Ασορτί με το 2018

Ασορτί με το 2018

Δεν ήταν έκπληξη η ήττα αλλά η εικόνα του Ολυμπιακού. Η Νταρουσάφακα είχε δείξει πως δεν αξίζει το 1-13, ο Ολυμπιακός προφανώς δεν το είχε προσέξει και έκλεισε αρνητικά μια κακή έτσι και αλλιώς χρονιά. To 2019 ξεκινά με μια σπουδαία ευκαιρία που πρέπει να εκμεταλλευτεί...

Λένε πως μένει η τελευταία εντύπωση. Ο Ολυμπιακός που είδαμε στην Πόλη με την Νταρουσάφακα απέχει κατά πολύ από τις πραγματικές δυνατότητες του. Ο Ολυμπιακός βεβαίως… φρόντισε να δώσει θάρρος στην Τουρκική ομάδα.

Μια ήττα που αν δεν έβλεπε κανείς την βαθμολογία και το 1-13 της Νταρουσάφακα, αλλά μόνο τον χθεσινό αγώνα τότε δεν θα του προξενούσε εντύπωση. Ένας Ολυμπιακός θλιβερός στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα απέναντι σε μια ομάδα που διψούσε για νίκη. Ένας Ολυμπιακός μπλαζέ, λες και πήγε στην Πόλη για διακοπές μέρες που είναι.

Πρώτος εννοείται πως ευθύνεται ο Μπλατ που δεν προετοίμασε όπως έπρεπε την ομάδα του. Ο Μπλατ που όσο περνάνε τα ματς δείχνει ξεκάθαρα πως δεν υπολογίζει συγκεκριμένους παίκτες. Ο Μάντζαρης δεν έπαιξε καθόλου χθες, ο Τίμα έπαιξε σκάρτα δύο λεπτά. Με 9 παίκτες ο Ολυμπιακός αγωνίστηκε έχοντας ουσιαστικά μόνο τον Στρέλνιεκς σε νορμάλ κατάσταση. Και ο Λετονός προσπάθησε να το πάρει μόνος του.

Θα ήταν η κλεψιά της χρονιάς αν ο Ολυμπιακός επικρατούσε. Η Νταρουσάφακα από την άλλη είναι ομάδα που δεν αξίζει το 2-13 που έχει στον πρώτο γύρο. Τα περισσότερα ματς τα έχασε στο φινάλε, θα μπορούσε κάλλιστα να έχει 2-3 νίκες παραπάνω.

Για τον Ολυμπιακό προφανώς η ήττα δεν είναι καταστροφή. Απλά έχασε σε μια έδρα που όλοι έχουν περάσει έως τώρα, από μια ομάδα που οι περισσότεροι με τον ίδιο στόχο είναι πιθανότερο να νικήσουν.

Έχασε μια σπουδαία ευκαιρία να συνεχίσει το θετικό σερί και να πάει φουριόζος στο ντέρμπι με τον ΠΑΟ την αγωνιστική που έρχεται. Έχασε την ευκαιρία να είναι μόνος 4ος στην βαθμολογία μπαίνοντας με άλλο αέρα στον δεύτερο γύρο.

Τα πάνω-κάτω του Ολυμπιακού είναι δεδομένα, από την στιγμή που χτίζεται κάτι νέο με τον Μπλατ το οποίο αξίζει στήριξη και υπομονή για όλους. Το ζητούμενο είναι να ξεπερνάει τέτοια άσχημα βράδια γρήγορα και να είναι στον δρόμο που θέλει ο προπονητής. Και βεβαίως να γίνει όσο πιο γρήγορα αυτή η προσθήκη που θέλει ο Μπλατ καθώς ο χρόνος περνάει επικίνδυνα.

Η τελευταία εικόνα του Ολυμπιακού ήταν κακή, κάκιστη θα πω σε ένα ματς που δεν αναγνώριζες την ομάδα που φορούσε τα κόκκινα.

Μια εμφάνιση του Ολυμπιακού ασορτί με την συνολική παρουσία του το 2018. Η χειρότερη χρονιά των τελευταίων χρόνων για τον Ολυμπιακό έκλεισε με τον χειρότερο τρόπο.

Μέσα στο 2018 άλλωστε ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να διακριθεί πουθενά. Έχασε το πρωτάθλημα από τους πράσινους παρότι ξεκίνησε με μπρέικ, έχασε το κύπελλο από την ΑΕΚ σε ένα από τα χειρότερα βράδια της νεότερης ιστορίας του, ενώ αποκλείστηκε από την Ζαλγκίρις από το Φάιναλ Φορ παρότι είχε πλεονέκτημα έδρας.

Στην τρέχουσα σεζόν έχει το χειρότερο ρεκόρ με το νέο σύστημα Ευρωλίγκας (9-6) σε ένα πρωτάθλημα όμως που είναι όλοι κοντά (με εξαίρεση Φενέρ, Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ που είναι σε άλλο επίπεδο) ενώ στο πρωτάθλημα ήδη έχει μια ήττα στο ΟΑΚΑ από τους πράσινους.

Το 2019 ανοίγει για τον Ολυμπιακό με πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μπει με το δεξί σε μια νέα χρονιά που πρέπει να είναι πολύ καλύτερη.

Με τον ΠΑΟ στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός θα έχει την ευκαιρία να γυρίσει στις νίκες, να μειώσει σε 2-1 τα φετινά ματς με τον αιώνιο και να τον σπρώξει ακόμη πιο βαθιά μακριά από την 8αδα.

Από τον χειρότερο ΠΑΟ των τελευταίων χρόνων μετράει δύο ήττες ο Ολυμπιακός που ναι μεν είναι καλύτερη ομάδα όμως οφείλει να το δείξει.

Και την Παρασκευή που έρχεται είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για μια νέα αρχή. Σε όλα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ