Μια νίκη θα «εκτοξεύσει» τον Ολυμπιακό

Μια νίκη θα «εκτοξεύσει» τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι… κουβαλούν ένα μεγάλο «πρέπει» στις πλάτες στο αποψινό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Αν κερδίσουν θα κάνουν μεγάλο βήμα για τετράδα. Ο Σπανούλης και οι ψηλοί του Ολυμπιακού καθοριστικοί παράγοντες για την έκβαση του αγώνα.

Έφτασε η ώρα για το μεγάλο παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό για την 16η αγωνιστική της Ευρωλίγκας κι αυτό που είναι σίγουρο έχει να κάνει με τον βαθμό δυσκολίας και για τις δύο ομάδες. Η σημερινή «μάχη» ανάμεσα σε ερυθρόλευκους και πράσινους είναι πολύ σημαντική για την πορεία των δύο ομάδων και όλη η Ευρώπη περιμένει τον αγώνα με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

Οι ερυθρόλευκοι παίζουν στην έδρα τους και… κουβαλούν ένα «πρέπει» στις πλάτες. Θέλουν πάρα πολύ τη νίκη όχι μόνο επειδή είχαν ηττηθεί στα δύο προηγούμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ αλλά κι επειδή μια νίκη επί των πράσινων θα «εκτοξεύσει» την ομάδα του λιμανιού.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ και οι παίκτες του καλούνται να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να πετύχουν τον στόχο τους και καταλαβαίνει εύκολα κάποιος ότι αν ο Ολυμπιακός καταφέρει να πάρει τη νίκη θα παραμείνει για τα καλά στο κόλπο για την κατάκτηση της τέταρτης θέσης που δίνει πλεονέκτημα έδρας.

Ειδικά μετά την χθεσινή νίκη της Εφές επί της Μπάγερν, ο Ολυμπιακός επιβάλλεται να κερδίσει τον Παναθηναϊκό για να μην χάσει «επαφή» με την τέταρτη θέση. Το παιχνίδι έχει βέβαια πολύ μεγάλη σημασία για την ομάδα του λιμανιού και για λόγους γοήτρου καθώς οι πειραιώτες θέλουν ν’ απαντήσουν στις δύο νίκες που έχει πετύχει μέχρι στιγμής στην σεζόν ο Παναθηναϊκός.

Ο Βασίλης Σπανούλης είναι ο ηγέτης του Ολυμπιακού και φυσικά οι ερυθρόλευκοι περιμένουν πολλά από αυτόν. Τόσο σε ότι αφορά την δημιουργία όσο και στο σκοράρισμα. Ο Σπανούλης είναι ο παίκτης που θα κληθεί να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος αλλά παράλληλα σημαντικό ρόλο αναμένεται να παίξει και η φροντ λάιν των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός υπερτερεί στο 4 και στο 5 με Πρίντεζη, Λεντέι και Μιλουτίνοφ και είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα παίξει πολύ με τους ψηλούς. Ο Μπλατ θέλει να εκμεταλλευτεί την ποιότητα που έχει η ομάδα του κοντά στο καλάθι και αν οι ψηλοί του Ολυμπιακού είναι σε καλή βραδιά, τότε αυξάνονται και οι πιθανότητες να πάρει τη νίκη η ομάδα του Πειραιά.

Κι εδώ είναι προφανές ότι μεγάλο ρόλο θα παίξει ο Σπανούλης (κατά κύριο λόγο) και ο Γκος με τον Στρέλνιεκς. Οι γκαρντ του Ολυμπιακού καλούνται να «ταΐσουν» τους ψηλούς και γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο Μπλατ θέλει να δει την αξιοποίηση των Πρίντεζη, Λεντέι και Μιλουτίνοφ.

Αν λοιπόν οι πειραιώτες καταφέρουν να πάρουν αυτά που θέλουν και μπορούν από τους ψηλούς τους, τότε θα έχουν κάνει ένα σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της νίκης.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ