Θα το πάει ως το τέλος, με αποδείξεις

Θα το πάει ως το τέλος, με αποδείξεις

Ο Ολυμπιακός και ο Βαγγέλης Μαρινάκης επέλεξαν να διεκδικήσουν ό,τι τους αναλογεί/αξίζει σε Ελλάδα και Ευρώπη, διορθώνει τα λάθη, ενισχύει το ρόστερ, δυναμώνει και βάζει δύσκολα στους αντιπάλους του.

Ο Ολυμπιακός δεν είναι φαβορί κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου, αλλά έχει αποδείξει ότι αξίζει/δικαιούται να κοιτάζει ψηλά και μακριά. Όπως έχει αποδείξει πως ό,τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τη Super League αποτελεί παραποίηση της πραγματικότητας. Αλλά είναι αποφασισμένος να τα πάει όλα ως το τέλος. Να διεκδικήσει ό,τι του αναλογεί. Με πράξεις και όχι λόγια. Με αναγνώριση των λαθών του, με διορθώσεις ουσίας, με ενίσχυση εκεί που «πονάει». Απόδειξη ότι ο Ολυμπιακός δεν θα παρατήσει τίποτε. Ότι πιστεύει ακράδαντα πως μπορεί να φτάσει εκεί που πραγματικά μπορεί. Και ό,τι έκανε στην Ευρώπη, είναι η τρανότερη απόδειξη για το πού μπορεί να φτάσει.

Η Ντιναμό Κιέβου αποτελεί κάτι σαν… παράθυρο με θέα. Ένας μεγάλος αντίπαλος με ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Το 21 της κατάταξης UEFA. Αλλά τέλος πάντων μια ομάδα «γήινη». Ένα σοβαρό εμπόδιο, βεβαίως. Υψηλότατο. Σε τοπ επίπεδο, με μπάτζετ που ξεπερνάει το εκατομμύριο.

Αλλά και η μεγάλη πρόκληση του Φλεβάρη. Το αλατοπίπερο της μάχης στη φάση των «32». Το ορεκτικό για την πρόκριση του «16». Αρκεί βεβαίως οι δείκτες απόδοσης της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς να συνεχίζουν να ανεβαίνουν. Η δουλειά να φέρνει αποτελέσματα. Βελτίωση. Πρόοδο. Το όπλο του Ολυμπιακού στο Europa dream δεν μπορεί να είναι ούτε το όνομα του αντιπάλου, ούτε η κατάσταση του. Το όπλο του Ολυμπιακού, είναι ο… Ολυμπιακός.

Είναι η ομάδα που απέκλεισε τη Μίλαν. Εκείνη που πλέον ακούει σε καθημερινή βάση ανθρώπους του ποδοσφαίρου να την παραδέχονται ως αυτή που «παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα». Είναι η μπάλα της. Το γήπεδο της. Το όνειρο της. Τα υπόλοιπα συζητώντας για μια κλήρωση δεν είναι για έμπειρους παρατηρητές της κατάστασης. Και ο Ερυθρόλευκος οργανισμός είναι πολύ πεπειραμένος σε τέτοιες διαδικασίες. Έχει βρεθεί σε κληρώσεις για τα νοκ άουτ του Φλεβάρη στις δέκα από τις τελευταίες δώδεκα ευρωπαϊκές συμμετοχές του. Ξέρει καλά λοιπόν και τι χρειάζεται, και τι μπορεί να του δώσει ώθηση.

Ο Ολυμπιακός γνωρίζει ότι απέναντί του έχει μια ομάδα κόντρα στην οποία ο ίδιος δεν μπορεί να χαρακτηριστεί φαβορί. Δεν είναι το φαβορί, άλλωστε. Αλλά όπως είπε και ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά το τέλος της μεγαλειώδους πρόκρισης επί της Μίλαν, «χτίζεται μία πολύ μεγάλη ομάδα και το μέλλον της ανήκει». Στη διαδικασία της ανοικοδόμησης, λοιπόν, μπαίνει το κεφάλαιο Ντιναμό. Οι πολυκατοικίες χτίζονται όροφο, όροφο. Οι ομάδες δεν διαφέρουν. Κάθε όροφο που ολοκληρώνεις, πηγαίνεις στον επόμενο. Μια διαδικασία αέναη, καθώς σε μία ποδοσφαιρική «πολυκατοικία» δεν υπάρχει ταράτσα. Εάν πιστέψεις ότι έφτασες στο τελευταίο πάτωμα και δεν «χτίσεις» κι άλλο, μετά έχει μόνο προς τα κάτω.

Ο στόχος του Ολυμπιακού είναι το επόμενο βήμα. Η επόμενη ημέρα. Το επόμενο παιχνίδι. Τον Φεβρουάριο, καλώς εχόντων των πραγμάτων οι Ερυθρόλευκοι θα είναι διαφορετική ομάδα. Όχι μόνο γιατί θα έχουν αποκτηθεί 1-2 νέοι παίκτες τοπ ποιότητας, αλλά επειδή οι 20 νέοι ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι, θα έχουν γίνει ακόμη καλύτερο σύνολο, ακόμη καλύτερη ομάδα. Θα παίζουν ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο. Και με τις μεταγραφικές ενέσεις ποιότητας, θα είναι έτοιμοι να κάνουν φτάσουν εκεί που κοιτούν. Και η αλήθεια είναι ότι αυτός ο Ολυμπιακός αξίζει να κοιτάζει μακριά. Ακόμη και πέρα από τα πολύ υψηλά εμπόδια που έχει μπροστά του.

Οσο για το πρωτάθλημα; Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ζήτησε νίκες ως το τέλος. Οι παίκτες του υποσχέθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να το πράξουν. Αλλά ουσιαστικά όλοι γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι αυτό δεν αποτελεί εύκολη αποστολή. Καθώς τα εμπόδια που θα παρουσιαστούν είναι πολλά. Και αρκετά εξ αυτών δυσθεώρητα. Αλλά είπαμε, αυτός είναι και ο λόγος που ο Ολυμπιακός ενισχύεται. Και δυναμώνει. Για να υπερκεράσει κάθε βρομιά που του ετοιμάζουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ