Το θαύμα (;) της Κυβέρνησης, σώζει το ποδόσφαιρο

Το θαύμα (;) της Κυβέρνησης, σώζει το ποδόσφαιρο

Αντί ο Υφυπουργός Βασιλειάδης να «απολογηθεί» για την κατάσταση στον χώρο της διαιτησίας, βρέθηκε σήμερα στην «διαπραγμάτευση» ως εγγυητής!

Ολόκληρη φασαρία (και) σήμερα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, με τους θεσμικούς φορείς να στέκονται απέναντι στην «επιτροπή» των διαιτητών και να επιχειρούν μια διαπραγμάτευση ώστε να τους πείσουν να ξαναπιάσουν τις σφυρίχτρες τους.

Διαπραγμάτευση που τελικά έφερε το επιθυμητό (!) αποτέλεσμα από τη στιγμή που οι ρέφερι αποφάσισαν να επιστρέψουν στους αγωνιστικούς χώρους. Προφανώς αυτά που άκουσαν οι διαιτητές τόσο από τον Υφυπουργό Βασιλειάδη όσο και από τον προϊστάμενο τους Βαγγέλη Γραμμένο τους έπεισαν. Προφανέστερα; Δεν χρειάστηκε και ιδιαίτερη προσπάθεια καθώς μια συζήτηση ανάμεσα σε εργαζόμενους και εργοδότες όταν στη μέση δεν μπαίνει το «οικονομικό» σπάνια φέρνει αδιέξοδο. Και το «οικονομικό» λύθηκε από την περασμένη εβδομάδα όταν ο Γραμμένος έδωσε το οκ ώστε να… σβήσει το φέσι των δέκα αγωνιστικών που έτρεχε από τον Σεπτέμβρη!

Τι ζητούν οι διαιτητές; Ας πούμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον, έχοντας κατά νου κυρίως τις δηλώσεις των παραγόντων και την κριτική που τους ασκείται από τον Τύπο. Θέλουν να μην μπαίνουν στο «στόχαστρο» οι άνθρωποι και είναι δικαίωμα τους.

Τι προσφέρει ο Υφυπουργός; Στην πραγματικότητα τίποτα. Γιατί αν όντως έμπαινε στο ζύγι η προσφορά του, θα έπρεπε να απολογηθεί για την «δέσμευση» που έμεινε στα λόγια και όχι να κουνά το δάχτυλο. Γιατί αν ήθελε στα αλήθεια ένας πιο ασφαλές περιβάλλον θα είχε κάνει πράξη το περίφημο VAR. Εκείνο που θα συνόδευε την εξέλιξη της φετινής Σούπερ Λιγκ. Δική του εξαγγελία ήταν. Δική του είναι και η ευθύνη για όσα συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο από τη στιγμή που το VAR πάει για του… χρόνου.

«Θα βγει την άλλη εβδομάδα ο διαγωνισμός. Ο κ. Περέιρα τρέχει το πρότζεκτ και η ΕΠΟ έχει κάνει τα δέοντα. Για την αρρώστια που υπάρχει εδώ το VAR χρειάζεται». Δικά του λόγια έπειτα από το περσινό ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που κρέμασε το ελληνικό ποδόσφαιρο στα μανταλάκια των ΜΜΕ, παγκοσμίως! Τώρα ψάχνουμε μια φόρμουλα να μαζευτούν τα… μανταλάκια από τα ελληνικά περίπτερα. Γιατί αυτό είναι το πρόβλημα!

Τα υπόλοιπα λειτουργούν ρολόι.

Έχουμε μια ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, που ο πρόεδρος της είναι «δικός μας» κατά τον Ιβάν Σαββίδη. Μια ΚΕΔ… σουρωτήρι με τους ξένους αρχιδιαιτητές να μην μιλούν ο ένας με τον άλλον και με τον Μέλο Περέιρα –σύμφωνα με όσα λένε στο πάρκο Γουδή- να εμπιστεύεται ακόμη τους… πρώην που απολύθηκαν από την Επιτροπή γιατί προφανώς δεν έκαναν καλά τη δουλειά. Έχουμε έναν Υφυπουργό που έφτιαξε έναν αθλητικό νόμο κομμένο και ραμμένο σε «θέλω» συγκεκριμένων ιδιοκτητών. Έχουμε πρώην μέλος της ΚΕΔ να πληρώνεται μηνιαίως με μεγαλύτερο μισθό από εκείνον του Προέδρου της Δημοκρατίας, ως υπεύθυνο του VAR (που δεν έχουμε). Έχουμε μια ΕΠΟ που το μισθολόγιο της υπερβαίνει πια τα έξι εκατ ευρώ ετησίως.

Και έχουμε και διαιτητές που –δυστυχώς τα κάνουν θάλασσα- και το μόνο που ουσιαστικά θέλουν είναι να μην γράφουν για εκείνους οι δημοσιογράφοι και να μην κάνουν δηλώσεις οι παράγοντες.

Όλοι αυτοί λοιπόν κάθισαν γύρω από το ίδιο τραπέζι σήμερα, και βρήκαν άκρη για να ξαναρχίσει το πρωτάθλημα σε μια διαδικασία που παρουσιάζεται ως επιτυχία.

Πάλι καλά που δεν μας είπαν πως είναι ένα ετεροχρονισμένο θαύμα Χριστουγέννων που η Κυβέρνηση φρόντισε να μας το προσφέρει στο κατάλληλο timing.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ