Η μεγάλη αναγνώριση του Ολυμπιακού

Η μεγάλη αναγνώριση του Ολυμπιακού

Στα ρεπορτάζ του ουκρανικού Τύπου φιλοξενούνται δηλώσεις παικτών και προπονητών για τους ερυθρόλευκους, ενόψει των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού με τη Ντινάμο στο Γιουρόπα Λιγκ. Όλοι μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τους πειραιώτες κι αυτό φανερώνει πολλά για την αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται στην ομάδα του λιμανιού.

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με τη Ντινάμο Κιέβου στην φάση των 32 του Γιουρόπα Λιγκ και ο ουκρανικός Τύπος δείχνει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις δύο αναμετρήσεις των ερυθρόλευκων με την ομάδα του Κιέβου. Το βλέπει αυτό κάποιος από τα αφιερώματα των ουκρανικών εφημερίδων και ιστοσελίδων για τον Ολυμπιακό κι ένα στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία αφορά τα όσα λένε παίκτες και προπονητές για την ομάδα του Πειραιά.

Δεν μπορεί να μην επισημάνει κάποιος τα καλά λόγια που έχουν ειπωθεί για τον Ολυμπιακό και τις δυνατότητες που έχει σαν ομάδα. Κι αυτό είναι κάτι το οποίο το λαμβάνουν υπόψιν οι άνθρωποι της Ντινάμο, γιατί όταν ακούγονται τόσο καλά λόγια για μια ομάδα και μάλιστα από πολλούς ανθρώπους του ποδοσφαίρου δεν είναι τυχαίο.

Είναι σημαντικό για τους ερυθρόλευκους να ακούγονται τόσο κολακευτικά σχόλια για την δουλειά που έχουν κάνει την φετινή σεζόν κι αυτό αν μη τι άλλο είναι ένα «παράσημο» για τον Πέδρο Μαρτίνς, τους συνεργάτες του και τους παίκτες του Ολυμπιακού. Είναι μεγάλη υπόθεση που ο Σάκχοφ και ο Χατσερίντι, δύο παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για την ομάδα του Πειραιά, μιλώντας στους συμπατριώτες τους.

Είναι μεγάλη υπόθεση για τον Ολυμπιακό να έχει την αναγνώριση όλων και δεν χωρά αμφιβολία πως η εμφατική πρόκριση της ομάδας του λιμανιού από τον όμιλο, αφήνοντας εκτός Ευρώπης την Μίλαν, είναι κάτι που έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερο πρεστίζ στους ερυθρόλευκους. Κι αυτό φαίνεται από τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό οι Ουκρανοί, ενάμιση μάλιστα μήνα πριν από το πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων.

Η ομάδα του Πειραιά θα τα δώσει όλα απέναντι στους Ουκρανούς, όπως έκανε άλλωστε σε όλα τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια με στόχο φυσικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Προσέξτε, δεν θα είναι εύκολο. Απέναντι στον Ολυμπιακό θα βρεθεί μια δυνατή ομάδα και αυτό πρέπει πάντα να το έχουν στο μυαλό τους οι φίλοι των πειραιωτών αλλά κυρίως οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Είναι όμως πολύ σημαντικό ότι οι Ουκρανοί δείχνουν πόσο πολύ υπολογίζουν την ελληνική ομάδα θεωρώντας ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για τη Ντινάμο στα δύο παιχνίδια με τους ερυθρόλευκους. Είπαμε, ο εμφατικός τρόπος πρόκρισης του Ολυμπιακού από την φάση των ομίλων στους 32 της διοργάνωσης, ήταν ένα πολύ μεγάλο κέρδος για τους πειραιώτες. Όχι μόνο επειδή συνεχίζεται η ευρωπαϊκή πορεία αλλά κι επειδή η ομάδα του λιμανιού δημιούργησε ένα ακόμα ισχυρότερο ευρωπαϊκό προφίλ, το οποίο θα της προσφέρει πολλά και τα επόμενα χρόνια στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ