Η χαμένη(;) φετινή χρονιά

Η χαμένη(;) φετινή χρονιά

Η νέα ήττα στο ΟΑΚΑ, αυτήν τη φορά από την Armani ουσιαστικά έβαλε πρόωρο τέλος στην προσπάθεια του Παναθηναϊκού για κάτι καλό στη φετινή Euroleague.Με βάση τις έως τώρα επιδόσεις τους μακριά από την Αθήνα και έχοντας υπόψη το πρόγραμμα του δευτέρου γύρου, ακόμα και η οκτάδα φαντάζει πλέον ως ανέφικτος στόχος.

Ο Πασκουάλ έφυγε, ο νέος προπονητής έρχεται, αλλά τα προβλήματα είναι ακόμα εδώ. Και πως να μην είναι, αφού μιλάμε για ένα ρόστερ με πολλές παθογένειες, αδυναμίες και ανισορροπία, που φάνηκαν με το καλημέρα. Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι με το υπάρχον δυναμικό και χωρίς τουλάχιστον δύο αλλαγές, μπορεί ο Παναθηναϊκός να αγγίξει έστω και την οκτάδα;

Τα προβλήματα είναι γνωστά. Δεύτερο άσος πίσω από τον Καλάθη, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Ο Λεκαβίτσιους φαίνεται ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του και το κενό είναι εμφανές. Στο πέντε, αν και υπάρχουν τέσσερις παίκτες πρακτικά οι πράσινοι δεν έχουν σημείο αναφοράς. Ο «γερασμένος» Λάσμε, ο συνεχώς σε πτώση Γκιστ, ο βαρύς Βουγιούκας και ο ανέτοιμος Παπαγιάννης συνθέτουν μια frontline χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Εάν σε όλα τα παραπάνω προσθέσεις και την απουσία αξιόπιστου σουτ από μακριά, τότε νομίζω ότι έχεις την απάντηση γιατί το τριφύλλι μετά από έναν σχεδόν γύρο, βρίσκεται κάτω από την όγδοη θέση.

Η απόλυση του Πασκουάλ θα είχε κάποιο νόημα, αν η φετινή ομάδα μπορούσε να τη δει ως ηλεκτροσόκ και να ξεκινήσει την αντεπίθεση της μετά από αυτήν. Δυστυχώς όμως, η αλήθεια δεν είναι αυτή, Όποιος προπονητής κι αν έρθει για να αναλάβει τώρα, δεν μπορεί να κάνει πολλά πράγματα, χωρίς να προβεί και σε σημαντικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό. Τα χρήματα που διαθέτει ο Παναθηναϊκός είναι λίγα για τόσο σημαντικές αλλαγές, οπότε θα πρέπει να αλλάξει σκεπτικό, κάνοντας και μία δύσκολη παραδοχή. Πρέπει να αποφασίσει ότι η φετινή χρονιά είναι χαμένη στην Ευρώπη και να επικεντρωθεί στους εγχώριους τίτλους. Θα μου πείτε και τι να κάνει στη Euroleague; Να την παρατήσει; Σε καμία περίπτωση. Μπορεί να τη χρησιμοποιήσει για να δέσουν καλύτερα οι παίκτες του ελληνικού του κορμού, να ψηθούν οι νεαρότεροι στις συνθήκες που επικρατούν στη διοργάνωση και, αν μπορεί να βρει έναν ή δύο παίκτες για να αντικαταστήσει κάποιους από τους «γερασμένους» ξένους του.

Ποτέ στην ιστορία τους οι πράσινοι δεν έχουν σε οκτώ ματς έξι ήττες, οι οποίες πιθανότατα θα γίνουν και επτά την Παρασκευή, γεγονός που καθιστά την πρόκριση χαμένη υπόθεση. Με εννέα αγώνες εκτός έδρας στο δεύτερο γύρο, εκ των οποίων οι τέσσερις τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του, ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχει αποχαιρετήσει την οκτάδα απ’ την 20η κιόλας! αγωνιστική. Για να έχει ελπίδες πρόκρισης θα πρέπει να κερδίσει την ΤΣΣΚΑ στο φινάλε του πρώτου γύρου, να πάρει όλα τα υπόλοιπα εντός έδρας παιχνίδια του και να πετύχει μίνιμουμ τέσσερις νίκες μακριά από το ΟΑΚΑ. Σε περίπτωση που γίνει αυτό, τότε είμαι έτοιμος να πιστέψω και στον Άγιο Βασίλη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ