες τους κι αυτό αποτελεί ερωτηματικό. Δεν είναι ακριβώς αρνητικό. Απλώς είναι το άγνωστο. Σε τι κατάσταση θα παρουσιαστεί η ομάδα. Το ίδιο ισχύει για τον αντίπαλο, αλλά επειδή είναι καθαρά θέμα Παναθηναϊκού η πρόκριση, αυτός έχει σημασία πόσο θα επηρεαστεί από τη διακοπή. Αν φυσικά επηρεαστεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ