Ναυαγοσώστης στο πέλαγος!

Ναυαγοσώστης στο πέλαγος!

Έχει παίξει αρκετά «παιχνίδια» η μπάλα στον Γιάγκος Βούκοβιτς, αλλά αυτός το κρατάει το… υπουργείο αμύνης!

Μπορεί οι ιστορίες των νέων παικτών, όπως για παράδειγμα του Σισέ, του Καμαρά ή του Κούτρη να θυμίζουν χριστουγεννιάτικο παραμύθι, όμως υπάρχουν κι αυτές των πιο παλιών που δεν υστερούν σε ενδιαφέρον.

Είναι ποτέ δυνατόν να μη συγκινηθεί κανείς από την «περιπέτεια» του Γιάγκος Βούκοβιτς στο Ρέντη; Ο Σέρβος στόπερ ήρθε πέρυσι το καλοκαίρι στον Ολυμπιακό από την τουρκική Κόνιασπορ και με τις συστάσεις του «υπουργού άμυνας», όπως τον χαρακτήριζαν οι συμπατριώτες του στην Εθνική ομάδα στην οποία εξακολουθεί να αποτελεί μέλος της.

Ο «Βούκο» δεν τα βρήκε όπως τα περίμενε στο μεγάλο λιμάνι, καθώς έμεινε πίσω στην προετοιμασία με τον Χάσι, λόγω τραυματισμού, όμως στη συνέχεια προέκυψε η άνοδος του Σισέ που ταίριαξε με τον Ένγκελς, με αποτέλεσμα ο Σέρβος να πάει με δανεισμό στην ιταλική Ελλάς Βερόνα, από την οποία επέστρεψε τον περασμένο Ιούνιο.

Ο Μαρτίνς δεν είχε άποψη για αυτόν, αλλά το σίγουρο είναι ότι ο Ολυμπιακός έψαχνε για στόπερ, όπως και απέκτησε τους Μιράντα και Μεριά, όμως ο Βούκοβιτς, ως πιο παλιός, πήρε το προβάδισμα με τη δουλειά της προετοιμασίας και από τότε έγινε η «κολώνα» στο κέντρο της άμυνας, καθώς είναι ο μόνος που έχει μείνει αμετακίνητος και όλοι οι άλλοι στόπερ (Σισέ,Μιράντα, Μεριά) γυρίζουν γύρω του.

Σε όλα αυτά θα πρέπει να προσθέσουμε και μία ακόμη παράμετρο που δείχνει τις… αντοχές του Γιάγκος. Γιατί αν είχε συμβεί σε άλλον παίκτη αυτό το «παιχνίδι» της μπάλας δύσκολα θα μπορούσε να σηκώσει το βάρος της ευθύνης, ιδιαίτερα σε μία ομάδα με τη νοοτροπία του Ολυμπιακού. Πώς να «σβηστεί» από το σκληρό δίσκο η φάση που του προέκυψε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όταν η μπάλα πέρασε από τον Γιαννιώτη, στη σέντρα του Βιεϊρίνια, αλλά αυτός την έσπρωξε στα δίχτυα της δικής του εστίας;

Αυτό το γκολ ίσως να έχει καθορίσει σε σημαντικό βαθμό τα μέχρι τώρα δεδομένα στο ταμπλό, πέρα από τις συνθήκες της… εξυγίανσης, όμως ο Βούκοβιτς βρήκε τον τρόπο να ρεφάρει. Και με το γκολ που πέτυχε στο τέλος του αγώνα με τον Ατρόμητο και με αυτό που ισοφάρισε στην Ξάνθη το δεύτερο «κόλπο» που του έκανε η μπάλα στα Πηγάδια.

Μοιάζει να είναι «εφτάψυχος» ο Σέρβος στόπερ και υπό κανονικές συνθήκες τα πιο δύσκολα τα έχει αφήσει πίσω του, αν και στην μπάλα ποτέ δεν ξέρεις τι θα σου φέρει η επόμενη φάση. Πόσο μάλλον όταν είσαι κεντρικός αμυντικός στον Ολυμπιακό και έχεις υποχρέωση να παίζεις στα… απέραντα τετραγωνικά ανάμεσα στη δική σου περιοχή και τη σέντρα του γηπέδου. Κανονικός… ναυαγοσώστης δηλαδή, όμως όχι σε κάποια παραλία, αλλά σε ολόκληρο πέλαγος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ