Το «κλειδί» του Μαρτίνς για το «φορτωμένο» πρόγραμμα και τις μάχες με Ντινάμο

Το «κλειδί» του Μαρτίνς για το «φορτωμένο» πρόγραμμα και τις μάχες με Ντινάμο

Τι έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος για το δεύτερο μισό της σεζόν. Πως σχεδιάζει το πλάνο για το φορτωμένο πρόγραμμα και που ποντάρει πολλά για την καλή πορεία του Ολυμπιακού. Το μήνυμα με την «γεμάτη» άδεια αλλά και τις διπλές προπονήσεις.

Οι παίκτες του Ολυμπιακού προπονήθηκαν σήμερα το πρωί στο Ρέντη κι έχουν πλέον μπροστά τους ένα εξαήμερο για να περάσουν τις γιορτές με τις οικογένειες τους και να ξεκουραστούν. Οι πειραιώτες θα γυρίσουν στο Ρέντη το Σάββατο το απόγευμα όπως τους ενημέρωσε ο Πέδρο Μαρτίνς αλλά αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στους παίκτες είναι ότι ο Πορτογάλος έχει προγραμματίσει διπλές προπονήσεις για Κυριακή και Δευτέρα. Είπε επίσης στους ερυθρόλευκους ότι θα πάνε την Πρωτοχρονιά στο Ρέντη για προπόνηση.

Ο 48χρονος τεχνικός του Ολυμπιακού δίνει πολύ μεγάλη έμφαση στις προπονήσεις και κυρίως στην ένταση του προγράμματος. Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που οι παίκτες λένε μετά το τέλος μιας κοπιαστικής προπόνησης ότι τους βγαίνει περισσότερη κούραση από κάποια ματς. Αυτό όμως είναι και το μεγάλο «όπλο» του Ολυμπιακού σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας του Πειραιά και σ’ αυτό ποντάρει πολλά ο Πορτογάλος.

Από την μία πλευρά ο Μαρτίνς έδωσε στους παίκτες του την εξαήμερη άδεια για να περάσουν τα Χριστούγεννα με τις οικογένειες τους, από την άλλη όμως ήταν κατηγορηματικός. Προπονήσεις με φουλ ένταση μόλις επιστρέψουν οι ερυθρόλευκοι στο Ρέντη, γιατί πολύ απλά ο 48χρονος τεχνικός θέλει η ομάδα του να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

Το πρόγραμμα θα είναι βαρύ για τους πειραιώτες με συνεχόμενα ματς στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο ενώ υπάρχουν φυσικά και οι δύο αναμετρήσεις με τη Ντινάμο Κιέβου. Και εδώ ο καλός ρυθμός ενδεχομένως να είναι κάτι παραπάνω από καθοριστικός παράγοντας σε ότι αφορά την υπόθεση πρόκριση.

Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Γιουρόπα Λιγκ δεν θα έχει υποχρεώσεις στο πρωτάθλημα της Ουκρανίας λόγω της χειμερινής διακοπής κι αυτό ακριβώς θέλει να εκμεταλλευτεί ο προπονητής των ερυθρόλευκων. Ο Μαρτίνς θέλει την ομάδα του να είναι σε φουλ τέμπο τόσο σε ότι αφορά το επίπεδο φυσικής κατάστασης όσο και την ένταση στα τρεξίματα, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι η διακοπή θα έχει επηρεάσει τους Ουκρανούς σ’ αυτόν τον τομέα.

Ο Ολυμπιακός δείχνει με την απόδοση του πως είναι μια ομάδα που έχει βάλει γερές βάσεις στην προπόνηση της κι αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό για τον Πέδρο Μαρτίνς. Ο Πορτογάλος θα συνεχίσει τις δυνατές προπονήσεις στο Ρέντη θεωρώντας (πολύ σωστά) πως οι ερυθρόλευκοι θα είναι μόνο κερδισμένοι από την καλή δουλειά στο Ρέντη.

Αυτό λοιπόν που είναι δεδομένο αφορά τις… διαθέσεις του Μαρτίνς με την επιστροφή των παικτών από την άδεια των Χριστουγέννων. Ο Πορτογάλος θα δώσει εντολή για να δουλέψουν στο φουλ οι μηχανές στο Ρέντη και ποντάρει πολλά στην σωστή προπόνηση για την συνέχεια της σεζόν.

Για την ακρίβεια ο Μαρτίνς θεωρεί πως η καλή προετοιμασία των παικτών με την εντατική προπόνηση στο Ρέντη, μπορεί να είναι το «κλειδί» στα δύο παιχνίδια των πειραιωτών απέναντι στη Ντινάμο Κιέβου και γι’ αυτό τον λόγο δεν θέλει να υπάρξει καμιά χαλάρωση.

Ο Μαρτίνς έχει εμπιστοσύνη στο ρόστερ της ομάδας του και το ζητούμενο από πλευράς Πορτογάλου είναι να συνεχίσουν οι παίκτες του σε εντατικούς ρυθμούς προπόνησης. Αυτό είναι το «κλειδί» για τον έμπειρο τεχνικό της ομάδας του λιμανιού και ο Μαρτίνς θέλει μεγάλη ένταση τουλάχιστον σε τέσσερις προπονήσεις της εβδομάδας. Την μια μέρα της εβδομάδας είναι ο αγώνας και την επόμενη του ματς υπάρχει φυσικά η αποθεραπεία.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ