Η μισή δουλειά έχει γίνει για τον ΠΑΟΚ

Η μισή δουλειά έχει γίνει για τον ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια

Καταρχάς χρόνια πολλά σε όλους (με υγεία πάνω από όλα) και καλές γιορτές.

Συνηθίζεται να λέγεται ότι πιο δύσκολο από το να φτάσεις στην κορυφή είναι να μείνεις εκεί. Όταν είσαι πρώτος όλοι όσοι είναι από πίσω σε κυνηγάνε. Λογικό είναι αυτό. Ο ΠΑΟΚ ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας την 5η αγωνιστική (παρότι ξεκίνησε τη σεζόν με -2 βαθμούς από πέρυσι) μετά το διπλό επί του Ολυμπιακού με 1-0 μέσα στο Καραϊσκάκη και από τότε κρατάει σταθερά την πρωτιά. Το θέμα βέβαια είναι να την κρατήσει μέχρι το Μάιο…

Τη 13η αγωνιστική έφτασε στο +8 από τον Ολυμπιακό που ακολουθεί και ουσιαστικά σφράγισε τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα των δύο τελευταίων στροφών του πρώτου γύρου.

Τη 14η αγωνιστική κερδίζοντας μέσα στη Λιβαδειά με 2-1 διατήρησε το +8 από τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι είναι οι μόνοι που δείχνουν ικανοί να διεκδικήσουν τον τίτλο στα 16 ματς που μένουν, καθώς η ΑΕΚ έχει μείνει 14 βαθμούς πίσω.

Η μισή δουλειά (παρά ένα ματς…) έχει γίνει ήδη για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος βρίσκεται σε καλό δρόμο για να κερδίσει το πρώτο του πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια. Η άλλη μισή δουλειά όμως (ο δεύτερο γύρος…) θα είναι ακόμη πιο δύσκολη! Η πίεση είναι μεγαλύτερη κάθε αγωνιστική που περνάει, αλλά όσο διατηρείται η διαφορά ασφαλείας, τόσο η πίεση μεταφέρεται και στην άλλη πλευρά που βλέπει να κλεψύδρα να αδειάζει.

Το μισό πρωτάθλημα θα κριθεί τις πρώτες 5-6 αγωνιστικές του δεύτερου γύρου. Σε αυτό το διάστημα ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός θα παίξουν με τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη (πρώτος ο Δικέφαλος), έπειτα ο ΠΑΟΚ θα κατέβει να παίξει με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ (19η αγωνιστική) και μετά θα υποδεχθεί τους Πειραιώτες στην Τούμπα πριν το ντέρμπι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη την 21η αγωνιστική.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ περάσει από αυτά τα ματς (ειδικά χωρίς ήττα από τον Ολυμπιακό) διατηρώντας μια διαφορά υπέρ του, τότε θα βρεθεί αγκαλιά με το πρωτάθλημα μετά από 34 χρόνια!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ