Το «κόκκινο» πλάνο με το βλέμμα στο μέλλον

Το «κόκκινο» πλάνο με το βλέμμα στο μέλλον

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το «χτίσιμο» που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι. Δυναμώνει το ρόστερ για τη σεζόν που διανύουμε έχοντας όμως και το βλέμμα στο μέλλον. Η απόκτηση παικτών σε νεαρή ηλικία δεν γίνεται τυχαία από τους ερυθρόλευκους, αλλά βασίζεται σε συγκεκριμένο πλάνο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια το περασμένο καλοκαίρι. Μια προσπάθεια που δεν ήταν εύκολη. Κάθε άλλο μάλιστα, χρειάζονταν επιμονή και υπομονή για να τεθεί σε εφαρμογή το πρότζεκτ που είχαν σκεφτεί οι ερυθρόλευκοι. Ο Ολυμπιακός πήρε λοιπόν το ρίσκο και τα άλλαξε όλα, με στόχο φυσικά την δημιουργία μιας νέας ομάδας που θα απέδιδε ελκυστικό ποδόσφαιρο.

Βλέποντας κάποιος τις εξελίξεις στο πρώτο μισό της σεζόν δεν μπορεί να μην χαρακτηρίσει απόλυτα επιτυχημένο το πλάνο των πειραιωτών, καθώς οι ερυθρόλευκοι είναι μέσα σε τρεις διοργανώσεις και παίζουν το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα. Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είναι το πλάνο που ακολουθούν οι ερυθρόλευκοι έχοντας το βλέμμα στραμμένο και στο μέλλον.

Σκοπός του Ολυμπιακού δεν ήταν να φτιάξει μια δυνατή ομάδα για την φετινή σεζόν και του χρόνου… βλέπουμε. Όχι βέβαια, μια τέτοια τακτική δεν είχε θέση στο πλάνο των ερυθρόλευκων. Οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά ήθελαν να «χτίσουν» σε γερές βάσεις κι αυτό ακριβώς κάνουν, έχοντας φυσικά στόχο να παρουσιάσουν μια ακόμα πιο δυνατή ομάδα την επόμενη σεζόν.

Αυτό άλλωστε φαίνεται από τις κινήσεις που κάνει ο Ολυμπιακός και στο μεταγραφικό πεδίο, καθώς οι ερυθρόλευκοι προχώρησαν στην απόκτηση νεαρών σε ηλικία παικτών, οι οποίοι θα έχουν φυσικά θέση και στην ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου. Γιατί αυτός ακριβώς είναι ο στόχος του Ολυμπιακού. Να υπάρξει μια συνέχεια στην ομάδα, μια συνέχεια που θα επιτρέψει στους ερυθρόλευκους να παίξουν ακόμα καλύτερο ποδόσφαιρο, γιατί οι δυνατότητες υπάρχουν.

Οι πειραιώτες προχώρησαν λοιπόν στην απόκτηση του Φράνκο Σολδάνο από την Ουνιόν Σάτα Φε. Ενός 24χρονου σέντερ φορ τον οποίο έχουν παρακολουθήσει από το περασμένο καλοκαίρι και γι’ αυτό τον λόγο άλλωστε επέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφής. Ο Ολυμπιακός προχώρησε επίσης στην απόκτηση του Γιώργου Μασούρα από τον Πανιώνιο. Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του στο πρώτο μισό της σεζόν και οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν άμεσα για την απόκτηση του.

Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τον νεαρό κεντρικό αμυντικό της Αζαξιό, Ουσεϊνού Μπα. Ο Φρανσουά Μοντέστο διέκρινε πολύ καλά στοιχεία μετά από εκτεταμένο σκάουτινγκ και ο 23χρονος στράικερ θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα του λιμανιού. Κι επίσης κανείς δεν πρέπει να ξεχνά και τις κινήσεις που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι, με την απόκτηση νεαρών παικτών που κάνουν την διαφορά όπως για παράδειγμα ο Ποντένσε, ο Καμαρά, ο Μασούρας ενώ επίσης υπάρχει και το πλάνο του Μαρτίνς για να δοθούν ευκαιρίες και σε νέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου.

Επίσης θα πρέπει να σημειωθεί και η πληροφορία που θέλει τον Ολυμπιακό να ενεργοποιεί την οψιόν αγοράς των δικαιωμάτων του Ζοσέ Σα από την Πόρτο. Ένας γκολκίπερ 25 ετών ο οποίος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και για τον οποίο οι πειραιώτες σχεδιάζουν να δώσουν, σύμφωνα με τους Πορτογάλους, το ποσό των δύο εκατ. ευρώ.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το πλάνο του έχοντας το βλέμμα στο μέλλον κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Οι ερυθρόλευκοι προχωρούν με στοχευμένες κινήσεις για την ενίσχυση του ρόστερ με ποιοτικούς παίκτες και σε νεαρή ηλικία. Κι αυτό ακριβώς είναι το μεγαλύτερο κέρδος του Ολυμπιακού από την προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι.

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ