Το μοναστήρι να είναι καλά και από… καλόγερους γεμάτο

Το μοναστήρι να είναι καλά και από… καλόγερους γεμάτο

Όταν ένας παίκτης πιέζει για να φύγει, τότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Το μόνο που σου μένει να κάνεις, ως οργανισμός, είναι να τον «τυλίξεις» σε συσκευασία δώρου να του βάλεις μια ωραία κορδελίτσα, να τον ευχαριστήσεις που σε ανέβασε επίπεδο, να τον στείλεις στην ευχή της Παναγίας και φυσικά να κοιτάξεις την επόμενη μέρα.

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, δεν έχει πουληθεί, ακόμα, ούτε έχει παραχωρηθεί. Δεν είναι στις προθέσεις του ΠΑΟΚ, να το κάνει αυτό το χρονικό διάστημα από την στιγμή που η ομάδα είναι στην κορυφή της βαθμολογίας και στον προθάλαμο για να ένα δύσκολο δεύτερο γύρο. Ο Σέρβος, είναι ίσως το πιο σημαντικό γρανάζι στην ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Από μια μπαλιά μπορεί να σου κάνει γκολ και η ομάδα να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Κανείς δεν επιθυμεί, μεσούσης της χρονιάς, να παραχωρήσει το πιο μεγάλο περιουσιακό του στοιχείο, γιατί αυτομάτως αλλοιώνεται η εικόνα της ομάδας. Αποδυναμώνεται και χάνει την αγωνιστική της συνοχή.

Υπάρχει όμως λύση για να κρατήσει ο Ιβάν Σαββίδης για δεύτερη φορά τον Πρίγιοβιτς στην Τούμπα; Ας πούμε ότι έχει αυτή τη διάθεση το αφεντικό του ΠΑΟΚ κι ας αγνοήσουμε το μεγάλο θέμα που θα προκύψει με τη χαώδη διαφορά ανάμεσα στις αμοιβές του Σέρβου επιθετικού και των υπολοίπων παικτών μέσα στην ομάδα. Τα περίπου 10 εκατομμύρια που δεν θα πάρει ο ΠΑΟΚ, συν εκείνα που θα του δώσει ο Ιβάν για να ξεχάσει τους Σαουδάραβες θα εκτινάξει τον προϋπολογισμό της ομάδας. Μέχρι εδώ καλά. Όμως εδώ και λίγες ημέρες ακούμε από τα χείλη παραγόντων της ομάδας πως πάνω από την Τούμπα πλανάτε το φάντασμα που λέγεται Financial Fair Play. Τα έσοδα της ομάδας είναι πολύ μικρότερα από τα έξοδα. Όσες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κι αν κάνει ο Ιβάν Σαββίδης για να καλύψει την διαφορά.

Η μοναδική λύση για να μείνει ο Πρίγιοβιτς είναι να τον πιάσει στο φιλότιμο όλος ο οργανισμός του ΠΑΟΚ. Από τον Ιβάν Σαββίδη μέχρι και τον τελευταίο οπαδό που ζει και εργάζεται στην Αυστραλία. Να συμφωνήσουν να παραμείνει μέχρι το καλοκαίρι και στη συνέχεια να τον αφήσει να πάει σε όποια ομάδα γουστάρει. Γιατί ο Πρίγιοβιτς και στην επόμενη μεταγραφική σεζόν θα έχει πολλές προτάσεις ακόμα και από ομάδες της Ευρώπης που είναι ο μεγάλος του καημός.

Τα λεφτά όμως είναι πολλά. Ο Πρίγιοβιτς έχει αναστατωθεί από την στιγμή που έμαθε πως η Αλ Ιτιχάντ του προσφέρει 5,3 εκατ. € ετησίως για 4,5 χρόνια συνεργασία. Καμία ομάδα στην Ευρώπη δεν μπορεί να του δώσει αυτά τα χρήματα. Ο Σέρβος είναι 28χρονών και πρώτη φορά βλέπει μια ομάδα να του δίνει τόσα πολλά εκατομμύρια για να τον κάνει δικό της. Αν βάλει κανείς και τα τρελά bonus που του δίνουν, 25.000€ για κάθε γκολ και 50.000€ για κάθε νίκη ετησίως τότε μπορεί να φτάσει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.

Το μυαλό του δεν είναι στην Τούμπα και αυτό φάνηκε από την πρώτη στιγμή. Την Παρασκευή (4/1) γευμάτισε όλη η ομάδα σε γεύμα που παρέθεσε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Πρίγιοβιτς για πρώτη φορά στους συμπαίκτες του αποκάλυψε πως σκέφτεται πολύ σοβαρά την πρόταση της Αλ Ιτιχάντ. Όταν ένας παίκτης δεν έχει το μυαλό συγκεντρωμένο σ’ αυτό που κάνει τότε το σώμα είναι νεκρό. Ορθός έπραξε η ΠΑΕ και του έδωσε διήμερο ρεπό για να ηρεμήσει.

Αν ο Πρίγιοβιτς δεν πουληθεί μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και αγωνιστεί στο επόμενο παιχνίδι είτε αυτό είναι για το κύπελλο, είτε για το πρωτάθλημα θα δούμε όλοι έναν διαφορετικό Πρίγιοβιτς. Χωρίς όρεξη για μπάλα, περισσότερο ευέξαπτο και συνεχώς γκρινιάρη. Πλέον θα πρέπει να καταλάβουμε πως στον αθλητισμό δεν υπάρχουν συναισθηματισμοί. Όσες φορές κι αν έναν παίκτης χτυπήσει το χέρι του στο έμβλημα μιας ομάδας, όταν έρθει μια πρόταση από το εξωτερικό θα τα ξεχάσει όλα. Τα παραδείγματα είναι πολλά όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και στον ΠΑΟΚ.

Το θέμα για μένα είναι τι θα κάνει ο ΠΑΟΚ στην μετά εποχή Πρίγιοβιτς, όποτε κι αν έρθει. Έχει ετοιμαστεί για να φέρει τον αντικαταστάτη του ή θα έχουμε τις γνωστές καταστάσεις να φτάνουμε μέχρι την τελευταία ώρα των μεταγραφών για να πάρουμε παίκτη;

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ