Θα μας πουν οι «ειδικοί» αν έχει δίκιο ο Ολυμπιακός;

Θα μας πουν οι «ειδικοί» αν έχει δίκιο ο Ολυμπιακός;

Ρητορική η ερώτηση, απλά δείχνει πολλά η αντιμετώπιση μιας υπόθεσης όπου καταστρατηγούνται κανονισμοί και στην οποία έχει 100% δίκιο ο Ολυμπιακός αλλά μαεστρικά επιχειρείται να πάει αλλού το θέμα.

Μέρα που είναι θα ήταν πιο ευχάριστο να ασχοληθούμε με κάτι πιο χαλαρό, ποδοσφαιρικό, γιορτινό. Όπως για παράδειγμα το πόσο σημαντική είναι η έλευση άμεσα του Σολδάνο δείχνοντας ότι ο Ολυμπιακός πιστεύει ακράδαντα στο πλάνο Μαρτίνς. Δυστυχώς όμως λίγες ώρες πριν μας αποχαιρετήσει το 2018 θα πρέπει να γράφουμε για προσφυγές στο Διαιτητικό δικαστήριο και διάφορα τέτοια όμορφα που είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει μέρος του ποδοσφαίρου.

Βλέπετε οι άνθρωποι που έφεραν την… εξυγίανση στο ποδόσφαιρο μαζί με αυτούς που την στήριξαν προπαγανδιστικά λάτρευαν τα δικαστήρια (πρωτάθλημα προσπάθησε να πάρει ο ΠΑΟΚ εκεί), τις «ύποπτες» υποθέσεις, τα σκάνδαλα κυρίως με εισαγωγικά όπως αποδεικνύονταν, τους… υποβιβασμούς του Ολυμπιακού, τις τιμωρίες του με κάθε τρόπο είτε υπήρχε περίπτωση να συμβεί είτε όχι (σχεδόν πάντα ίσχυε το δεύτερο) και διάφορα άλλα… κλασσικά και εικονογραφημένα όπως αποδεικνυόταν αργά ή γρήγορα.

Σε όλες λοιπόν τις περιπτώσεις, ειδικά με «κατηγορούμενο» τον Ολυμπιακό υπήρχαν οι αναλύσεις από τους «ειδικούς». Αν αυτό που συμβαίνει έχει βάση, αν έχει τύχη κ.λπ. Στην τελευταία εξέλιξη, αυτή που έγινε γνωστή και επίσημα σήμερα με τον Ολυμπιακό να κάνει προσφυγή στο Διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ κατά της Σούπερ Λιγκ για την απόφαση να συνεχιστεί το πρωτάθλημα από την 15η αγωνιστική και όχι να πάει σε εμβόλιμη από τη στιγμή που υπήρχε αναβολή, δεν βλέπεις και πολλά-πολλά.

Καταγραφές των γεγονότων από την μια και μαεστρική προσπάθεια για να πάει το θέμα αλλού. Έχασε λέει ο Ολυμπιακός στην ψηφοφορία. Αυτό ήταν το θέμα; Ποιος είχε δίκιο όμως γιατί δεν το λένε οι «εξυγιαντές»; Γιατί ξαφνικά ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θυμήθηκαν τις αγκαλίτσες και τα φιλάκια;

Κάνει προσφυγή ο Ολυμπιακός και ουσιαστικά βγάζει στην σέντρα τον Μπαταγιάννη, το 2ο ημίχρονο των… εξυγιαντών στο θέμα χωρίς να μας εξηγήσουν τελικά ποιος έχει δίκιο… Λες και ο Μπαταγιάννης που είναι άνθρωπος του Ολυμπιακού εκτός από πρόεδρος της Λίγκας μπορεί να αλλάξει την γνώμη στις… εξυγιαντικές δυνάμεις του ποδοσφαίρου μας. Λες και το θέμα από όλο το σκάνδαλο που έχει δημιουργηθεί είναι αυτό.

Και η λέξη σκάνδαλο ταιριάζει 100%! Γιατί είναι ξεκάθαρος ο στόχος των «νονών» της εξυγίανσης να βάλουν τον Ολυμπιακό να παίξει όλα τα δύσκολα ματς μαζεμένα.

Πάμε και στην ουσία του θέματος αφού δεν πάνε οι ειδικοί. Αν ρωτήσεις, αν διαβάσεις, μαθαίνεις.

Άρθρο 22 παρ. 6 του ΚΑΠ: λέει ρητά και κατηγορηματικά ότι αν στον πρώτο γύρο υπάρχει περίπτωση αναβολής τότε η αγωνιστική αυτή θα διεξαχθεί εμβόλιμα. Ούτε μα ούτε μου. Ξεκάθαρα χωρίς την παραμικρή παρερμηνεία. Αυτή η… αληθής σκέψη του κανονισμού που εμφανίστηκε ξαφνικά δεν υπάρχει πουθενά παρά στην… εγκύκλιο φίλων εξυγίανσης.

Ο Ολυμπιακός στην προσφυγή που κάνει 100% δίκαια και σωστά παραθέτει μεταξύ άλλων και δύο δεδικασμένα όπου αναβολή αγωνιστική έγινε εμβόλιμη. Το πόσο παράνομη είναι η απόφαση της Λίγκας, που οφείλει να αλλάξει το διαιτητικό δικαστήριο σε μια ξεκάθαρη υπόθεση, φαίνεται και από το γεγονός ότι ακόμη και ο Γκαγκάτσης ανέφερε πως η προσκρούει στον ΚΑΠ.

Και έχουμε συνάμα και το παράδοξο, στις δύο αναβολές που είχαμε το 2016 να γίνονται εμβόλιμες αγωνιστικές χωρίς τότε να υπάρχει σχετικός κανονισμός και τώρα που υπάρχει κανονισμός η Σούπερ Λιγκ της… εξυγίανσης να τον παραβιάζει.

Το μόνο πλέον που απομένει είναι να δούμε αν η… εξυγίανση κάνει πια ότι θέλει και στα αθλητικά δικαστήρια καθώς μιλάμε για μια υπόθεση που κανονικά από την στιγμή που προσέφυγε ως όφειλε ο Ολυμπιακός θα έπρεπε η Λίγκα να έχει πάρει ήδη πίσω την απόφαση της…

Υ.Γ. Με αυτά και με αυτά αφήνουμε το 2018 και υποδεχόμαστε σε λίγες ώρες το 2019. Πολλές ευχές σε όλους για υγεία πάνω από όλα, χαρά και επιτυχίες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ