Το βασικό ζήτημα παραμένει στη στελέχωση του ρόστερ

Το βασικό ζήτημα παραμένει στη στελέχωση του ρόστερ

Ο Τσάβι έφυγε, ο Πιτίνο ήρθε, αλλά το πρόβλημα κατά τη γνώμη μου δεν λύθηκε απλά μακιγιαρίστηκε. Η μόνη λύση είναι να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στο υπάρχον ρόστερ.

Παρασκευή βράδυ και Κυριακή απόγευμα είδαμε σαφέστατα έναν διαφορετικό Παναθηναϊκό. Πολύ πιο εύστοχο και κινητικό στην επίθεση, πολύ πιο πιεστικό και συγκεντρωμένο στην άμυνα. Οι δύο αυτές διαφορές πιστώνονται απόλυτα στον νέο προπονητή του τριφυλλιού.

Είναι σίγουρο πως ο Ρικ Πιτίνο δούλεψε αρκετά στο κομμάτι της ψυχολογικής τόνωσης των παικτών του αντιλαμβανόμενος πως το μεγαλύτερο πρόβλημα, πλην των όποιων αγωνιστικών ανορθογραφιών έχει το υπάρχον δυναμικό, ήταν το ψυχολογικό. Ο έμπειρος κόουτς είδε ότι οι πράσινοι είχαν σημαντικό έλλειμμα αυτοπεποίθησης εξαιτίας των πρόσφατων αρνητικών αποτελεσμάτων.

Η κίνηση του αυτή, σε συνδυασμό με την ταυτόχρονη διδασκαλία νέων συστημάτων αμυντικής θωράκισης και την σχεδόν εμμονική του προσήλωση στην γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας στην επίθεση, έφεραν τα πρώτα αποτελέσματα.

Νίκη στο πρώτο ματς κόντρα σε ένα από τα φαβορί της φετινής Euroleague και στο δεύτερο σε μια δύσκολη έδρα εναντίον ενός πάντα υπολογίσιμου αντιπάλου. Το θέμα βέβαια βρίσκεται αλλού.

Που; Στο τι θα γίνει από δω και πέρα. Βέβαια με αυτό δεν εννοώ το αμέσως επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά την σεζόν γενικότερα. Είναι δεδομένο πως τα προβλήματα και οι παθογένειες που έφεραν το τριφύλλι σε αυτή τη δύσκολη θέση δεν εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας με την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

Το πρόβλημα στο εύκολο και αξιόπιστο σουτ, το αθλητικό πεντάρι σημείο αναφοράς και η σταθερά ποιοτική λύση πίσω από τον Καλάθη δεν λύθηκαν με δύο ή και παραπάνω νίκες. Εάν οι πράσινοι δεν κάνουν αλλαγές τα παραπάνω ζητήματα θα τα βρουν πάλι μπροστά τους και μάλιστα σε πολύ πιο κομβικό σημείο της σεζόν.

Δεν ξέρω αν ο Πιτίνο κάνει τις ίδιες σκέψεις, αν και υπάρχουν πληροφορίες για μεταγραφικές αναζητήσεις, όμως είναι αρκούντως έξυπνος και έμπειρος για να γνωρίζει τι χρειάζεται η ομάδα για να αλλάξει επίπεδο και να σώσει τη χρονιά στην Euroleague. Το τρένο δεν έχει χαθεί ακόμα, αλλά σίγουρα έχει απομακρυνθεί ο βασικός στόχος της πρώτης τετράδας.

Η φετινή ομάδα έχει ήδη πετύχει κάτι πολύ σημαντικό για το μέλλον. Έχει δημιουργήσει ένα αξιόπιστο ελληνικό κορμό και θέλει να βρει ξένους να τον πλαισιώσουν.

Ο νέος προπονητής είναι ο ιδανικός στο να ψάξει νέους σε ηλικία και σε ανεκτά οικονομικά επίπεδα Αμερικανούς για να πορευτεί ο Παναθηναϊκός την επόμενη μέρα.

Ειλικρινά δεν ξέρω που θα πάει το τριφύλλι ο Πιτίνο, όμως, η παρουσία του και μόνο στον πράσινο πάγκο αποτελεί τιμή και παράσημο στην ιστορία του Συλλόγου.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ