Πρωτάθλημα δεν θα πάρει, αλλά δεδομένα θα είναι… άλλη

Πρωτάθλημα δεν θα πάρει, αλλά δεδομένα θα είναι… άλλη

Ο Κρίστισιτς αποτελεί την ενδεδειγμένη λύση για τον άξονα της ΑΕΚ, με την παρουσία του Σέρβου χαφ να είναι ικανή για να αλλάξει εντελώς την εικόνα των Κιτρινόμαυρων και να τους μεταμορφώσει προς το (πολύ) καλύτερο.

Το να αναφέρω πως οι εξελίξεις που μας απασχολούν γύρω από τα μεταγραφικά της ΑΕΚ και δη το θέμα του κεντρικού χαφ ήρθαν στην καθημερινότητά μας με καθυστέρηση έξι μηνών, είναι μάλλον περιττό. Οι Κιτρινόμαυροι καθυστέρησαν χαρακτηριστικά για να βάλουν σε φάση υλοποίησης τις βασικές ανάγκες του ρόστερ τους, όμως για την περίπτωση της Ένωσης ισχύει το κάλλιο αργά παρά ποτέ.

Η υπόθεση του Νέναντ Κρίστισιτς δείχνει να είναι σε εξαιρετικό επίπεδο και εκτός απροόπτου ο Σέρβος μέσος θα αποτελέσει το πρώτο μεταγραφικό απόκτημα του Δικεφάλου. Μια κίνηση που προσωπικά με… ψήνει με χίλια και που πιστεύω πως θα αλλάξει εντελώς την εικόνα της ΑΕΚ. Από το καλοκαίρι, όταν και το 10.gr είχε αποκαλύψει το ενδιαφέρον της Ένωσης για τον παίκτη του Ερυθρού Αστέρα, είχα σημειώσει πως μια προσθήκη όπως η συγκεκριμένη μπορούσε να αποτελέσει τον καταλύτη, για να βαδίσει η ομάδα του Ουζουνίδη προς το δεύτερο σερί πρωτάθλημα.

Οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί δεν επιτρέπουν την οριοθέτηση του συγκεκριμένου στόχου τώρα, όμως δεδομένα η ΑΕΚ με τον Κρίστισιτς, δεν θα έχει καμία σχέση με την ομάδα που είδαμε στον πρώτο γύρο. Ο Σέρβος χαφ είναι ένας ποδοσφαιριστής πολύ υψηλού επιπέδου, που μπορεί να κάνει περισσότερες από μία δουλειές στον άξονα. Παρότι το δυνατό του σημείο είναι ξεκάθαρα η δημιουργία.

Ο Κρίστισιτς αλλάζει εντελώς τις ισορροπίες για την ΑΕΚ και πέρα από τα όσα θα προσθέσει στο αγωνιστικό σκέλος, δυναμώνει σε αντίστοιχο βαθμό και τα αποδυτήρια. Μιλάμε άλλωστε για έναν παίκτη-ηγέτη, που έρχεται από μια γεμάτη σεζόν στους πρωταθλητές Ελλάδας όχι για να συμπληρώσει τις θέσεις των χαφ, αλλά για να αποτελέσει σημείο αναφοράς στο κέντρο τους.

Έστω και με καθυστέρηση λοιπόν η ΑΕΚ κινείται προς τον σωστό δρόμο. Καλύπτοντας τα κενά της με παίκτες από το πάνω ράφι που θα έρθουν με γνώμονα πως θα γίνει η ομάδα καλύτερη. Το που θα μπορέσει να φτάσει η ΑΕΚ με τις προσθήκες που θα ακολουθήσουν, εκτιμώ πως τώρα δεν μπορεί να το προδικάσει κανείς. Θα το δείξει μόνο η πορεία. Το βέβαιο είναι πως ο στόχος της δεύτερης θέσης πρέπει να υπάρχει τουλάχιστον στη σκέψη των παικτών και των ιθυνόντων του συλλόγου. Αν θα υπάρξει και στην πράξη, θα το μάθουμε. Και μάλιστα σύντομα.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ